Mandala znamená v překladu magický kruh a právě kruh je hlavní charakteristikou mandaly. Ten symbolizuje nekonečno a střed kruhu pak dokonalost a sjednocení. Stačí se kolem sebe porozhlédnout a najdete stovky nejrůznějších mandal, například v arbitráži oken kostelů či chrámů.

Mandalou můžete snadno získat pocit, který chcete mít a také odhalit informace, které jsou zasunuté kdesi uvnitř vašeho vědomí. Můžete si je koupit a vybarvit, nebo si je můžete namalovat celé sami. Barvy vybírejte podle intuice a vůbec nepřemýšlejte o tom, jestli k sobě pasují. Poslouchejte svoje nitro a sledujte, co cítíte. Vnímejte i svůj dech, uvolněte se a nechte všechny starosti odplynout.

 

V naší fotogalerii se můžete pokochat pohledem na mandaly australské malířky Elsepth McLean, která je maluje od roku 2006. Tvrdí, že barvy jsou fantastickým lékem na duši. Svoje tečkované mandaly vytváří pomocí výrazných akrylových barev na kulaté nebo oválné kameny. Její technika je jednoduchá, ale krásná. Není se tedy čemu divit, že jsou její mandaly pořád vyprodané.

Podívejte se a inspirujte se mandalami v naší fotogalerii:

Fotogalerie
1 fotografie

 

Autor: aši