Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Výchova podle horoskopu: Beranům to jde s Blíženci, Rakům s Pannami

/
  • (Shutterstock)
    3. března 2017 ● 06:00

    Rodičovství je výzvou pro každého bez ohledu na to, ve kterém slunečním znamení se matka či otec narodili. Ovšem někteří to mají přece jen o chlup jednodušší. Harmonii v rodině totiž určují čtyři základní živly horoskopu a jejich vzájemné propojení. Takže jestli teprve rodinu plánujete, třeba se vám následující znalosti o tom, jak funguje kompatibilita mezi rodiči a dětmi bude hodit.

     

  • 1.

    Rodiče a živel Země (Býk, Panna, Kozoroh)

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

     

    Rodiče narození ve znamení Země mají výchovu nejjednodušší s dětmi, které jsou také „zemské“ znamení, a dále s dětmi, které jsou narozené ve znamení Štíra, Ryb a Raka, tedy dětí s převahou Vody. Rodiče narození v zemském živlu jsou stabilní, vnímaví a zůstávají stát nohama pevně na zemi. Jsou realisté, konzervativní, spolehliví a zaměření na bezpečí. Jsou tedy perfektní kotvou pro děti, které mají ve svém živlu Vodu, a jsou tedy více bouřlivé. Vodním živlům poskytují Země podpůrný systém, který je pro ně ideální. Díky své praktičnosti mohou dětem ukazovat, jak to v životě chodí.

     

  • 2.

    Rodiče a živel Vzduch (Blíženci, Váhy, Vodnář)

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

     

    Rodiče, kteří mají ve svém znamení živel Vzduch, jsou myslící typy a nejjednodušší práci mají s dětmi, které jsou také vzdušné znamení. Dále jim to „klape“ s dětmi, které jsou ohnivé živly, tedy Beran, Lev a Střelec. Vzdušní rodiče jsou plní vzrušení, aktivní, zvídaví a neposední. Děti v ohnivém znamení se s nimi nikdy nebudou nudit, někdy jsou vzdušní rodiče až moc stimulující. Ale tak jako tak, oba prvky budou pro oba, tedy rodiče a dítě, pozitivní vnitřní motor. Vzdušná znamení taky snadněji odpouštějí a zapomínají, možná i proto, že jsou prostě až moc zaneprázdnění. Právě tohle snadnější „pouštění“ minulosti je pro děti výhodné, protože každý den začne pokaždé nanovo.

  • 3.

    Rodiče a živel Voda (Rak, Štír, Ryby)

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

     

    Rodiče ve vodním znamení mají nejjednodušší výchovu s dětmi, které jsou také Voda, nebo s dětmi ve znamení Býka, Panny a Kozoroha (tedy Země). Vody jsou citlivé bytosti, které kladou velký důraz na osobní vztahy. Zejména Ryby jsou citlivé, Štíři však zase intuitivní, což se při výchově dětí neztratí, a Raci zase využijí svůj klid. Rodiče ve vodním znamení jsou rození vychovatelé, děti se s nimi cítí dobře a v pohodě. Skvěle uklidní právě děti v zemském znamení a jsou jim oporou.

     

  • 4.

    Rodiče a živel Oheň (Beran, Lev, Střelec)

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

     

    Rodiče narození v tomto ohnivém znamení jsou intuitivní, vyznačují se spontánností, temperamentem, ale také pozitivním přístupem k životu. Nejjednodušší výchovu mají s dětmi v ohnivém znamení a také s dětmi, které se narodily ve vzdušném znamení (Blíženci, Váhy a Vodnář). Vzdušné děti bývají upovídané a přemýšlivé, vyžadující neustálé podněty k rozhovoru. Rodiče v ohnivém znamení budou mít pokaždé dost síly k tomu, aby svoje děti podněcovali a uskutečňovali s nimi různé plány. Rodiče, kteří mají ve svém znamení Oheň, bývají velmi často velké osobnosti, které své vzdušné děti doslova uchvátí.

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz