O čem se vám zdálo: Létání    jídlo    útěk, pronásledování    bílý kůň, jednorožec a další mystické postavy    nahoda    zvíře

Sny o létání

Tyto sny jsou velmi časté a mohou indikovat problémy s energií nebo spolehlivostí. Klíčovým momentem je, zda ve snu létáte vy, nebo vidíte létat někoho jiného. Létání je projev svobody, takže když ve snu sami letíme, jsme si vědomi našeho vlastního sebevědomí a moci, nebo naopak – jejich nedostatku. Sen o létání taky odhalí váš stav mysli. Hladký let bez pádů je požehnáním, pád obvykle naznačuje nějaký morální problém. V hinduistickém systému víry představuje létání ve snu schopnost astrálního cestování. To znamená, že pokud se vám často zdá o létání, můžete cestovat do reálných míst pomocí snů.

Sny o jídle

Pokud se vám zdá často o jídle a různých potravinách, znamená to, že byste se nad sebou měli více zamyslet, ale můžou také odrážet vaše nesplněné touhy. Jste-li nespokojeni se životem, máte tendenci pokusit se nasytit sami sebe ve svých snech a jídlo se zdá být v tomto případě jako ideální. Potraviny a jídlo ve snu mohou mít zvláštní význam, i podle tvaru a barvy. Ořechy představují duševní schopnosti, zatímco mango obvykle představuje chtíč.

Útěk nebo pronásledování

Pronásledují vás ve snech různé symboly? Mohou být indikátorem úzkosti a strachu a naznačují vaši zranitelnost. Jde hlavně o sny, ve kterých jste fyzicky ohrožováni nebo musíte utíkat. Podle toho, jak se vypořádáte ve svých snech s nebezpečím, tak se dokážete vyrovnat s tlakem a stresem v bdělém stavu během dne. Pronásledování může symbolizovat váš strach z konfrontace, ovšem pokud ve snu začnete pronásledovat někoho vy sami, pak to svědčí o tom, že dokážete čelit obtížným situacím ve svém životě.

Mystické sny

Vídáte ve snech často mysteriózní postavy jako například jednorožce, křížence, bílé koně a podobně? Pak to znamená obvykle vyšší touhu věřit v něco duchovního nebo vyšší moc. Tyto sny vám signalizují, abyste začali hledat hlubší smysl ve svém životě. V dávných tradicích znamenal posvátný předmět určité duchovní poselství, které vás zavede k vašemu osudu. Obecně jsou sny o jednorožcích atd. ztělesněním čistoty, dokonalosti a laskavosti. Chováte se zdvořile a snažíte se všem kolem pomáhat. Pozor ale, aby vás tahle snaha nedohnala k činům, které by se pak mohly obrátit proti vám.

Nahota ve snech

Pokud vidíte sebe sama nahého ve snu nebo někoho jiného, můžete si to vysvětlovat podle toho, v jaké životní situaci se právě nacházíte. Oblečení vždy symbolizuje určité tajemství, protože lidé jsou jediní živočichové, kteří svoje tělo skrývají. Pokud jste ve snu nahý a všichni kolem vás oblečení, může to symbolizovat vaši zranitelnost a strach z toho, že by okolí mohlo o vás něco odhalit. Na druhou stranu však nahota může znamenat, že jste si jistí sami sebou a že nemáte co skrývat.

Sny o zvířatech

Zvířata ve snech mají specifické významy v závislosti na tom, o jaký typ zvířete jde. Obecně platí, že zvíře je součást vaší osobnosti nebo představuje vaše obavy a naděje. V případě, že jde o divoké zvíře, pravděpodobně to souvisí s nezkrotnou podvědomou částí vaší osobnosti. Pokud jde o domestikované zvíře, už jste pravděpodobně vaši mysl zkrotili a umíte svá přání kontrolovat. Spousta kultur věří, že zvíře ve snu představuje váš totem ducha – zvíře, které ve snu vidíte, je nejvíc podobné vaší osobnosti. Předpokládá se, že člověk se může naučit následovat tento zvířecí znak a najít tak sebe sama.