Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Diety podle horoskopu: Býci se potřebují více hýbat, Vodnáři nesmí alkohol

/
  • (Shutterstock.com)
    17. srpna 2016 ● 06:00

    Zapomeňte na nejrůznější diety, které právě letí, vsaďte na astrologii! Kromě toho, že obecně platí méně jíst a více se hýbat, poslouchejte jednotlivé fáze Měsíce a taky to, co o vás říká vaše sluneční znamení. Jaké jsou magické ingredience, které zaručí úspěch a krásné tělo?

  • 1.

    Beran

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Je pravděpodobné, že s hubnutím nemáte problém, protože Berani mají rychlý metabolismus. Ovšem někdy nějaké to kilo přece jen naberete (třeba po zimě) a potřebujete shodit. Pro ohnivé Berany, kteří mají rádi tučná a bohatá jídla, to chce posílit cvičební program a kilogramy navíc zmizí během několika týdnů.

  • 2.

    Býk

    Zdravé jídlo
    Zdravé jídlo
    Autor: Shutterstock

    Pro vás je boj s váhou velmi obtížný, protože máte rádi dobré jídlo, kterého se jen tak nevzdáte. Nicméně, můžete mít obojí a spojit příjemné s užitečným. Najděte si nějaké dobré nízkotučné recepty, které se zaměřují na ovoce, zeleninu a cereálie, a vychutnejte si jídlo bez toho, aniž byste přinášeli velké oběti. Myslete i na pohyb – pro Býky je to životně důležité!

  • 3.

    Blíženci

    Zdravé jídlo
    Zdravé jídlo
    Autor: Shutterstock

    Míváte potíže s váhou, a to hlavně proto, že jíte ve spěchu a nepravidelně. Rychlé občerstvení mívá bohužel více kalorií a tuku. Místo fast foodu však můžete najít zdravé alternativy. Najděte si místa nebo restaurace, kde se prodávají gurmánské a zdravé sendviče, vyzkoušejte vegetariánské tortilly místo smažených čínských nudlí. Nakonec zjistíte, že vám to zdravé vlastně chutná víc.

  • 4.

    Rak

    Zdravé  vaření
    Zdravé vaření
    Autor: Shutterstock

    Jako domácí typ milujete vaření a jeho nejlepší část: ochutnávání. Nechcete přece nabídnout rodině něco, co jste neotestovali. Jenže pokud potřebujete zhubnout, pak na ochutnávání zapomeňte a soustřeďte se na nízkotučné potraviny. A pokud cítíte nutkání dopřát si svačinku, raději jděte na procházku. Zvláště pak večerní procházka je pro Raka efektivní – Rak je ovládán Měsícem a jeho záření vám bude dělat dobře a zapomenete na jídlo.

  • 5.

    Lev

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Těžká jídlo, připravená pro krále nebo královnu, patří mezi vaše oblíbené: hovězí pečeně, lasagne, fettuccini, enchiladas. Neexistuje způsob, jak se jich zbavit, můžete pouze snížit množství nebo nahradit například asijskou kuchyní, zejména zeleninovou polévkou apod. Můžete být příjemně překvapení.

  • 6.

    Panna

    Atkinsonova dieta je založena na vyloučení téměř všech sacharidů.
    Atkinsonova dieta je založena na vyloučení téměř všech sacharidů.
    Autor: Shutterstock.com

    Většina Panen je zdravých a štíhlých od přírody, takže pokud potřebujete něco shodit, pravděpodobně jde o pár kilogramů. Vám tedy obvykle postačí vypustit sladkosti, vyhnout se zobání mezi jídlem a začít více cvičit. Ale nepřehánějte to. Pokud nejste od přírody ektomorfní typ (s přirozeně štíhlým tělem a drobnou postavou), nesnažte se jím být. Ne každý může vypadat jako Cindy Crawford.

  • 7.

    Váhy

    Zdravý nápoj
    Zdravý nápoj
    Autor: Shutterstock

    Váš metabolismus je vyrovnanější než u jiných znamení, takže je málo pravděpodobné, že bojujete s nadváhou. Pokud ano, nezapomeňte, že vaše klíčové slovo je „vyváženost“. Určitě se vykašlete na celodenní grapefruitové diety, vaše tělo potřebuje i bílkoviny! Bez nich by to byla doslova katastrofa. Stačí si jen vybrat vhodné potraviny a jíst méně, než obvykle.

  • 8.

    Štír

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Jestli jste přibrali, pak zhubnout bude tvrdý oříšek. Pro vás je ideální přidat do jídelníčku takové látky, jako je lněný olej a zelený čaj, které pomáhají spalovat tuky. Ovšem těmto látkám budete muset pomoct i vy sami, a to tím, že budete víc cvičit a jíst méně, možná o něco důkladněji než jiná sluneční znamení. Jistě, víme, je to těžké, ale silnou vůlí a odhodláním to Štíři dokážou!

  • 9.

    Střelec

    Zeleninové chipsy
    Zeleninové chipsy
    Autor: Shutterstock

    Střelci mají obvykle atletické tělo a cvičení pro vás bude asi nejmenší problém. Máte sklon spíše ubrat, než přidat. Ovšem zase si rádi vychutnáte jídlo, takže můžete přibrat na váze (zejména v zimě, kdy v důsledku nepřízně počasí nemůžete tak intenzivně sportovat). Nezbývá, než ubrat z množství některých vašich oblíbených jídel, anebo přidat sportovní aktivitu!

  • 10.

    Kozoroh

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Vaše stavba těla nedává šanci pro nadbytečné kilogramy (tedy většinou). Pokud přiberete, pak jezte více ovoce a zeleniny s dostatkem vlákniny, vypusťte tučná jídla a zaměřte se na cvičení, která pomáhají vytvarovat tělo, jako je jóga, taiči a podobně. Nezapomeňte na aerobní aktivity – chůze, běh, plavání, jízda na kole, a tak dále.

  • 11.

    Vodnář

    Zdravé jídlo
    Zdravé jídlo
    Autor: Shutterstock

    Máte tendenci se přejídat a nadměrně konzumovat alkohol, zvláště když se nudíte. Nejlepší způsob, jak se zbavit nadbytečných kilogramů, je psychologický přístup. Naučte se pochopit vaše mentální návyky, které vás nutí jíst, i když nemáte hlad, a odvede vás to od přejídání.

  • 12.

    Ryby

     

    Zdravé jídlo
    Zdravé jídlo
    Autor: Shutterstock

    Milujete sladkosti a tučná jídla, těstoviny pokryté sýrem či máslem. Dost často je jíte jen proto, že je jednoduché je připravit. Zamyslete se nad tím, co jíte a nic si nezakazujte. Držte se hesla: Všeho s mírou a hlavně zapojte do hubnutí i pohyb. Rozhodně si ale najděte něco jiného, než malování, poslech hudby nebo jógu – ideální je pro vás tanec. Kromě toho, že rychleji zhubnete, taky se budete cítit skvěle.

     

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz