Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Nemůžete spát? Býkům pomůže levandule, Střelcům horký punč!

/
  • ...
    ... (Shutterstock.com)
    5. října 2016 ● 06:00

    Trápí vás bezesné noci? Zkuste spát podle zvěrokruhu. Kromě toho, že se budete druhý den cítit lépe na duši, budete taky lépe vypadat. Přečtěte si následujících dvanáct tipů podle slunečního znamení a rozhodněte se, zda vámi skutečně rezonují. Pokud ne, klidně zkuste něco jiného. Důležité je, abyste se vyspali!

  • 1.

    Beran

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Když nemůže spát Beran, pomůžou mu pouhých patnáct minut cvičení a lehká večeře a změny se projeví velmi brzo. Ovšem pozor, žádný aerobik nebo posilování, ideální je něco lehkého, třeba krátká procházka parkem.

     

  • 2.

    Býk

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Nejlepší způsob, jak si Býci navodí klidný spánek, je využití aromaterapie. Cokoliv květinového je pro vás dobré, milí Býci, ovšem vaším osobním favoritem je levandule. Ať už si ji nakapete do aromalampy nebo si ji koupíte v podobě svíčky, je to jedno. Hlavní je, aby kolem vás nepoletovaly příliš sladké vůně.

  • 3.

    Blíženci

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Vám pořád někde lítají myšlenky, Blíženci. Blíženci by totiž nejraději komunikovali i ve spaní, takže se pak nemůžou divit, že trpí nespavostí nebo se často v noci budí. Zkontrolujte tedy, milí Blíženci, zda jste vypnuli telefon, jestli máte zaklapnutý počítač, jestli jste zhasli, a pak teprve ulehněte. Zábava počká do zítřka.

  • 4.

    Rak

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Raci jako domácí stvoření potřebují pohodu, jinak nebudou dobře spát. Vhodná je pro ně vana horké vody, která uvolní jejich ztuhlé svaly a zároveň umožní mozku, aby si odpočinul. Pomůže to zejména tehdy, když měli nepříjemný nebo náročný den.

  • 5.

    Lev

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Vám udělá dobře oblíbený čaj ve vašem milovaném šálku. Lvi, měli byste pít hlavně bylinkové čaje, zejména heřmánkový. Zapomenout byste měli na černý čaj, který vás ještě více nastartuje, takže spánek jen tak snadno nepřijde.

  • 6.

    Panna

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Vám, Panny, nepomůže ani počítání oveček, i když jste v podstatě klidné osoby. Vy potřebujete k tomu, abyste dobře usnuly, hlavně pohodu. A to se týká i toho, co si na sebe oblékáte do postele. Co takhle zkusit měkký a heboučký župan nebo hřejivé pantofle?

  • 7.

    Váhy

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Váhavé Váhy milují klid v duši i srdci. K dobrému spánku jim dopomůže klasická a instrumentální hudba – pomalá, opakující se. Když bude navíc romantická, tím líp. Však samy vědí, co jim dělá dobře.

  • 8.

    Štír

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Štíři se potřebují před ulehnutím do postele cítit pohodlně. Proto by se neměli zanedbávat. A nebojte se toho, že byste nastydli, milí Štíři, takže klidně si oblékněte lehkou noční košilku nebo spěte nazí. Buďte na sebe hodní a relaxujte.

  • 9.

    Střelec

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Střelcům prospěje před spaním sklenka vína nebo horký punč (ale ne moc, opravdu jen málo). Bláznivý den potřebuje lahodnou tečku, a tu získají v uklidňující atmosféře se skleničkou v ruce. Srdce se ohřeje, potěší, zpomalí se dech i myšlenky.

  • 10.

    Kozoroh

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Kozorozi, nemusíte všechno stihnout během jednoho dne. Zpomalte, neohlížejte se a klidně si nechte něco na zítra. Sepište si seznam toho, co máte další den udělat, pochvalte se za to, co jste dnes udělali, a pak to všechno zapomeňte a jděte do postele. Však ono vám nic neuteče.

  • 11.

    Vodnář

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Vodnáři, dopište poslední řádek do svého deníku, zaklapněte ho a pusťte si hudbu s využitím přírodních nebo technických zvuků, například motoru, letadla nebo vody. Pak si vyložte andělské karty nebo tarot a dovolte magii, aby vám vstoupila do snění.

  • 12.

    Ryby

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Ryby potřebují meditovat a zklidnit mysl. Někdo sice říká, že pro ně není vhodná večerní meditace, protože pak hůře usnou, ale opak je pravdou. Stačí, když budete nehybně ležet, milé Ryby, představovat si oceán a vlny, jak narážejí na písečnou pláž. Věřte, že pak usnete naprosto perfektně.

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz