1989946:gallery:true:true

Beran
Berani si s věkem hlavu nelámou. Snaží se žít tak, jak žili vždycky, a na fyzické neduhy hledí s překvapením. Někdy je pro ně stárnutí tvrdé právě proto, že duše chce, ale tělo už se brání.

Býk
Býci jsou tvrdohlaví a s věkem se to nelepší. Dokonce ani s dobrotivými babičkami nelze hnout. Také někdy mají problémy s nadváhou. Jsou to „držáci“, pokud nenarazí na onkologickou chorobu. Léčbu pak snáší velmi špatně.

Blíženci
Nepokojnou blíženeckou povahu nezastaví ani stáří, stále zkouší něco nového, dokud tělo a mysl slouží, neberou na léta ohled.

Raci
Raci kolísají mezi dvěma extrémy. Buď nikdy nedospějí a tráví život v oddílových hrách, nebo se naopak velmi rádi převtělí do stařešiny rodu a pevně se usadí v rolích dědečků a babiček. V obou variantách se rádi starají o ostatní, rozdíl je jen v tom, komu svou péči věnují.

Lvi
Lvi touží po obdivu vždycky, tedy i ve stáří, kdy navíc mají pocit, že jim nahrává i věk. Mírně ztloustnou a šíří blahosklonná moudra. Někdy jsou těžko snesitelní, někdy dobrotiví.

Panna
Panny jsou kritické pořád a s věkem se to nezlepšuje. Udržují si dobou kondici do vysokého věku a vypadají výborně, rozhodně je spíš najdete na poznávacím zájezdu, než aby se popelily s vnoučaty na zahrádce.

Váhy
Vahám záleží na vzhledu a společenské úrovni v každém věku. Pečují o sebe, hubnou, nevyhýbají se plastikám ani drastickým dietám. Pánové cvičí. K vnoučatům jsou Váhy laskavé, ale „odtud potud“.

Štír
Štíři ze sebe rádi dělají moudré učitele, takový Obi Van Kenobi je pro Štíra dokonalý vzor. Bohužel, jako filozofové a myslitelé se často vidí i Štíři, kteří nad ostatními intelektuálně nijak neční, to jim ale nebrání považovat své názory za jediné správné.

Střelec
Pro Střelce stáří neexistuje. V jejich dobrodružném aktivním životě nemá místo, navíc se na nich stáří většinou nepodepíše příliš krutě, takže jsou aktivní do vysokého věku. Někdy však kult věčného mládí přehánějí a působí u toho trochu trapně.

Kozoroh
Kozoroh je „nejstarším“ znamením horoskopu a Kozorozi se tak nějak brodí proti proudu času. Malí Kozorozi jsou zodpovědní a upjatí, s věkem však rozvazují a ve vysokém věku nejen dobře vypadají, ale jsou i přístupnější novotám, než byli v mládí.

Vodnář
Vodnáři, podobně jako Kozorozi, si své vážné a zodpovědné období odbudou v dětství, s věkem jsou pak čím dál výstřednější a ve stáří často vysloveně punkoví rebelové.

Ryby
Ryby snáší vysoký věk nejhůř. Mají hrůzu ze smrti, mají strach, že nestihnou všechno, co chtěly, utíkají, hnané bičem času a moc pohody si neužijí. Plní svůj napjatý plán, jako by činnost mohla stáří zaplašit, bohužel si tím často samy škodí a okolí stálý stres, který šíří, taky moc neoceňuje.