Dny před zatměním jsou napjaté, vysoce senzitivní lidé mohou trpět neklidem. 

Vhodné je meditovat, navštívit energeticky nabitá místa, například staré svatyně, vrcholky kopců, ale i místa, která máte rádi a cítíte se na nich dobře.

Zatmění přináší nový začátek
… a neklid, který je předchází je podobný cestovní horečce. Dopřejte si čas, abyste si v hlavě „srovnali“ věci, které chcete změnit, nebo které změnit můžete.

Meditace v přírodě:
Stoupneme si tak, aby kolem nás bylo volné místo minimálně na rozpažení, mírně se rozkročíme a rozpřáhneme ruce nad hlavou, dlaněmi vzhůru, takže naše tělo vytvoří jakousi siluetu kalichu. V dlaních pocítíme napětí, v ideálním případě „nabíráme“ energii do vzpažených rukou.  
Meditace by měla trvat jen tak dlouho, jak se dokážete soustředit a jak je vám to příjemné…

Meditace se svíčkou:
Zapalte svíci, hodí se zejména fialová, ale můžete použít i univerzální bílou, zklidněte se, nehledejte žádné „inspirace“, obraťte se do sebe a představte si svou další cestu. Opravdu se vám líbí, kam vede, nebo ji je možné nasměrovat jinam? Ne radikálně, ale vždycky jsou možnosti, které si nepřipouštíme, malé změny, které nakonec změní celkový obraz.

Dýchejte klidně, vizualizujte pozitivní řešení situace (novou práci, klidnou domácnost, zaplacené složenky). Když se cítíte unavení, zavřete oči a odpočívejte. Svíci nechte dohořet.

Pokud si na meditaci netroufáte, stačí si v klidu a tichu sednout a na čistý bílý papír sepsat věci, které byste chtěli změnit. Nic víc. Už to, že si uvědomíte touhu po změně, je důležité.

V době před zatměním dodržujte pravidelný denní režim, snažte se dost spát, hodně pijte, zejména bylinné pročišťující čaje.
Vyhněte se alkoholu.

Výzva Blesku:

Chystáte se fotit zatmění? Pošlete nám vaše snímky na e-mail tip@blesk.cz. Ty nejlepší zveřejníme!