Energii je potřeba občas pohladit

Pokud vás trápí pocit studených nohou, nejspíš vám energie neproudí tělem tak, jak má. Vezměte si proto váleček a udělejte si masáž chodidel cca po dobu 3 minut. Energie se rozproudí po celém těle, probudí i „spící“ orgány, které opět začnou fungovat na vyšších vibracích a případné „necítím se dobře“ vymizí. Váleček je taky velmi dobrý pomocník při odstranění pocitů bolavých nohou po dlouhé chůzi či stání. Tady dochází ke zkrácení šlach, které válečkem a jemnou masáží odstraníte.  Natažením šlach do původní pozice se vašim nohám uleví.

Tíha negativní energie

Všichni známe ten pocit, když se vrátíme např. z nákupního centra a cítíme se utahaní tak, že po příchodu domů nejsme schopni nákup ani vybalit. Při nákupu se soustředíme na výběr zboží, které potřebujeme či hledáme v regálech, a negativní energie nás obklopuje a „chytá se“. V těchto velkých prostorách je spousta negativní energie, kterou zde jakoby odloží lidé příchozí či zaměstnanci, vše vychází z nálad i chodu našich životních příběhů. Zbavit se negativních energií lehce a bez problémů můžete osprchováním se po příchodu domů. Pak teprve vybalte nákup. Vaše pocity budou nesrovnatelně lehčí. Pokud navštívíte esoterickou výstavu, doporučuji se poté osprchovat od hlavy.

Důležité: Rozdíl mezi koupelí a sprchováním – pokud se „naložíte“ do vany, negativní energie zůstává ve vodě, ve které ležíte, a koluje. Pokud se však sprchujete, negativní energie se smyje a odchází.

Lék na dobrou náladu

Zimní období bylo tmavé. Nedostatek sluníčka snižuje hladinu hormonu štěstí serotoninu. Zkuste si udělat malé cvičení s žárovkou k doplnění hormonu štěstí, pohody a rozprostření klidu ve vašem těle, změnu pocítíte ihned. Pohodlně se usaďte na židli či v křesle cca metr od lampy, jejíž 60wattová žárovka míří na vás, ujistěte se, že ji můžete zhasnout z místa, na němž sedíte. Rozsviťte lampu a dívejte se do ní jednu minutu. Pak ji zhasněte, zavřete oči a soustřeďte se na záblesk světla, které máte před sebou, dokud nezmizí. Rozprostře se ve vás pocit klidu, pohody a dobré nálady.

Ukázky článků z knihy Evy Kalivodové Jak žít snadněji...