Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 10°C

Otec podle zvěrokruhu: Štíři odhalí lež, Blíženci nemají čas

/
  • (Profimedia)
    7. června 2017 ● 06:00

    Otcovská výchova a přístup k dětem závisí mimo jiné i na tom, v jakém slunečním znamení jste se narodili. Někteří muži jsou prostě díky hvězdám o trochu lepší tátové než ti druzí. Které typické vlastnosti přisuzují hvězdy právě vám?

  • 1.

    Beran

    Autor: shutterstock.com

     

    Otcové narození ve znamení Berana jsou neustále v pohybu. Pravděpodobně je jim blízký sport a se svými dětmi (zvláště syny) dokážou testovat jakoukoli sportovní aktivitu. Zdá se, že jim jde spíše o aktivní vztah mezi dítětem a otcem než o dlouhé diskuse a filozofické úvahy o smyslu života. Někdy jsou tátové Berani netrpěliví a někdy nemají moc času. Nejlepší cesta, jak upoutat jejich pozornost, je vytáhnout je na kolo nebo na fotbal.

     

    Víte, jak vychovávají matky a jak tátové? Podívejte se na naše VIDEO:

    Video
    Video se připravuje ...
    Jak vychovávají matky a jak otcové • Maminka.cz/Youtube

     

  • 2.

    Býk

    Autor: shutterstock.com

     

    Pokud jste se narodili ve znamení Býka, pak budete zřejmě otcem, kterého v první řadě zajímá, aby byla rodina zabezpečena, teprve pak s ní trávíte čas. Když si ale konečně všimnete, že se jim věnujete málo, nastupuje pocit viny. Ten si začnete kompenzovat dáváním dárků nebo blízké vezmete na jejich oblíbené jídlo. Jedna věc je ale jistá: jako otec se vždycky snažíte, aby měly vaše děti veškeré pohodlí, které jim taky rádi poskytnete.

  • 3.

    Blíženci

    Autor: shutterstock.com

     

    Otcové ve znamení Blíženců jsou téměř vždy zaneprázdnění, a to i když jsou doma. Najdete je, jak si čtou noviny, neustále přepínají kanály v televizi nebo telefonují s přáteli, sousedy a kolegy. Ano, tátové Blíženci jsou aktivní, chytří a zábavní. Kdyby měli čas, a ten skoro nikdy nemají, pak určitě svým dětem pomohou s vědeckými projekty, matematikou nebo větným rozborem. Ale vždy jsou na své potomky nevýslovně hrdí!

  • 4.

    Rak

    Autor: shutterstock.com

     

    Tátové Raci jsou rodinnými typy a velmi rádi jsou se svými dětmi. Ty si jednou budou zcela určitě pamatovat, jak jim čtete pohádky, jak s nimi blbnete v posteli předtím, než usnou. Raci taky pokaždé pofoukají bolístku a zalepí odřeninu na koleni, a ještě přidají pusu – a to i tehdy, když vlastně o nic nejde. Otcové ve znamení Raka chodí se svými potomky do zoo, na výlety, nakupovat, nebo dokonce vaří jídlo, protože je to zábavné.

  • 5.

    Lev

    Autor: shutterstock.com

     

    Pokud jste se narodili ve znamení Lva, pak jste typ otce, pro kterého jsou jeho děti celý život a malý zázrak. Rádi je ukazujete svým kamarádům, rádi s nimi chodíte kamkoli, kde se můžete předvést, jak se vám děti povedly. Milujete oslavy a narozeniny, protože ještě raději dáváte dárky, kterými ukazujete sílu své lásky. Jste na své potomky hrdí a vždy je taky inspirujete svými činy.

     

  • 6.

    Panna

    Autor: shutterstock.com

     

    Otcové, kteří se narodili ve znamení Panny, jsou velmi praktičtí, ale někdy až moc kritičtí. Vždy se budou zajímat hlavně o to, co děti přinesly domů ze školy, nebo budou pokaždé kontrolovat, jestli mají děti vyčištěné zuby. Milují organizování čehokoli a vždy budou povzbuzovat dětský intelekt. Hádanky, vědecké experimenty – to je to, co si děti jednou budou pamatovat.

  • 7.

    Váhy

    Autor: shutterstock.com

     

    Narodili jste se ve znamení Vah? Pak jste pravděpodobně velmi spravedliví a vyrovnaní otcové. Máte charisma, rozdáváte úsměvy a milujete společnost. Váš styl výchovy je zodpovědný, ale jste více kamarádem než vychovatelem. Jste milující, soucitní a snažíte se vždy porozumět potřebám svých dětí a najít v nich to nejlepší.

     

  • 8.

    Štír

    Autor: shutterstock.com

     

    Otcové Štíři bývají velmi intenzivní a někdy trochu sarkastičtí. Jen stěží před vámi děti udrží nějaké tajemství nebo lež, vždy všechno odhalíte. A pokud by snad někdo chtěl ublížit vašim dětem, postaral byste se o nepříjemný střet. Vaše děti díky vám budou disciplinované a poslušné, protože vy jim půjdete příkladem. Někdy pro ně ale bude těžké získat si vaši důvěru, zvláště pokud vás zklamou.

  • 9.

    Střelec

    Autor: shutterstock.com

     

    Narodili jste se ve znamení Střelce? Pak jste otcové, kteří se snaží dětem ve výchově nabídnout především kvalitu. Jste moudří a někdy až moc idealističtí. Pravděpodobně s dětmi zažíváte spousty zábavy a nadšení, jezdíte s nimi na výlety a dovolenou, pokud možno do co nejexotičtějších míst. Se svými blízkými chcete sdílet svou lásku k dobrodružství a cestování. Vaše děti budou mít často pocit, že na všechny jejich otázky najdete odpověď, a pravděpodobně ji opravdu dostanou.

     

  • 10.

    Kozoroh

    Autor: shutterstock.com

     

    Tátové Kozorozi jsou silní a stabilní jako skála. Praktičtí, disciplinovaní a důslední ve všem, co dělají. Od svých dětí tedy očekáváte, že už od malička se budou chovat jako miniaturní dospělí, že budou respektovat starší a že budou vždycky poslouchat. Někdy můžete děti „znehodnotit“ materiálními dary, které jsou ale spíše symbolické. V některých chvílích můžete působit nedostupně, ale děti se na vás můžou vždy spolehnout.

  • 11.

    Vodnář

    Autor: shutterstock.com

     

    Vodnáři v roli otců jsou přátelští, ale někdy poněkud lítají v oblacích. Váš postoj k životu je radostný, rozumný a přirozený. Vaše děti budou ohromeny širokým spektrem zájmů otce Vodnáře a také jeho liberálními postoji. Ano, otcové narození v tomto znamení bývají často nekonvenční a excentričtí, zvláště při výchově svých dětí. Proto si o nich děti někdy myslí, že jsou nespolehliví nebo nepředvídatelní, což v nich může vyvolat nepochopení. Pokud je ovšem tenhle táta omluví ze školy a jde s nimi zachraňovat velryby (nebo cokoli jiného), pak se z něj rázem stane hrdina.

  • 12.

    Ryby

    Autor: shutterstock.com

     

    Pokud jste se narodili ve znamení Ryb, pak se jako otec můžete chovat nerozhodně a mírně zmateně, tak trochu jako roztržitý profesor. Jste často zaneprázdněni svou vědeckou činností a budete žít ve svém vlastním imaginativním světě snů. Na druhou stranu budete oddaný svým potomkům a budete se snažit o to, aby byl jejich život pohodlný. A ještě něco: nikdy nezvyšujete hlas na své děti, a to bez ohledu na to, jak moc jsou špinavé nebo jak moc zlobily.

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz