Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jaká je vaše vnitřní holčička? Divoženka, princezna nebo spíš kluk?

/
  • (Shutterstock)
    14. prosince 2016 ● 06:00

    Malá holka s rozbitým kolenem, větrem ve vlasech, zacuchanými vlasy, bláznivými nápady, plná radosti i strachu. Takhle nějak může vypadat vaše vnitřní dítě. Je to naše část, která si pamatuje všechny radosti, křivdy a zážitky z dětství a podle toho tak trochu řídí náš život. Přijmout svou vnitřní holčičku je stejné jako přijmout sama sebe se všemi bolestmi, chybami, přešlapy i omyly, které jsme kdy udělaly a ještě uděláme. Jaká je ta vaše?

  • 1.

    Proč otvírat minulost?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Ptáte se, k čemu je to dobré, proč vytahovat minulost a vzpomínat na dětství? Tak, jak s námi zacházeli, když jsme byli malí, zacházíme sami se sebou, když jsme velcí. Pokud k nám byli vlídní, nejspíš jsme k sobě takoví v dospělosti i my. Jde o to, že tak, jak jsme chtěli, aby se s námi zacházelo v dětství, musíme se sebou sami zacházet v dospělosti. Máme tedy za úkol být sami pro sebe ideálním dospělým.

  • 2.

    Jak se spojit s vnitřním dítětem?

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Sedněte si na klidné místo do pohodlné pozice. Párkrát se zhluboka nadechněte, abyste se uklidnila. Pak si vzpomeňte na místo, na kterém jste se jako dítě cítila dobře. Snažte se připomenout si všechny detaily, vůně, zvuky i pocity. Chvíli si to užijte a pak se podívejte na malou holku, která tam je, podívejte se sama na sebe. Kolik vám je, jak se tváříte, co z vás vyzařuje, co vám chybí? Nakonec si začněte sama se sebou povídat. Zeptejte se své holčičky, jak se má, co potřebuje a s čím si chce hrát. Obejměte se a řekněte si, jak moc se máte ráda. Až se vrátíte z představ do reality, namalujte obrázek nebo své setkání popište slovy.

     

  • 3.

    MALÁ INTELEKTUÁLKA

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Místo běhání po louce jste ze všeho nejradši kreslila nebo si prohlížela obrázky. Byla jste ráda sama. Pokud je to váš dětský obraz, jako dospělá potřebujete hodně ocenění, utvrzení v tom, že je super být „jiná“, protože jiná jste.

  • 4.

    SLADKÁ PRINCEZNA

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    I na písek nebo do lesa na houby jste chtěla chodit v šatičkách a s mašlí ve vlasech. Na pískovišti jste se nejradši houpala a i v pěti letech po očku sledovala, jestli vás ostatní obdivují. Říkejte si, že jste nádherná nejen zvenčí, ale hlavně uvnitř.

     

  • 5.

    DIVOŽENKA VENKOVNÍ

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Ze všeho nejradši jste lítala venku a snila o kariéře chovatelky tygrů. Nejlépe vám bylo v přírodě. V dospělosti tenhle typ holčiček pořád ještě potřebuje kolem sebe stromy a zvířata, a když už musí být ve městě, tak alespoň blízko parku. Dopřejte si to.

  • 6.

    HOLKA-KLUK

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Mohli vás klidně navléct do kanýrkových sukní, ale vy jste stejně nejradši lezla po stromech a hrála s kluky fotbal. Uměla jste jít do věcí naplno a nikdy jste se ničeho nebála. Dneska možná ze všeho nejvíc potřebujete potvrdit, že vám vaši sílu amazonky nemůže nikdo vzít.

     

Autor: red

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz