Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Kuchyně podle feng-šuej: Aby se v ní dobře žilo i hublo

/
  • (iStock)
    11. ledna 2017 ● 06:00

    Feng-šuej má jasno. Kuchyně je místem, které se pojí s blahobytem a kde se setkává rodina. Připravujeme v ní jídlo pro všechny, kdo s námi bydlí. I proto bychom měli dbát na to, jak ji zařídit. A jestli v ní chceme držet úspěšně dietu, pak bychom měli myslet i na to, jakými barvami ji vymalovat.

  • 1.

    V kuchyni podporujte energii kovu

    Video
    Video se připravuje ...
    Jak si zařídit kuchyni podle feng-šuej, aby se nám dobře hublo • 

     

    Kuchyně patří vedle ložnice k důležitým prostorům v interiéru, a pokud chcete zhubnout, vytvořte si v kuchyni energii kovu, kterou můžete podpořit vhodnými barvami, například bílou, šedivou, stříbrnou, zlatou nebo bronzovou. Mějte v kuchyni také hodně kovových doplňků, třeba příbory, kovové nádoby a sklo. To jsou energie, které přinášejí pocit chladu a chlad smršťuje žaludek. Vyvarujte se energie země – zejména žluté, béžové a oranžové barvy, ty podporují činnost žaludku. V kuchyni by také neměla být žádná keramika ani plné mísy ovoce.

  • 2.

    Čistota a praktičnost

    3204762:gallery:true:true

     

    V kuchyni byste měli mít podle feng-šuej také pořádek. Čistota naznačuje, že se dobře orientujete v peněžních záležitostech a nemáte s financemi žádné starosti. Neuspořádaná, špinavá nebo nefunkční kuchyně poukazuje na potíže nebo nejasnosti spojené s penězi. Velká, dobře zařízená kuchyně má příznivý vliv na zdraví lidí, kteří v bytě žijí. Neznamená to samozřejmě, že bude plná nejmodernějších věcí a přístrojů – důležité je, aby byla uklizená a uspořádaná.

     

  • 3.

    Sporák jako ústřední bod

    3204761:gallery:true:true

     

    Na sporáku se připravuje jídlo a „vytvářejí se“ peníze. Pokud je to možné, sporák postavte tak, aby kuchař mohl mluvit s ostatními lidmi v kuchyni a nebyl zády ke dveřím. Sporák by neměl být v rohu místnosti, to proto, že by se tam kuchař necítil dobře. Ideální je umístit sporák, dřez a lednici do trojúhelníku, aby k nim měl kuchař snadný přístup.

  • 4.

    Jak zlepšit kuchyni podle feng-šuej

    3084208:gallery:true:true

     

    • V kuchyni by mělo být vhodné osvětlení, abyste do ní přilákali energii čchi.

    • Sporák používejte pravidelně, budete tak vytvářet bohatství.

    • Prostor v kuchyni by měl být průchozí, vyhnete se jednak nehodám, a navíc bude prostorem bez problémů proudit pozitivní energie.

    • Kuchyňské skříňky dobře uspořádejte a zbavte se nepotřebných věcí, ty přivolávají negativní energii a způsobují zmatek.

    • Vše, co v kuchyni používáte, by mělo být funkční a v dobrém stavu. Pokud něco nefunguje, vyhoďte to.

     

  • 5.

    Kuchyně a servírování jídla

     

    Autor: iStock

    Klidné a příjemné prostředí prospívá dobrému trávení, proto je dobré zařídit kuchyni tak, aby v ní byla harmonie. Kulatý stůl se hodí, pokud chcete povzbudit soudržnost a spolupráci mezi členy rodiny, případně když chcete zlepšit vztahy k partnery a přáteli, protože kruh znamená celistvost a jednotu. Obdélníkový stůl naznačuje pohyb a růst – tím k sobě přitáhnete bohatství nebo zvýšíte vitalitu. Pokud jde o jídlo, věnujte pozornost barvě, vůni, chuti i atmosféře, protože to přispívá k lepšímu zdraví a spokojenosti.

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz