"Máte pocit viny, že jste příliš chtivé nebo nevkusné, protože na rozdíl od dřívější milenky vašeho drahého potřebujete dvojitou dávku orálního sexu? Připadá vám trapné říct si o dráždění obou otvorů při milování? Trvá vám dosažení orgasmu déle, než byste si přály, nebo ho někdy nemáte vůbec? Opravdu to nemusí být vina vaší babičky, která se ujišťovala, že spíte s rukama na peřině, ani těch přísných vychovatelek na střední škole. Nejste nijak jinak sexuální bytostí ani nemáte větší zábrany než ona zmíněná expřítelkyně.

Petra Částková
Petra Částková
Autor: archiv
Mějte na paměti, že cokoliv máte jako ženy rády a cokoliv potřebujete v posteli, může být důsledkem fyziologického uspořádání vašich zcela jedinečných nervových zakončení," říká Petra Yamuna Částková, psycholožka, která se zabývá také vaginálním mapováním.

Mgr. et Mgr. Petra Yamuna Částková se zabývá párovou terapií, vedením ženských skupin, tantrickým a šamanským léčením, rodinnými konstelacemi a vaginálním mapováním. 

Každá jsme jiná

Inervace je u každé ženy odlišná. Některé mají nejvíce nervových zakončení v pochvě, jiné v klitorisu, další zase v oblasti hráze nebo u ústí děložního čípku. Právě odlišná inervace stojí za některými rozdílnostmi sexuálních prožitků. Orgasmu dosahujeme v závislosti na cestách našich nervů a umístění nervových zakončení. Stačí tedy dobře prozkoumat svou (nebo partnerčinu) jedinečnou soustavu nervů a pak prostě pracovat podle toho, jakým způsobem funguje.

Zjistit, jaké části v pochvě a jejím okolí nejsou ve vašem případě oživené, a jaké jsou naopak schopny vám poskytnout slastné pocity, můžete díky vaginálnímu mapování.

Orgasmus není jen chvilkový vrcholně smyslný prožitek. Je to i hluboce transformující stav, kdy se při něm rozrušují hranice našeho ega a my můžeme cítit mystické, transu podobné prožitky extáze a dokonalého štěstí. Při orgasmu se nám začnou uvolňovat opioidy v mozku, proto je tolik lidí na prožitku slasti při orgasmu závislých.

Orgasmus může zvýšit ženskou kreativitu

S pomocí magnetické rezonance bylo zjištěno, že oblasti ženského mozku, které jsou spojené se sebeuvědoměním, zábranami, sebeovládáním a kontrolou, se v průběhu orgasmu vypínají. Při orgasmu a po něm naopak cítíme lásku, soucit, sebepřijetí a pocity propojení s veškerenstvem. Ženy mají schopnost prožívat několikanásobné orgasmy, což jim umožňuje prožít jedinečnou zkušenost „božího“, vyššího já. Tento prožitek je klíčově spjat s kapacitou lásky k sobě samé, sebeúcty, svobody a životního elánu. Ve stavu vyššího vědomí utichnou dotěrné vnitřní hlasy snažící se ženu přesvědčit, že není dost dobrá, dost krásná nebo příjemná pro okolí. Po tomto transcendentním zážitku se může probudit v ženě tvořivá schopnost, může vzniknout skvělé dílo nebo vynikající práce. Orgasmus dokáže zvýšit ženskou kreativitu, kreativita taky může orgasmus vyvolat. Sexualita nabíjí tvůrčí práci a kreativita zlepšuje sex.

Vagina jako jeskyně zázraků

Vagina je fyziologickým spouštěčem chemických procesů, které v ženském mozku navozují pocit „Bohyně“ – pocit, který se rovná vědomí vlastní důstojnosti a zasloužené lásky k sobě jako k součásti nádherného vesmírného ženství.

Při „maximálním orgasmu“ se ženy dostávají do ještě hlubších transovních stavů než jindy. V tomto stavu mizí soudnost a případná bolest je prožívána jinak, než by tomu bylo ve stavu normálního vědomí. Abyste mohly tento stav zažít, je nezbytně nutné, abyste se cítily v bezpečí, chráněné před špatným psychickým napětím. Do transu se můžete ponořit jen tehdy, když víte, že ten, kdo je ve vaší přítomnosti, vás ochrání, neohrozí a nevystaví ničemu, co nemůžete kontrolovat. Uvolnění prostě vytváří podmínky pro ženské vzrušení.