Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Léčivé kameny: Které vás zbaví bolesti hlavy, ekzému či vyléčí zlomené srdce?

/
  • Šperky jsou nejen krásné, ale i plné pozitivní energie.
    Šperky jsou nejen krásné, ale i plné pozitivní energie. (SHUTTERSTOCK.COM )
    29. července 2016 ● 06:00

    Máme je zavěšené na řetízku nebo je nosíme jen tak po kapsách, protože věříme, že nás ochrání, přinesou nám štěstí a v případě nemoci nás i uzdraví. Které byste měli mít po ruce?

  • 1.

    Jak s kameny pracovat?

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Nejprve je nutné naučit se s kameny „komunikovat“. Protože jak se k nim budete chovat, tak se ony budou chovat k vám. Jakmile ten váš kámen vycítí, že je vaše energie pozitivní, otevře se a začne vás hřát v dlani. A kamenům se taky moc líbí, když je hladíte. Pokud tedy chcete, aby vám dal kámen opravdu maximum, noste jej přímo na těle, nejlépe na řetízku, a aspoň jednou za den se s ním pomazlete, promněte ho v dlani apod.

     

    Rozhodli jste se, že vyzkoušíte léčivou sílu kamenů? Posaďte se a několikrát se zhluboka nadechněte. Pokuste se soustředit a představte si cíl, za kterým chcete jít. Jedním ze základních principů léčby je přikládání kamenů na čakry energetických drah v těle. Drahé krystaly slouží jako čističky těchto drah a harmonizují jejich vzájemné působení.

     

    Vybírejte si kameny raději neopracované (ty jsou ideální k přikládání nebo vystavení v pokoji), ale ani hladké nevadí. Broušené se hodí do náramků, náhrdelníků a prstenů. A ještě jedna rada: kámen má patřit jen vám a nikomu jinému, jinak by jeho účinky zeslábly. Zdá se vám, že je kámen špinavý nebo nefunguje tak, jak by měl? Vydrhněte ho pomocí kartáčku na zuby slanou vodou a mýdlem a nechte uschnout na světle. 

  • 2.

    Ametyst

    Ametyst
    Ametyst
    Autor: profimedia.cz

    Navozuje klid, mír, harmonii a duchovní rozvoj. Má čisticí a harmonizační schopnosti. Posiluje kostní systém, odstraňuje nespavost, bolesti hlavy a mírnější deprese. Doporučuje se pro útěchu v období změny či ztráty.

  • 3.

    Achát

    Achát
    Achát
    Autor: shutterstock.com

    Potlačuje apatii, chrání před úrazy a přináší prý dlouhověkost. Hodí se pro kuřáky, čistí tělo od nikotinu.

  • 4.

    Křišťál

    2789049:gallery:true:true

    Dokáže vyčistit energie na všech úrovních, používá se k čištění a dobíjení čaker. Zahání temnotu a negativní vibrace. Podporuje imunitní systém, posiluje sebeléčení. Pomáhá při léčbě ekzémů.

  • 5.

    Chalcedon

    2789051:gallery:true:true

    Dodává odvahu k oproštění se od zábran, pomáhá při bolestech hlavy, ramenou, šíje a krku. Používá se též při léčbě artritidy. Je skvělý k nošení v kapse jako pomocník pro mírumilovné vyjádření pravdy. Říká se mu kámen pravdy.

  • 6.

    Tygří oko

    2789053:gallery:true:true

    Je ideální pro ženy, které trpí migrénami. Zlepšuje soustředění. Má velkou schopnost uzemňovat a dávat sílu záměrům a pomáhá vykročit vpřed. Nosí se pro posílení pocitu hojnosti a uvolňuje při nervozitě či nedostatku sebedůvěry.

  • 7.

    Tyrkys

    2789056:gallery:true:true

    Jeden z nejstarších kamenů, působí příznivě na zuby, posiluje dásně, bojuje proti kazu a parodontóze. Pozor, slunce mu odebírá sílu!

  • 8.

    Růženín

    Růženín
    Růženín
    Autor: SHUTTERSTOCK.COM

    Známý jako kámen lásky, tiší smutek a má schopnost léčit zraněné srdce. Pomáhá odpouštět a prominout staré křivdy. Zbavuje smutku a samoty, pomáhá objevit sebelásku a vážit si lekcí, které jste předtím mohli dostat. Doporučuje se držet jen tak v ruce, když se budete cítit nemilovaní nebo neschopní rozdávat lásku. Pomáhá při léčbě vysokého krevního tlaku a zmírňuje úzkost. Oblíbený šperk, protože uklidňuje ve stresových situacích.

  • 9.

    Jantar

    2789065:gallery:true:true

    Vytahuje nemoci a nerovnováhu z těla, absorbuje negativitu a stabilizuje energii. Pomáhá při horečce a chřipce, hodně se používá k posílení energie trávicích a reprodukčních orgánů.

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz