Jaká kouzla můžete vyzkoušet? Máme pro vás pár tipů na velikonoční rituály - třeba se budou hodit!

Kouzla pro krásu

Ve tmě mají kouzla největší moc, takže byste všechny čáry měla stihnout do svítání, ještě než začne Bílá sobota. Chcete-li být například krásná, měla byste se ještě před rozedněním umýt studenou vodou z potoka. Máte-li tedy nějaký poblíž, utíkejte pro vodu, ať ji máte po ruce. Koupání či mytí v potoce vám také zajistí zdraví po celý rok.

Vajíčkové rituály

Velikonoce jsou ve znamení barvených vajec, takže jich určitě budete mít spoustu. Připravte si vajíčko, obarvěte ho přírodními barvami (například ho uvařte v cibuli), ozdobte podle své fantazie a napište na něj svoje přání. Pak ho podržte chvíli v dlaních, abyste mu předala energii, a snězte ho.

Kouzlo splněných přání

Budete potřebovat karty, konkrétně esovou kartu, na kterou napíšete zeleným fixem svoje přání, a keramického slona. Navečer si sedněte někam, kde není hluk, slona vezměte do ruky a zavřete oči. Myslete na to, co byste si přáli, aby se vám splnilo. Pak slona rozbijte o dlažbu nebo kámen. Poté vezměte esovou kartu a schovejte ji pod polštář. Dále k ní dejte i nějakou stříbrnou minci. Ráno minci darujte někomu, komu přejete štěstí – jedině pak se splní to vaše. Dobré přání lze také přivolat tím, že ho „pošlete po větru“ v podobě pírek. Ideální místo na tento rituál je nějaké rozcestí.

Jak se zbavit starostí?

Máte nějaké starosti či trápení, kterého se nemůžete zbavit? Vyrobte si figurku, která bude symbolizovat vaše starosti, kterých se potřebujete zbavit jednou pro vždy. Pak tuto figurku spalte nebo hoďte do řeky či potoka (musí jít o vodu, která proudí).

Rituál na komunikaci s mrtvými

Velký pátek je také den, kdy je dobré připomenout si blízké, kteří již nejsou mezi námi. A pokud byste se s nimi chtěli spojit, stačí zapálit bílou nebo fialovou svíčku a prostřednictvím plamene jim poděkovat, pozdravit je nebo jim také odpustit. Nebojte se, tento rituál je naprosto bezpečný, nejde o černou magii.

NÁŠ TIP: Jaké dny jsou ještě - kromě Velkého pátku - vhodné pro čarování? Zjistíte to z této infografiky: