Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Test osobnosti: Automatická kresba odhalí vaše problémy

/
  • Kreslíte si? A víte, co vaše kresbičky znamenají?
    Kreslíte si? A víte, co vaše kresbičky znamenají? (archiv)
    3. března 2016 ● 06:00

    Čmáráte si bezmyšlenkovitě třeba při telefonování nebo při poradě na papír? Možná, že nevědomky kreslíte automatickou kresbu. Je to technika, kdy člověk nepřemýšlí nad tím, co zrovna kreslí, ale nechá pracovat spíše intuici a podvědomí, a tak intuitivně v mimosmyslovém vnímání přenáší svůj problém na papír. Kresba uvolňuje a čistí naše nitro od problémů a nevyřešených situací a přináší úlevu a osvobození. Vyberte si, co nejčastěji kreslíte, a poznejte, kde vás bota tlačí. 

  • 1.

    Lidské postavy


    Autor: shutterstock.com
    Jsou-li to malí človíčci, pak nejspíš pociťujete bezmoc nebo byste se rádi vyhnuli nějaké povinnosti. Pokud malujete člověka schematicky, za pomoci čárek a kroužků, je váš emocionální stav nestabilní, chcete se uzavřít a nikoho k sobě nepustit.

  • 2.

    Vlastní podpis


    Autor: shutterstock.com
    Tyto automatické obrázky jsou vlastní sebejisté a možná i egocentrické povaze. Množství vlastních podpisů, automaticky načmáraných na papír v průběhu rozhovoru nebo promýšlení nějakého problému, svědčí o vysokém stupni soustředěnosti na vlastní osobu.

  • 3.

    Geometrické tvary, čtverce a podobně


    Autor: shutterstock.com
    Máte jasné cíle i přesvědčení, téměř nikdy neskrýváte svůj názor, vždycky jste vytrvalí a houževnatí. Obvykle jste také mimořádně ostražití a opatrní. Vynasnažte se nahlížet věci jednodušeji.

  • 4.

    Kruhy a kolečka


    Autor: shutterstock.com
    Okrouhlé tvary spojené jeden s druhým nebo kreslené jeden do druhého vypovídají o touze po vzájemnosti a účasti. „Jsem osamělý, cítím se vyloučen z vnějšího světa,“ signalizují takové obrázky. Když si malujeme na papíře kroužky, podvědomě poukazujeme na pocit nedostatku přátelského porozumění a účasti.

  • 5.

    Zvířata


    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Vaše dnešní pocity mohou přímo souviset s tím zvířátkem, které se vám usadilo na papíře. Je-li to tygr nebo vlk, skrývá se ve vás nějaká agrese; když liška, patrně jste vymysleli něco mazaného; zajíček nebo veverka hovoří o tom, že cítíte potřebu ochrany a péče; lev vypovídá  o vašem pocitu převahy nade všemi. Pokud neustále malujete jedno a to samé zvířátko, ptáčka nebo brouka, nejspíš ho srovnáváte se sebou samým, připisujete si jeho vlastnosti.

  • 6.

    Spirály, vlnovky


    ..
    ..
    Autor: shutterstock.com
    Cizí problémy vám moc starostí nedělají nebo vás vůbec nezajímají. Možná dokonce sami procházíte nějakou lehkou citovou krizí: pohybujete se v kruhu svých neujasněných obav. Hlídejte si své chování, abyste náhle nevybuchli a neobořili se na druhé.

  • 7.

    Šipky


    Autor: shutterstock.com
    Jde o vektor, podle kterého se v životě orientujete. Šipka směřující vzhůru znamená orientaci na jiné lidi, směr dolů značí orientaci na sebe. Pokud směřuje doleva, hledíte do minulosti, pokud doprava, doufáte v budoucnost.

  • 8.

    Hvězdičky


    Autor: shutterstock.com
    Chcete být centrem pozornosti, je pro vás důležité být vidět a budit pozornost. Má-li však vaše hvězda příliš mnoho paprsků nebo je zobrazujete oddělené, může to svědčit o nepříjemných starostech.

  • 9.

    Příroda, slunce, květiny


    Autor: shutterstock.com
    Veselé kytičky a sluníčko jsou jasným příznakem, že jste spokojeni s průběhem rozhovoru. Je pravděpodobné, že při poslechu řečeného se vám vybavuje něco milého a sníte o něčem příjemném. Podobné obrázky vypovídají o vašem optimistickém naladění a radostné náladě.

  • 10.

    Kříže


    Autor: shutterstock.com
    Možná vás pronásleduje pocit viny před někým blízkým nebo vás tíží problém, za který se cítíte odpovědní.

  • 11.

    Domky, krychle


    Autor: shutterstock.com
    Symetrické formy mluví o lásce k pořádku, o sklonu k plánování a účtování. Co říká ostatním vaše kresbička? „Je těžké mě vykolejit, vím dobře, co chci, mám pevně stanovené cíle a budu rozhodně hájit svůj názor."

  • 12.

    Šachovnice


    Autor: shutterstock.com
    Jak se zdá, ocitli jste se ve velmi těžké, nebo alespoň obtížné situaci. Pokud se takové obrázky objevují často, pak nejspíš trpíte skrytými komplexy spojenými s neschopností vyřešit nějakou situaci, najít sám sebe, rozhodnout se pro určitou životní cestu nebo s pochybami o správnosti zvoleného životního cíle.

  • 13.

    Včelí plástve


    Autor: shutterstock.com
    Usilujete o klid a harmonii, rádi byste svůj život dali do pořádku. Je dost pravděpodobné, že zvažujete založení rodinného hnízda.

     

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz