Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Minulé životy: Jaké vzpomínky je odhalí a kým jste byli právě vy

/
  • (Profimedia)
    27. května 2017 ● 06:00

    Věříte, že existuje reinkarnace a že život, který žijete právě teď, není jediný, který jste prožili? Možná jste byli osobou opačného pohlaví, možná jste byli někým, kdo žil v jiné sociální vrstvě. Ti, kteří v minulé životy věří, tvrdí, že existují stopy, které nám v současném životě naznačují, že jde o vzpomínky právě z minulých životů. Jaká znamení to mohou být?

     

  • 1.

    Déjà vu

     

    Většina z vás určitě zažila ten tajuplný, náhlý a překvapivý pocit, že událost, kterou právě prožíváte, se už vám někdy musela stát. Americký psycholog Arthur Funkhouser tento fenomén rozdělil na podkategorie: déjà vu – událost, kterou jste již prožili – déjà senti – událost, kterou jste pocítili díky hlasu nebo hudbě – a déjà visité – místo, které je tak známé, že máte pocit, že jste tam už někdy byli. Zatímco vědci a psychiatři trvají na tom, že pro tyto jevy existuje neurologické vysvětlení, jiní tvrdí, že tyhle prožitky jsou jasným důkazem existence minulých životů.

     

    Co jsou vzorce duše a jaký vliv na vás mají? Podívejte se na VIDEO:

    Video
    Video se připravuje ...
    Co jsou vzorce duše a jaký na vás mají vliv prozradí astroložka Martina Boháčová • Tereza Kovářová

     

  • 2.

    Filmy

    Autor: Profimedia

     

    Jedním z nejčastějších spouštěčů vzpomínek na předchozí životy jsou filmy, protože nás vtahují do světa, v němž se odehrávají. To, co dřímalo ve vašem podvědomí, se najednou probudí. Obvykle se vám nejprve vybaví emoce, které jste tehdy cítili, pak následují záblesky obrazů. Často se objeví silný pocit, který ve vás vyvolává jistotu, že jste kdysi dávno žili právě v takovém světě.

     

    V roce 1936 došlo v jednom liverpoolském kině k šokující události. Promítal se film, ve kterém byla popravená Jane Grey, královna tudorovské Anglie. Jakási žena náhle v hledišti vykřikla: „Takhle to nebylo, já tam byla!” Po skončení filmu všem tvrdila, že byla dvorní dámou lady Jane. Přesně si pamatovala, jak vypadal kat, a věděla, že měl na zápěstí černé pásky. Jenže tenhle detail ve filmu nebyl!

     

  • 3.

    Knihy a obrazy

     

    Autor: profimedia.cz

     

    I knihy mohou být silným spouštěčem vzpomínek na minulé životy. Mohou vám rozšířit obzory a otevřít dveře, o jejichž existenci jste neměli ani potuchy. Totéž platí
    i o obrazech. Říká se, že když se dlouho upřeně díváte na nějaký obraz, začnete mít pocit, že jste do něj vstoupili. Pokud pro vás bude nějaký obraz spouštěčem vzpomínek na minulý život, stačí vám jediný pohled.

     

    Americký hypnoterapeut Bruce Goldberg ve své knize Past Lives, Future Lives popisuje případ ženy, která na dovolené v Německu uviděla při prohlídce starého hradu portrét ze 13. století. V dámě na obraze poznala samu sebe a nebyla schopna pohybu, protože se jí vrátily všechny vzpomínky. Když se tedy budete dívat na nějaký obraz, který vás výjimečně zaujme, prohlédněte si ho pozorněji. Scény, které jsou vám povědomé, můžou zachycovat svět, ve kterém jste kdysi žili.

     

  • 4.

    Sny, noční můry a fobie

     

    Autor: Shutterstock

     

    Opakují se vám neustále sny, míváte noční můry? I ty mohou být chápány jako vzpomínka na minulé životy. Jsou lidé, kterým se objevují stejné sny s týmiž detaily, odehrávající se na stejném místě – a přitom se jedná o místa, na nichž nikdy nebyli. Noční můry mohou být odrazem minulých traumat, které jste prožili v jiném čase a jež vás pronásledují, protože se vám nepodařilo je v minulém životě odstranit.

     

    V případě fobií to platí také. Spousta lidí trpí různými strachy z čehokoli, nebo naopak strachem, jenž je zcela iracionální a který nedokážou popsat. Strach z vody, ptáků, čísel, zrcadel, barev a podobně. Strach z vody může například znamenat, že jste se v některém z minulých životů utopili, strach z červené barvy zase naznačit, že vás třeba přejela červená tramvaj.

     

  • 5.

    Bolesti a nemoci těla

     

    Autor: Shutterstock.com

     

    Minulé životy jsou zapsané i ve vašich současných tělech. Hmotné tělo odráží vzpomínky na minulost, a proto se určitý fyzický problém, jehož kořeny tkví v minulých životech, může zmírnit, nebo dokonce zcela pominout, pokud pochopíte příčiny, které k němu vedly. Máte často chronické bolesti, které nemají žádnou příčinu? Pak může jít o tzv. fantomové bolesti, které mají původ právě v minulém životě. Pokud vás třeba velmi často bolí noha, důvodem může být, že jste o ni v minulém životě přišli.

     

  • 6.

    Fyzické připomínky

     

    .
    .
    Autor: Profimedia

     

    Tělo zná spoustu způsobů, jimiž se dokáže rozvzpomenout na minulé životy. Spouštěčem vzpomínek se může stát tedy i fyzický prožitek, který se podobá tomu, co jste kdysi už prožili. Jeden muž si například neustále myl ruce ve studené vodě, a i když mu trnuly chladem, cítil, že musí pokračovat. Teprve v regresi se mu vybavil obraz, kdy se zoufale snažil vyhrabat kamaráda z laviny. Prsty mu umrzaly a cítil v nich bolest, ale věděl, že nesmí přestat, jinak kamarád zemře.

     

  • 7.

    Dětské vzpomínky

    Autor: Shutterstock

     

    Ian Stevenson, psychiatr kanadsko-amerického původu, tvrdí, že u dětí se velmi často vynořují silné vzpomínky a vazby na minulé životy. Malé děti často vyprávějí o minulých životech přirozeně, ale dospělí to považují za vymýšlení. Profesor Stevenson ale zahrnul do svého výzkumu několik dětí, které vykládaly o svém někdejším zaměstnání či manželovi, a zjistil, že většinou dokázal přesně popsat dotyčné místo, pomoct při jeho hledání, a když se tam ocitly, poznaly ho.

     

    Jedna dívka například po návštěvě domu, o kterém tvrdila, že v něm kdysi žila, řekla, že u něj chybí veranda a veliký strom. Jeho obyvatelé odpověděli, že veranda tam skutečně byla, ale před pár ji lety ji zbourali, o čemž ona samozřejmě nemohla vědět.

     

  • 8.

    Mateřská znaménka

     

    Autor: Proprofimedia.cz

     

    Ano, i za nimi se může skrývat příběh z minulého života! Psychiatr Stevenson zdokumentoval stovky dětí, jejichž mateřská znaménka vypadala jako jizvy po smrtelných ranách. Jednomu chlapci podřízl někdo v minulém životě krk a jako důkaz má dnes na krku dlouhé mateřské znaménko, vypadající jako jizva. Další muž na Aljašce řekl manželce svého syna, že až umře, vrátí se zpět jako jejich syn. A prý to pozná podle stejného mateřského znaménka. Po pěti letech zahynul na moři a jeho snacha krátce na to otěhotněla. Když se jí narodil syn, měl opravdu stejná znaménka, jako měl jeho dědeček.

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz