Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jaké cvičení se pro vás hodí? Raci by měli běhat, Střelci tančit a Býci boxovat

/
  • (Shutterstock)
    25. února 2017 ● 06:00

    Cvičíte každý den a stejně vás to nebaví, a dokonce po tom ani nehubnete? No, možná je to proto, že se nevěnujte tomu, čemu byste měli podle svého slunečního znamení. Inspirujte se následujícími radami, možná vás konečně začne něco opravdu bavit.

  • 1.

    Beran

    beran
    beran
    Autor: shutterstock.com

     

    Berani mají spoustu energie, ale taky vyžadují spoustu pozornosti. Najděte si cvičení, které vám umožní, aby vás obdivovali, ale při kterém budete moct vydat co nejvíc energie.

     

    Ideální sporty: tanec, kruhový trénink nebo surfing. Ve všech těchto aktivitách můžete ukázat, co ve vás je, a ještě to nakrmí vaši energetickou duši.

  • 2.

    Býk

    býk
    býk
    Autor: shutterstock.com

     

    Býci, vy budete v pohodě, když budete dělat něco, co vás trošku zklidní a kde hlavně budete sami sobě vlastním šéfem. Spojit můžete bojové cvičení s něčím klidnějším, pak budete teprve spokojení.

     

    Ideální sporty: jóga, box (to bude dělat dobře vaší bojovné povaze) a domácí cvičení (tam budete sám sobě pánem).

  • 3.

    Blíženci

    blíženci
    blíženci
    Autor: shutterstock.com

     

    Blíženci, jste opravdu intenzivní a plní elánu, máte rádi rozmanitost ve všech oblastech života včetně sportovních aktivit. Bohužel jen máte problém vydržet. Jste prostě dva v jednom, takže změna vám udělá dobře.

     

    Ideální sporty: HEAT (simuluje vysokohorskou turistiku, ale nuda to není, bude vás to bavit), kruhový trénink nebo jízda na kole (je to pestré a budete se moc kochat). Hlavně ne nuda!

  • 4.

    Rak

    rak
    rak
    Autor: shutterstock.com

     

    Raci chtějí být součástí skupiny a daří se jim čerpat energii z davu. Vyberte si cvičení, které vám hraje do not a dá vám pocit sounáležitosti.

     

    Ideální sporty: běh (sociální aspekt vás bude nutit, abyste se každý týden vraceli). Najděte si parťáka a do toho. Hodí se k vám taky cyklistika a fitness – upřímně řečeno, všechno, kde budete moct komunikovat se svými spolužáky, vám udělá dobře.

  • 5.

    Lev

    lev
    lev
    Autor: shutterstock.com

     

    Lvi milují obdiv, ocenění a pochvaly. Taky chtějí být nejlepší v místnosti. Nezapomeňte, že zdatnost je především o tom, co je nejlepší pro vás, ne to, co děláte proto, abyste vypadali dobře pro ostatní.

     

    Ideální sporty: kickbox nebo muay thai (druh bojového umění), týmové sporty, kde můžete předvádět svoje dovednosti a kde vás ostatní budou poplácávat po zádech, nebo vzpírání, které vám dodá sílu.

  • 6.

    Panna

    panna
    panna
    Autor: shutterstock.com

     

    Panny jsou pečlivé, přesné, pozor, trochu sebestředné. Zní vám to povědomě? Jako Panny toho také hodně dáváte ze sebe ostatním, kondici používáte jako způsob, jak o sebe pečovat.

     

    Ideální sporty: jóga, která vám pomůže uklidnit se, dále total barre, což je cvičení, které v sobě spojuje balet a pilates a pěkně se u něj zapotíte, nebo bootcamp, což je opravdu pořádný outdoor trénink. Skvěle strukturovaný, organizovaný, s měřitelnými výsledky – to je přesně to, co potřebuje vaše znamení.

  • 7.

    Váhy

    váhy
    váhy
    Autor: shutterstock.com

     

    Vyvážené Váhy touží po luxusu a estetickém cvičení. Ale hlavní pro vás je, abyste dosáhli rovnováhy ve všech oblastech života.

     

    Ideální sporty: pilates (vyvážené a rafinované cvičení, luxusní a v nejlepší kvalitě, budete ho milovat v každé vteřině), jóga (vyřeší každou vaši nerovnováhu v těle), bojová umění (je to tak trošku tanec mezi dvěma lidmi, to potřebujete pro získání harmonie, stejně jako potřebujete sparing partnera).

  • 8.

    Štír

    štír
    štír
    Autor: shutterstock.com

     

    Štíři, vy jste divoši! Vše, co ve svém životě děláte, děláte naplno a chcete dělat naplno. Jste mimořádní dříči a taky smyslní, což je linie, které byste se měli i ve sportu držet.

     

    Ideální sporty: maraton či dlouhé běhy (vaše usilovnost vás dovede k vítězství), kettlebell (nejuniverzálnější nástroje silového a kondičního tréninku) a pole fittness (cvičení naboso, při němž posilujete celé tělo).

  • 9.

    Střelec

    střelec
    střelec
    Autor: shutterstock.com

     

    Střelci, máte otevřenou mysl a jste extravagantní. Vy potřebujete zábavné cvičení, které pro vás bude vzrušující a nové, nikdy vás nebude nudit.

     

    Ideální sporty: vzdušná jóga (odlišná a zábavná, právě pro vás), tanec kardio a horolezectví (adrenalinové cvičení venku bude výzvou pro váš mozek a vaše tělo).

  • 10.

    Kozoroh

    kozoroh
    kozoroh
    Autor: shutterstock.com

     

    Kozorozi jsou disciplinovaní, spolehliví a tvrdě pracující. Musíte si najít něco, co pro vás bude skutečnou výzvou.

     

    Ideální sporty: megaformer (označuje se jako pilates na jezdícím pásu, a tak trochu připomínající středověký mučicí nástroj), crossfit (co může být lepší než makat sami s pomocí vlastního těla, bez pomůcek a strojů) a tough mudder (extrémní typ závodů, při kterém se dostanete až na dno).

  • 11.

    Vodnář

    vodnář
    vodnář
    Autor: shutterstock.com

     

    Vodnáři, vy jste nejvíce zvědaví, kreativní a nápadití ze všech znamení, takže vy se rozhodně nemůžete otravovat s nějakým obyčejným cvičením. Zkuste nové styly cvičení nebo sporty, které polechtají vaši zvědavost.

     

    Ideální sporty: surfset (unikátní cvičební metoda inspirovaná surfingem, zaměřená na rovnováhu, svaly středu těla a mrštnost), bubnování nebo zumba (udržujte tělo v neustálém pohybu, budete spalovat kalorie, aniž byste si toho všimli).

  • 12.

    Ryby

    ryby
    ryby
    Autor: shutterstock.com

    Nesobecké Ryby, jste intuitivní, kreativní a citlivé, ale taky jste zcela vodní znamení, pracujte s tím.

     

    Ideální sporty: plavání nebo stand-up pádlování (to vám umožní rozjímat sami nad sebou, meditovat, a navíc ještě cvičit), hot jóga (cvičení v horku vás trošku zahřeje a rozproudí vaši intuici) nebo spinning ve vodě (jezdit na kole ve vodě? Proč ne, je to super!).

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz