Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vánoce podle feng-šuej: Chcete být bohatí? Pořiďte si velký stromeček

/
  • (Shutterstock.com)
    16. prosince 2015 ● 06:00

    Možná by se vám mohlo zdát, že tradiční Vánoce nemají s čínskou kosmologií a filozofií feng-šuej nic společného. Pravdou ale je, že advent a Vánoce jsou spojené s konkrétními energiemi času, a umění feng-šuej využívá právě energie prostoru a času, takže spolu souvisejí mnohem víc, než by se vám mohlo zdát. Jak nastavit ty správné Vánoce, abyste si díky nim přinesli pozitivní energie v mnoha oblastech i do roku 2016, jsme se zeptali Jiřího Černáka, odborníka na feng-šuej.

  • 1.

    Podpořte ducha Vánoc

    Video
    Video se připravuje ...
    Jak si v duchu feng-šuej připravit magické Vánoce, radí Jiří Černák • Adam Balažovič

    Vánoce by měly být spojené s bohatstvím a rodinnou pohodou, proto je podle Jiřího Černáka z hlediska feng-šuej důležité tohoto ducha Vánoc podpořit. Výzdoba bytu by tedy měla být bohatá, abychom si toto bohatství přinesli i do nového roku. I když se vám zdá, že spousta světel, barev a ozdob zavání kýčem, na Vánoce si tento kýč rozhodně můžete dovolit. Obydlí by mělo vypadat kouzelně, aby splňovalo "kouzlo Vánoc", a měli byste se v něm cítit dobře.

  • 2.

    Stromeček kupte velký

    Autor: profimedia.cz

    Stejně jako výzdoba by měl majestátním dojmem působit také vánoční stromeček. Proto byste měli vybrat takový, který má pořádnou výšku a je košatý. I jeho nazdobení by mělo být pestré a bohaté. Nejvhodnější je pak umístit ho do levého zadního rohu místnosti (na místnost se dívejte vždy od vstupu do ní), kde se nachází právě sektor bohatství.

  • 3.

    Mějte pořád něco na stole

    Autor: Shutterstock.com

    Už v období adventu byste měli na stole mít mísu s ovocem a vánočním cukrovím. Právě prostřený stůl totiž z hlediska feng-šuej značí hojnost, takže by se nikdy nemělo stát, že by byl stůl prázdný. Cukroví i ovoce neustále doplňujte, abyste si tak nevědomky nepřivolávali "nedostatek". Bohatství podpoříte i tím, že na stěnu, u které stůl stojí, pověsíte obraz, jehož motivem je jídlo.

  • 4.

    Ubrus je nutnost

    Autor: profimedia.cz

    U štědrovečerní tabule nezapomínejte na ubrus, ideálně v zemité barvě, například béžový nebo světle žlutý. K jídlu totiž patří energie země. Když ji vhodnou barvou posílíte, budete dobře trávit. Prostírání vybírejte nejlépe v červené barvě. I ostatní doplňky a ozdoby na stole by měly být v kombinaci červené a zelené. Červená totiž vytváří pocit naplnění a zelená znamená zdraví. Navíc jsou tyhle dvě barvy společně v harmonii.

  • 5.

    Prostřete kulatě a hranatě

    Autor: profimedia.cz

    Vánoční prostírání vybírejte buď čtvercové, nebo obdélníkové. Kruh symbolizuje energii nebes a čtverec energii země. Feng-šuej se tyhle dvě silné energie snaží propojit, protože nám dávají sílu. Dobré je mít stůl kulatý nebo do tvaru elipsy, aby na nikoho nemířily rohy. Prostírání pak tedy vyberte ve tvaru čtverce. A když na čtvercové prostírání položíte kulatý talíř, ještě více tyto energie umocníte. Nakonec na kulatý talíř hezky naservírujte chutné (zemité) jídlo, pak bude propojení naprosto dokonalé.

  • 6.

    Udržujte světlo

    693623:gallery:true:true

    Světlo o Vánocích má nejen svou tradiční symboliku, ale je také nositelem energie. Ozdobte proto světýlky nejen vánoční stromeček, ale i okna nebo ozdobte byt světlem v podobě nejrůznějších svícnů či aromalamp. Nezapomeňte na Štědrý den na stůl postavit svícen se svíčkami. Nejlepší je, když jich zapálíte pět, protože číslo pět je střed. Když jsme ve středu, je vše tak, jak má být. Pokud jste sami a hledáte životního partnera, pak dejte svíčky dvě. Jestliže se obklopíte párem, tak i vy pak máte vysokou šanci na život ve dvou.

  • 7.

    Nadělujte bohatě

    Autor: profimedia.cz

    Vánoce by pak zcela samozřejmě měly být bohaté i na dárky. "Neznamená to nutně, že musíme utrácet vysoké finanční částky za nákladné dary, ale současně bychom měli být schopni vytvořit pod stromečkem pocit radosti a úžasu z toho, kolik nám toho Ježíšek nadělil," říká Jiří Černák. Klidně tedy darujte i nějakou drobnost nebo dárek, pokud to jde, zabalte do více balíčků.

Autor: red

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz