Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Předjaří může přinést depresi. Jak ji zvládnout?

/
  • Jaro přináší nový život, ale taky otevírá staré rány.
    Jaro přináší nový život, ale taky otevírá staré rány. (profimedia)
    12. března 2016 ● 06:00

    Jaro, ač posel pozitivních změn a zrození, přináší s sebou také plnou náruč depresí, smutků a bloudění. Jak začátek jara přežít? 

  • 1.

    Jaro

    Příroda v Praze hraje všemi barvami.
    Příroda v Praze hraje všemi barvami.
    Autor: David Malík

     

    Magie a tajné vědy od věků přitahují ty, kterým osud nadělil do vínku nejen hloubavost, ale také pocit osamění, odcizení, odlišnosti, zkrátka pro mnoho lidí nemusí být jaro zrovna nejlepším obdobím.

    Máte pocit, že se právě k vám stahují všechny bědy světa a slunce je jako prst, který na vás míří a vyhání vás z bezpečného úkrytu šera? Důležité je nepodlehnout a jaro může být i docela snesitelné. Co vám pomůže?

  • 2.

    Zvířata

    Jehněčí maso má skvělou chuť.
    Jehněčí maso má skvělou chuť.
    Autor: scom, Globus

     

    No ano, zvířata, pokud k nim nemáte vysloveně odpor nebo alergii, vyhledejte společnost zvířat. Jim jaro energii přináší a není důvod, proč by se s vámi o ni nepodělila. Ideální je vzít psa a vypadnout na několikahodinovou vycházku. Bahnu se nevyhnete, ale přijdete na jiné myšlenky. Osamělé bloumání příměstskými svahy plnými odpadků naopak důrazně nedoporučuju.

  • 3.

    Příroda

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Rostliny dokáží depresi také zahnat spolehlivě. Pokud vás venkovní nelad příliš deprimuje, vytvořte si dokonalou zahradu doma a počkejte na teplé dny v ní.

  • 4.

    Mějte plán

    Jarní počasí v Česku
    Jarní počasí v Česku
    Autor: Blesk - David Malík

    Naděje je to, co potřebujete. Naplánujte si, co budete dělat, až se oteplí. Vykreslete to ve své fantazii pěkně podrobně, kam pojedete, jaké byliny nasbíráte, jaká místa navštívíte. Nemyslete na nepříjemné věci, zkuste si počátek léta představit jako cíl, ke kterému míříte, a napřete síly k jeho dosažení. Uteče to.

  • 5.

    Komunikujte

    Jarní počasí v Česku
    Jarní počasí v Česku
    Autor: Blesk - David Malík

    Vybočit ze zaběhaného stereotypu může mít někdy očistný účinek a možná, že i když si připadáte velmi osamělí, je to jen váš pocit. Není nutné potkat nového člověka, stačí začít mluvit „jinak“ s těmi, které už znáte. Možná, že rodiče nejsou tak zabednění, sourozenci tak nesnesitelní a partneři tak lhostejní, jak jste si mysleli. V nouzi člověk pozná nejen přítele, ale může najít i cestu, kterou před tím neviděl.

Klíčová
slova

jaro magie meditace návod

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz