Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Barvy podle zvěrokruhu: Býkům svědčí zelená, Blížencům oranžová. A vám?

/
  • (Shutterstock)
    12. srpna 2016 ● 06:00

    Znamení horoskopu ovlivní i to, jaké k vám půjdou barvy. Každé sluneční znamení má svůj kámen, archetyp, strom i barvu. Naučte se experimentovat s barevnými odstíny, které odrazí vaši osobnost, posílí vaše silné stránky a utlumí ty slabší.

  • 1.

    Beran (21. 3. – 19. 4.)

     

    Skopec je ohnivé znamení, které potřebuje jasnost a energii, takže mu bude slušet rudá barva ve všech odstínech, zejména šarlatově červené. Stejně tak bílá barva jako symbol čistoty a nevinnosti pasuje k Beranovi.

  • 2.

    Býk (20. 4. – 21. 5.)

     

    Býk je zemské znamení, které stojí nohama pevně na zemi. Má rád pohodlí a teplé odstíny žluté, zelené, medové i bledě modré. Ze všeho nejraději volí při zařizování bytu žluto-zelené kombinace, které ho uklidňují.

  • 3.

    Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

     

    Blíženci vždycky hladověli po poznání, což je typické pro vzdušné znamení. Jsou rtuťovití a neustále v pohybu. Jejich slabinou je častá změna nálad, takže by měli vybírat barvy, které jsou radostné, jako jsou například žlutá a pastelové odstíny oranžové. Žluto-oranžové kombinace jsou pro ně to pravé ořechové.

  • 4.

    Rak (22. 6. – 22. 7.)

     

    Vodní živel Rak je rodinně založený a má rád klasiku. Domov je pro něj vším, takže má rád vše, co navozuje rodinnou atmosféru. Má rád stříbrnou, perlovou a smaragdově zelenou, hnědou a tyrkysovou v kontrastu s bílou.

  • 5.

    Lev (23. 7. – 22. 8.)

     

    Lev jako král slunce a ohně má nejraději barvy do zlatova, hluboké odstíny oranžové a tmavě žluté. Při výběru barev rád sáhne i po fialové, která je tradičně spojovaná s královskou hodností.

  • 6.

    Panna (23. 8. – 22. 9.)

     

    Zemská a rozumná Panna je stabilní a klid je pro ni důležitý. Miluje podzimní barvy a přírodní odstíny – šedou, tmavě modrou, hnědavé odstíny, jako je khaki. Šedá je symbolem kvality a vkusu, modrá zase symbolem čistoty.

  • 7.

    Váhy (23. 9. – 23. 10.)

     

    Vzdušné znamení, které má rádo tajemno. Jeho doménou je barevnost. Váhy milují růžovou, citronově žlutou, mořskou zeleň, tyrkysové odstíny, některé Váhy dávají přednost karmínové. Modrá pro ně symbolizuje barvu klidu, míru a intelektu.

  • 8.

    Štír (24. 10. – 22. 11.)

     

    Vášnivý Štír je znamení kontrastů a hlubokých emocí. Má rád mysterióznost a erotiku. I proto dává přednost červené barvě, tmavě hnědé a nepohrdne ani černou.

  • 9.

    Střelec (23. 11. – 21. 12.)

     

    Střelec je vizionář, který potřebuje zklidnit a stabilizovat. Do svého bytu by měl volit chladnější barvy, při kterých se uklidí a snadno usne, například modrou, olivovou a světle zelenou. Vhodná je i světle fialová a purpurová.

  • 10.

    Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

     

    Zemský Kozoroh je pod patronací Saturnu, což vyžaduje stabilní a spolehlivé barevné odstíny. Zvolit můžete různé odstíny tmavě hnědé a tmavě šedé, fialové a bílou.

  • 11.

    Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

     

    Vzdušný živel, který potřebuje volnost a prostor – jedině tak bude svobodný. Z barev dává přednost tlumeným a elegantním odstínům modré a šedé, ideálně v kontrastu se stříbrnou a tyrkysovou.

  • 12.

    Ryby (21. 2. – 20. 3.)

     

    Zasněná Ryba je nepolapitelná, které vládne planeta Neptun. Ten je vládcem moře, takže Ryby se cítí dobře v modré, zelené, třpytivě bílé a levandulové. Bílá má pro Ryby léčivé účinky, takže ta by neměla v rybím bytě nikdy chybět.

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz