Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Naučte se věštit z čajových lístků: Dveře znamenají nový začátek, srdce lásku

/
  • (Shutterstock)
    21. září 2016 ● 06:00

    Chcete vědět, co vás čeká v nejbližší budoucnosti? Uvařte si čaj a naučte se věštit z čajových lístků. Možná se dozvíte spoustu zajímavých věcí. Jak na to? Nebojte se, věštění z čaje není to složité! 

  • 1.

    Umění položit si otázku

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Čtení z šálku na čaj (taseografie) má své kořeny ve starověké Číně. Obrácené šálky na čaj bez ouška se staly důležitým prvkem při věštění budoucnosti. A i když vám to může připadat velmi mystické, ve skutečnosti to zase takové tajemno není. Umění předpovídat budoucí události vyžaduje především umění položit si správně otázku a najít k ní správnou odpověď.

     

  • 2.

    Co potřebujete k věštbě?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Abyste se naučili číst z čajových lístků, musíte se naučit základní techniku a potom už jen stačí připravit svou mysl. K věštění potřebujete čajové šálky (nahoře by měly být široké a stěny by se měly svažovat, vnitřní povrch by měl být hladký bez ozdob a barva by měla být bílá), sypaný čaj, talířek a ubrousek. Při výběru čaje dbejte na to, aby v něm bylo co nejméně prachu – ideální jsou velké čajové listy.

     

  • 3.

    Postup při věštění z hrnku

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Horkou vodou zalijte odpovídající množství lístků v hrnku (bez sítka samozřejmě). Nechte chvíli vyluhovat. Je důležité, aby osoba, která bude věštit, čaj vypila a hrneček pak držela v rukou. Na dně hrnku nechte trochu tekutiny, abyste mohli rukou zamíchat čajové lístky. Hrnkem třikrát otočte po směru hodinových ručiček, aby se lístky rozprostřely po celém vnitřku. Pak otočte hrnek vzhůru nohama a zbytek vykapejte na talířek.

  • 4.

    Jak se vyznat v symbolech

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Pak můžete začít číst a hledat v symbolech, které na dně hrnku uvidíte. Nejdřív zhodnoťte celkový vzhled. Lze také vyčíst časový horizont – čím blíže jsou symboly k hornímu okraji hrnku, tím kratší doba uplyne, než dojde ke „splnění“. Význam má také jasnost a velikost symbolů. Velké množství listů naznačuje bohatý a plný život, listy málo rozložené signalizují, že máte disciplínu. Symbol, který převažuje, je rozhodující pro to, zda budete mít smůlu nebo štěstí.

     

  • 5.

    Nechte pracovat fantazii a intuici

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Symboly, které uvidíte blízko ouška, naznačují, že se něco přihodí ve vaší blízkosti. Symboly, které ukazují směrem k oušku, znamenají, že se něco blíží a naopak – ty, které míří obráceně, znamenají, že něco končí nebo mizí. Symboly, které jsou nalevo od ouška, značí minulost, budoucnost uvidíte vpravo od ouška. Dno šálku se pak podle věštců považuje za nešťastné. Při čtení se pokuste vidět vše komplexně a rozhodně dejte průchod své fantazii a taky instinktům. Ve finále platí, že věštění z čajových lístků záleží na osobní interpretaci čtenáře symbolů – tedy vás.

     

  • 6.

    Jaké symboly můžete vidět?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Jaké symboly můžete vidět a jak je lze interpretovat?

    Kruh: symbol stresu, beznaděje, marnost a frustrace

    Rovná čára: jasná hlava a jednoduché rozhodování

    Vlnitá čára: pochyby a překážky na cestě k cíli.

    Trojúhelník: úspěch, naplnění snů a štěstí obecně

    Čtverce a obdélníky: ochranné symboly znamenající bezpečí a klid.

    Dům nebo brána: počátek něčeho nového, co vám vkročí do života

    List: nečeká zpráva nebo oznámení

    Oko: upozornění na něco, co byste měli vidět, ale nevidíte, mějte se na pozoru!

    Motýl nebo pták: nestálost a přelétavost, nevěra

    Slunce: symbol štěstí, optimismu a dobré nálady

    Srdce: láska, vášeň, zamilovanost, pokud je symbol daleko od ouška, může znamenat smutek a osamělost

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz