Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

K jakým nemocem máte sklon podle osobního čísla? Vypočítejte si to!

/
  • K jakým nemocem jste náchylní?
    K jakým nemocem jste náchylní? (Shutterstock.com)
    29. října 2016 ● 06:00

    Možná vám leckdy připadá, že život je jeden velký chaos. Avšak už řecký matematik Pythagoras tvrdil, že když poznáme čísla, vše se hned urovná a rozjasní. Položil základy numerologie, která dokáže odhalit i to, jací jsme, a dožijeme-li se důchodu ve zdraví. 

  • 1.

    Číslo našeho osudu

    Nechte svého lékaře, ať se vám podívá na jazyk.
    Nechte svého lékaře, ať se vám podívá na jazyk.
    Autor: Shutterstock.com

    Moderní numerologie pracuje s čísly od jedné do devíti a ke stanovení základního osudového čísla, které předurčuje tolik důležitých věcí v našem životě, dospějeme součtem čísel v našem kompletním datu narození. Tedy například 1. 2. 1995 rozložíme a sečteme jako 1 + 2 + 1 + 9 + 9 + 5 = 29. Výsledek musíme zase rozložit a dále sčítat, dokud nedostaneme jednociferné číslo. Tedy 2 + 9 = 11, 1 + 1 = 2. Základním osudovým číslem je tedy dvojka. Tohle číslo pak určuje podle numerologů naši „výbavu“: povahové rysy i sklony k nemocem. Spočítejte si svoje osudové číslo a přečtěte si, jací lidé s těmito čísly jsou. Poznáváte se?

     

  • 2.

    Jedničky

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Jedničky bývají spíš uzavření lidé, kteří neradi příliš vyjadřují své city a spíše je uchovávají ve svém nitru. Potlačovaní emocí, spojené s nízkým sebevědomím, u nich často vyvolává bolesti hlavy i záchvaty migrény. Tomu se dá předejít především hlasitějším vyjadřováním toho, co prožívají a co je trápí. Napětí a nervozita se často projevují různými alergiemi, dýchacími a trávicími obtížemi, nadýmáním a pocitem plnosti. Vzhledem k tomu, že často dávají přednost hutným pokrmům, mívají jedničky potíže s nadváhou. Jsou snadno ovlivnitelné hypnózou a často hledají při zdravotních potížích alternativní pomoc, včetně různých přírodních terapií. Pomoc od různých neduhů fyzických i psychických můžou najít v tom, že začnou přijímat i stinnější stránky života bez toho, aby si je brali příliš osobně a k srdci. Ventilem negativních prožitků může být co nejčastější pobyt v přírodě, ruční práce (na které jsou jedničky zručné) nebo sport.

     

  • 3.

    Dvojky

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Lidé „dvojky“ mají silný cit pro empatii, a proto jim nedělá dobře hádání, zloba mezi lidmi a špatné vztahy. Snaží se hned sjednat nápravu, a když se to nepovede, mají silný pocit viny, selhání a vzteku. Pocit viny je u dvojek vskutku dost silný, mají pocit, že můžou za všechno špatné od zemětřesení až po povodně. Často se u nich projevují silné emoce provázené lítostí, smutkem, depresemi, pláčem… Trápí je endogenní deprese, obtíže se štítnou žlázou, problémy s trávicím a oběhovým systémem, nedoslýchavost a také častější záněty uší. Pomůže jim, když se nebudou tolik obětovat pro blaho jiných, vymezí si vlastní hranice, přestanou nabízet pomoc ještě dřív, než o ni někdo požádá… Protože jsou dvojky vytrvalé, hodí se pro ně jako odreagování například kondiční běhání, turistika, zahradničení a podobně.

     

  • 4.

    Trojky

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Často se nechávají v dobré víře vtáhnout do citových kliček a smyček druhých. Neobejdou se dlouho bez lásky, mají bujnou fantazii a zároveň dokážou dobře logicky myslet. Často je trápí neopodstatněná stísněnost a strach, nespavost, noční můry… Mívají oslabenou imunitu, takže je často trápí chřipky, záněty horních dýchacích cest, alergie, kožní potíže, úporné bolesti hlavy. Trpívají průjmy, žaludečními křečemi a podobnými obtížemi, které způsobuje stres. Pomůže jim tanec, bojové sporty, vyjádření sebe sama skrze umělecké profese nebo koníčky a také cestování, při kterém se jim dostane nejvíc nových podnětů a zážitků.

     

  • 5.

    Čtyřky

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Rády trvají na svých pravdách a chtějí o tom často přesvědčovat všechny kolem. Bojí se změn a novot ve svém životě a lpí na stereotypech. Opakují stále stejné chyby, dokud se nenaučí rozpoznat příčiny svých chybných návyků a udělat něco jiného a jinak. Obavy ze změn se často projevují výkyvy nálady a mají i sklon k hysterii. Čtyřky také trpí únavou, úzkostmi, bolestmi zad, sklonem k cukrovce, zácpě, obtížemi s pohybovým aparátem a častějšími úrazy. Úlevou by pro ně bylo víc spontaneity ve všem, co dělají, neměly by tolik lpět na řádu a vzorcích, které si samy stanovily. Také by se neměly snažit za každou cenu zaplnit každou volnou chvíli nějakou užitečnou činností, ale umět i relaxovat a odpočívat. Hodí se pro ně plavání, jóga, turistika nebo kolektivní sporty.

     

  • 6.

    Pětky

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Nerady se podřizují řádům, pravidlům, autoritám, podřizování v nich vyvolává napětí a podrážděnost. Mají silnou intuici, umějí hrát všemožné životní role a měnit masky podle potřeb a podle toho, jaký užitek jim to přinese. Trpívají obtížemi se zažíváním i žlučníkovými záchvaty, bolestmi hlavy, kloubů i zad, blokádami krční páteře i vyhřezlými ploténkami. Mívají otoky, časté nadýmání a ve stáří je může trápit dna a ledvinové kameny. Do duševní a tím i fyzické pohody by je měly dostat co nejčastější pobyty v přírodě, u moře, vždy s důrazem na volnost pohybu a fyzickou zátěž.

     

  • 7.

    Šestky

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Šestky mají sklony k perfekcionismu, potřebují rodinné zázemí a materiální zabezpečení pro svůj klid a duševní pohodu. V případě, že se jim zázemí hroutí, snadno podléhají velkému stresu. Ten pak následně způsobuje časté infekce, oslabení imunity, poruchy hormonální rovnováhy a podobně. Často se také vyskytují cévní a srdeční potíže a infekce a záněty pohlavních orgánů či hemoroidy. Hodně pomáhá šestkám zklidňující cvičení, třeba jóga nebo tai – či. Hodí se i tanec, turistika nebo plavání.

     

  • 8.

    Sedmičky

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Lidé s osudovým číslem sedm bývají často uzavření samotáři. Když jim život postaví do cesty překážky, rádi se jim postaví a překonávají je jako novou výzvu. V případě, že se nedaří a hromadí se spíš neúspěch, snadno upadají do smutku a melancholie, která jim bere chuť do života. Sedmičky trpívají akné, bradavicemi, ekzémy, lupénkou, opary a jinými kožními potížemi. Často je postihuje revma, muže prostatické a ženy gynekologické potíže. Mívají zvýšenou hladinu cholesterolu. Prevencí je uvědomit si, že k nápravě vlastních chyb musí vyvinout aktivitu a nesvádět všechny nezdary na špatný osud. Měly by víc chodit do společnosti, věnovat se kolektivním sportům a hrát šachy, které osvěžují mysl a zároveň vybízejí k novým kontaktům.

     

  • 9.

    Osmičky

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Jsou velmi empatické a neodsuzují lidské slabosti. Bývají velmi oblíbenými šéfy s přirozenou autoritou, ale nemají rády, když někdo nestačí nastolenému tempu. Pak dokážou dost tvrdě takového člověka dusit. Mívají potíže se zuby a dásněmi, oslabenou imunitou a nervy. Časté jsou i trávicí potíže, žaludeční vředy a žlučníkové kameny. Protože rády přeceňují síly a „jedou až na doraz“, jsou u nich časté úrazy a ohrožená je zejména hlava. Jsou jako stvořené pro výkonnostní sporty, které je dokážou odreagovat a pomáhat jim proti stresu. Uklidnění svědčí i hra na hudební nástroj (mívají dobrý sluch).

     

  • 10.

    Devítky

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Jsou velmi emociální a intuitivní. Když jejich šestý smysl nějak zpochybní realita, mají po náladě a jsou nevypočitatelné. Mívají potíže s dýcháním, infekcemi močových cest, dnou, poruchami krvetvorby a svalovými křečemi. Když někdo škodolibě zkritizuje jejich snažení, mívají deprese, střevní potíže, sexuální a psychické poruchy včetně depresí. Devítky postihují častěji než jiné mdloby a závratě. Potíže života si dost často kompenzují alkoholem. Užitečná je pro ně fyzicky náročná práce nebo vytrvalostní sport, zdravá životospráva a hodně spánku.

     

Autor: rie

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz