Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Zaměstnání podle zvěrokruhu – Kozorozi rádi šéfují, Lvi jsou sólisté

/
  • Jaká je vaše ideální práce? Zeptejte se hvězd.
    Jaká je vaše ideální práce? Zeptejte se hvězd. (profimedia.cz)
    23. března 2015 ● 11:29

    Hledáte nové uplatnění? Zdá se vám, že jste se minuli povoláním? Zkuste při výběru zohlednit i radu hvězd a najděte práci, která vás bude naplňovat a která bude odpovídat vašim schopnostem.

  • 1.

    Beran


    Beran ve zvěrokruhu reprezentuje mládí, jeho zrozenci jsou veselí, silní, nadšení a rádi závodí. V zaměstnání bývají úspěšní, rádi působí jako hrdinové, takže ideální kariéra pro ně je taková, kde své schopnosti mohou uplatnit.
    Stávají se policisty, hasiči, vojáky, záchranáři, dobře si ale vedou také v reklamě, v politice a v médiích. Mnoho Beranů je mezi profesionálními sportovci.

  • 2.

    Býk


    Býci milují stabilitu. Jsou ochotni pracovat velmi tvrdě, pokud mají zaručené výhody, dobrý plat, dovolenou, jisté zaměstnání. Jsou výbornými týmovými hráči, navíc milují krásné věci. Rádi pracují s květinami, jídlem, šperky a luxusním zbožím.
    Dobře reprezentují, hodí za na pozice mluvčích, moderátorů, recepčních. Výborně se také uplatní jako pedagogové, právníci, designéři, zahradní architekti nebo kuchaři.

     

  • 3.

    Blíženec


    Co dělá Blížencům radost? Kreativní duševní práce. Pamatujte, že jsou v nich ukryty dvě osoby, to znamená, že vytížit je není snadné. Blíženci nenávidí nudnou a stereotypní práci. Milují cestování, komunikaci, vadí jim strnulé regule, dresskód a podobné věci.
    Nejvhodnější práce: makléř, spojovatelka, technická podpora, učitel, architekt, barman, záchranář

  • 4.

    Rak


    Rak zastupuje ve zvěrokruhu mateřskou energii a citlivým Rakům se daří zejména v pečujících profesích. Nemusí se však uplatňovat jen jako zdravotníci či učitelé. Skvěle zvládají multitasking, dobře přijímají zodpovědné postavení a jsou schopni řešit problémy ostatních.
    Nejvhodnější práce: zahradník, sociální pracovník, péče o děti, lidské zdroje, právník, učitel, generální ředitel, voják

  • 5.

    Lev


    Lvi se rádi vidí na vedoucích místech, kde jsou v centru pozornosti, mají rádi slávu a moc, nicméně ne vždycky mají také schopnosti těchto míst dosáhnout. Jsou trochu egoisté a vedoucí místo v týmu pro ně často není vhodné. Nejsou to týmoví hráči.
    Nejvhodnější práce: umělec, průvodce turistů, realitní makléř, architekt dekoratér, módní návrhář, vládní úředník či úřednice, prodejce

  • 6.

    Panna


    Panny jsou velmi precizní, ale také velmi kritické. Mají výbornou paměť a abstraktní myšlení, jsou systematické. Hodí se pro ně práce ve výzkumu, jsou to dobří statistici, ale také třeba manikérky. Mají také talent na jazyky
    Nejvhodnější práce: editor/spisovatel, učitel, kritik, technik, tlumočník, detektiv, statistik

  • 7.

    Váhy


    Váhy jsou většinou okouzlující a zábavné. Mají rády ruch, společnost, komunikaci. Mnoho Vah tíhne k umění, ovšem sluší jim spíš místo frontmana nebo zpěvačky než post zadumaného skladatele za pianem.
    Nejvhodnější práce: diplomat, tanečník/tanečnice, prodejce, vyjednavač, agent cestovní kanceláře

  • 8.

    Štír


    Štíři jsou srdcaři, kteří potřebují velké výzvy, ať už je to operace mozku nebo demontáž bomby. Jsou zvědaví, rádi přicházejí věcem na kloub, jsou ale také nezávislí a chtějí nést zodpovědnost. Na druhé straně jsou často příliš impulzivní a egoističtí. Nejvhodnější práce: detektivní, právník, pedagog, vědec, chirurg, fyzik

  • 9.

    Střelec


    Střelci jsou idealisté a filozofové, jsou ovšem také plni energie a touhy zlepšovat věci kolem sebe. Jsou to dobří šéfové, kteří mají vizi, jsou veselí a taktní a nezatěžují se lpěním na detailech. Mnoho z nich se zajímá o životní prostředí a ekologii. 
    Nejvhodnější práce: státní správa, ošetřovatel zvířat, pracovník, trenér, jakákoli práce, která má co do činění s cestováním
     
  • 10.

    Kozoroh


    Kozorohové jsou velmi ambiciózní a potřebují výzvy, aby byli šťastní. Chtějí dosáhnout vrcholu, jsou zodpovědní a svědomití, často ovšem preferují silová řešení. Dodržují pravidla, ovšem jen v případě, že je také sami určují. Často jsou to workoholici. Nejvhodnější práce: manažer, správce, editor, bankéř, IT, vědec, učitel

  • 11.

    Vodnář


    Vodnáři jsou zaměření vysloveně humanitně. Milují dobrodružství, neobvyklé a výstřední věci a hledají tedy netradiční práci. Jsou to rebelové, potřebují svobodu a kreativní práci. Mohou přinést nový pohled na řešení problémů. Jsou trochu přelétaví, ale inspirativní.
    Nejvhodnější práce: vědec, vynálezce, ekologický zemědělec, letec, návrhář, hudebník

  • 12.

    Ryby


    Ryby jsou intuitivní, kreativní, vášnivé, ale špatně čelí tlaku a nehodí se na vedoucí místa. Dokážou být inspirativní a soucitné. Často mají šestý smysl, ale jsou spíš příslovečnými skřivánky na niti než těmi, kdo určují cestu.
    Nejvhodnější práce: výtvarník, fyzioterapeut, psychoterapeut, psycholog

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Zoe

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz