Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Chcete novou lásku, lepší práci nebo víc peněz? Naučte se afirmace!

/
  • (shutterstock.com)
    16. července 2016 ● 06:00

    Jestli chcete ve svém životě něco změnit, pak musíte svoje myšlení přetvořit na pozitivní vzorce. K tomu poslouží afirmace, což jsou pozitivně formulované věty, které si budete opakovat pořád dokola.

  • 1.

    Co jsou afirmace?

    Autor: shutterstock.com


    Každá myšlenka, která vám proletí hlavou, každé slovo, které vyslovíte – je vlastně afirmací. Je to úžasná metoda, jak ovlivnit svůj život a třeba se i vyléčit. Afirmace totiž posilují životní cíle a hlavně je ovlivňují.

     

    Jak říká psycholožka a koučka Jitka Nesnídalová, záleží, zda tahle pozitivní tvrzení říkáme a přitom jim skutečně věříme nebo jestli jen naprázdno opakujeme. „Při vyslovování afirmací je třeba do nich vložit dobrý pocit, lásku, vděčnost a hlavně se smířit s tím, co je teď a tady. S jejich pomocí cíleně přeprogramujeme náš mozek a hlavně díky tomu, že se dají použít kdykoli a kdekoli. Nemusíte je totiž říkat nahlas, nejdůležitější je, abyste jim absolutně věřili,“ říká psycholožka.

  • 2.

    Afirmace pro zdraví

    Autor: profimedia.cz

     

    Vyberte si větu, která vás bude uzdravovat. Třeba: navracím a udržuji si své tělo ve stavu optimálního zdraví. Už se uzdravuji. Jsem vděčná za svoje zdraví. Zasloužím si dobré zdraví. Všechno v mém těle je v naprostém pořádku. Tyhle věty si pořád opakujte, v duchu nebo nahlas a dívejte se při tom do zrcadla. Říkejte si to vždycky, když přemýšlíte o zdravotním stavu.

  • 3.

    Afirace pro práci

    Autor: shutterstock.com

     

    Na pracovišti se mohou vyskytnout problémy nejrůznějšího charakteru – nerozumíte si s šéfem, kolegou, postrádáte pocit ocenění atd. Myšlenky je možné změnit, změna může být zpočátku malá, ale jakákoli změna je pozitivní krok. Můžete vyslovovat tyto věty: Ctím a respektuji každého člověka. S láskou žehnán situaci a vím, že se vyřeší tím nejlepším způsobem. Jsem v dokonalé harmonii se svým pracovním prostředím a s každým, kdo se v něm nachází.

  • 4.

    Afirmace pro lásku a intimitu

    Autor: shutterstock.com

     

    Posaďte se před zrcadlo, dívejte se sami sobě do očí a říkejte si: Jsem ochotná osvobodit potřebu navazovat vztahy, které mi neprospívají a neposkytují mi podporu. Řekněte to as 5x a pokaždé, když to vyslovíte, dejte tomu větší důraz. Bojíte se odmítnutí? Místo toho si řekněte: Miluji a přijímám sebe sama a jsem v bezpečí. Myslíte, že láska nikdy nevydrží? Vyslovte: Láska je věčná. Bojíte se lásky? Říkejte si pořád dokola: Zamilovat se je pro mě bezpečné. Bojíte se, že vám partner ublíží? Místo toho řekněte: Čím víc se otevřu lásce, tím víc jsem v bezpečí.

  • 5.

    Afirmace pro peníze

    Autor: Shutterstock.com

     

    Kdo by je nechtěl… I ty si ale můžete do života přivolat afirmacemi. Opakujte si: Žehnám penězům, které mám. Můj příjem se neustále zvyšuje. Peníze utrácím moudře. Mám tolik peněz, kolik potřebuji. Jsem vždy finančně solventní. Dovoluji si prosperovat.

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz