Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Numerologie jména dítěte: Jakou povahu bude mít podle čísel?

/
  • (Profimedia)
    19. července 2023 ● 06:00

    Pokud čekáte dítě a přemýšlíte o jménu, vybírejte skutečně pečlivě. Numerologie má jasno: naše životy ovlivňují vibrace čísel, která nás obklopují. Kromě data narození je to i křestní jméno, co utváří povahu člověka. Právě to má totiž na jeho budoucí povahové vlastnosti velký vliv. Co všechno se dá vyčíst z čísel? 

  • 1.

    Jak vypočítat číslo jména?

    Autor: archiv

    Je to velmi jednoduché – číslo jména dítěte vypočítáte s pomocí tabulky ze součtu číselných hodnot všech písmen. Například: JAKUB: J= 1, A=1, K=2, U=3, B=2. Všechna čísla sečteme a získáme číslo 9. Číslo dítěte se jménem Jakub je tedy devítka.

    K čemu vám to bude? Především k lepšímu pochopení vašeho dítěte. Jedině tak můžete dítě podporovat v rozvoji nadání a jeho schopností. A co znamenají jednotlivá čísla?

  • 2.

    Číslo 1

    Autor: Profimedia

     

    Už jako miminko vyžadují jedničky plnou pozornost. Velmi rychle začnou být samostatné. Jsou vybavené silnou sebedůvěrou a vůdcovskými kvalitami. Vehementně prosazují svou a dávají důraz na osobní prostor. Velmi brzy si dají na dveře svého pokoje nápis: Vstup zakázán. Ve škole bude pravděpodobně jednička mluvčím celé třídy. Tyto děti jsou ctižádostivé, velmi soutěživé a málokdy se spokojí s druhým místem. Jakmile prohrávají, potřebují cítit vaši podporu.

    Tip pro rodiče: Pomozte jim naučit se, že nejsou pokaždé středobodem vesmíru, ukažte jim, že je budete milovat i tehdy, když udělají chybu. Podporujte jeho jedinečnost a průkopnického ducha.

     

  • 3.

    Číslo 2

    Autor: Profimedia

     

    Dvojky jsou mírumilovné, přátelské, milují harmonii a klid. Jsou schopné se přizpůsobit, velmi negativně na ně působí hádky a napětí v rodině. Často pomáhají slabším. Nechtějí nikoho zklamat, tak pořád zkouší vydat ze sebe to nejlepší. Obvykle jsou velmi oblíbené a mají velký okruh přátel, ale většinou jen jednoho nejlepšího přítele. Mají touhu neustále se vzdělávat a dozvídat nové věci, proto je mají rádi i učitelé ve škole. Jsou totiž pilné, pozorné a poslušné. Tyhle děti opravdu moc nezlobí.

    Tip pro rodiče: Dvojky jsou velmi citlivé, často se schovávají před hyperaktivními dětmi a nesnášejí hluk. Poskytněte jim jistotu a učte je, jak se ochrání samy. Dvojky také velmi dobře hrají na nějaký hudební nástroj, tak je povzbuzujte, aby rozvíjely svůj talent.

     

    Jak vychovávají matky a jak otcové? Podívejte se na naše VIDEO:

    Video
    Video se připravuje ...
    Jak vychovávají matky a jak otcové • Maminka.cz/Youtube

     

  • 4.

    Číslo 3

    Autor: Profimedia

     

    Trojky jsou okouzlující, otevřené a neodporují. Jejich povaha je už od narození veselá, jsou plné překvapení a mají rády legraci. Děti s tímto číslem jsou mnohostranně nadané a mají spoustu zájmů. Jsou otevřené a obvykle řeknou všechno hned a nic neskrývají. Někdy mluví dřív, než svou myšlenku domyslí. Pokud jde o holčičky s číslem tři, jsou to kokety, a už ve školce si dokážou obtočit každého kolem prstu. Trojky se dokážou ze všeho vymluvit a na všechno najdou omluvu. Je těžké se na ně dlouho zlobit.

    Tip pro rodiče: Trojky bývají neklidné a nedisciplinované, jako školáci často zapomínají na úkoly a vůbec neposlouchají, co se jim říká. Musíte je učit disciplíně a vůli setrvat u jedné věci a dokončit ji. Buďte trpěliví a podporujte u dětí kreativitu a fantazii.

     

  • 5.

    Číslo 4

    Autor: Profimedia

     

    Čtyřky potřebují pravidelný denní režim, tradice a rituály. Milují pořádek a všechno musí mít na svém místě. A to i hračky. Domácí úkoly plní svědomitě, jsou přesní ve všem, co dělají. Vykonávají všechny úkoly spolehlivě – nakupování, uklízení i pomoc v domácnosti. Rády pracují rukama, protože jsou velmi šikovné motoricky. Jsou také velmi praktické. Dokážou se samy zabavit, milují stavebnice a skládačky. Máte-li doma psa, můžete si být jistí, že budou bez remcání chodit venčit. Tyto děti jsou také velmi šetřivé, neutrácejí za nesmysly. Učí se hodně, aby zlepšily svoje schopnosti.

    Tip pro rodiče: Čtyřky bývají někdy tvrdohlavé a mívají tendenci vybuchnout. Nedovolte jim, aby jim všechno prošlo, dávejte pozor na to, abyste dítě nepřetěžovali a aby nebylo moc puntičkářské.

  • 6.

    Číslo 5

    Autor: Profimedia

     

    Děti s číslem jména pět žijí všemi pěti smysly a chtěly by si všechno osahat a ochutnat. Okolí pozorují zvědavě už od peřinky, nic jim neunikne. Mají rády spontánní zábavu, jsou velmi aktivní a mají radost z experimentů. Pořád něco nového objevují. Pokud se vaše dítě neustále ptá PROČ, je jisté, že to bude pětka. Pětky jsou také statečné, rády se pohybují a milují sporty, ve kterých využijí rychlost a určité riziko. Pohyb potřebují jako sůl, je ventilem pro jejich energii. Jsou neklidné, neustále se ptají všech na něco nového, často odbíhají od tématu, ale ve škole jsou oblíbené. Když se jim něco nelíbí, jsou vzpurné a paličaté.

    Tip pro rodiče: Pětkám často chybí výdrž a jako rodič musíte podporovat v tom, aby navštěvovaly kroužky i v okamžiku, kdy se jim nechce. Je třeba je motivovat, aby dokončily to, co začnou. U pětek byste měli tolerovat, že dělají dvě věci najednou, například se učí a zároveň poslouchají hudbu. S těmito dětmi se určitě nebudete nudit.

     

  • 7.

    Číslo 6

    Autor: Profimedia

     

    Šestky jsou ochotné pomáhat, potřebují harmonii a nejraději jsou doma mezi svými. Jsou to velmi často malé hospodyňky, které rády pečou, pomáhají mamince krájet zeleninu a už v raném věku se naučí vařit. Mají rády svoje sourozence, nejsou lakomé a umí se o vše podělit. Jsou starostlivé, pozorné, laskavé, spravedlivé a čestné. Ve školce se snaží ostatním dětem pomoc s tkaničkami nebo zipem, a teprve pak to udělají samy sobě. Ochraňují ostatní, starají se o raněná zvířata a jsou velmi oblíbené. Mají týmového ducha a hodně přátel.

    Tip pro rodiče: Jsou chápavé, takže se jim dá spoustu věcí krásně vysvětlit – a ony si nechají poradit. Na neshody a napětí reagují pláčem, snaží se vyvarovat jakékoli kritice, kterou nesnášejí. Vždy dělají vše pro to, aby byly oblíbené. Ukažte jim, že budou oblíbené i tehdy, když ukáže svoje slabosti a dopustí se nějakých chybiček.

     

  • 8.

    Číslo 7

    Autor: Profimedia

     

    Sedmičky jsou spokojené samy se sebou i světem. Rády se stáhnout do ústraní, protože nechtějí být nikým a ničím rušeny. Dokážou se ponořit do hry tak, že o nich nevíte. Moc přátel nepotřebují, stačí jim jeden dobrý kamarád a jsou spokojené. Jsou to zajímavé děti, které mají pozorovací talent a analytické myšlení. Vědí, co dělají, plánují dopředu, dokončují to, co začaly a nikdy se nenechají nikým ovlivnit. Obvykle umí psát a číst ještě dřív, než jdou do školy. Často je najdete v zahradě nebo někde v přírodě. Už jako malé děti si dávají dobrý pozor na svoje věci, i oblečení. Nerady ostatním půjčují svoje hračky a později ani knihy.

    Tip pro rodiče: Sedmičky jsou snílci, dbejte na to, aby byly uzemněné. Nechte je často běhat bosé, objímat stromy a jíst kořenovou zeleninu. Buďte k dítěti spravedliví, sedmičky nesnášejí příkazy a nerady odpovídají na vaše otázky.

  • 9.

    Číslo 8

    Autor: Profimedia

     

    Osmičky jsou rády první a milují úspěch. Své okolí drží neustále v pohybu. Zakládají hudební skupiny a jsou přirozenými vůdci. Podvádějí, vyjednávají, dokážou skvěle prodávat to, co jiní udělali. Na trhu dokážou usmlouvat cokoli (v dospělosti samozřejmě). Se svým chováním, šarmem a smíchem si dokážou získat kohokoli, a ten pro ně bude dělat přesně to, co budou chtít. I na pískovišti už se tak chovají a velmi snadno to poznáte. V týmových sportech bývají kapitány nebo vedoucími, rády vyhrávají a sbírají ceny. Jejich nejoblíbenějšími aktivitami jsou matematika a účetnictví. Už v raném věku si vytvoří systém pořádku, protože den je moc krátký a to, aby ho promarnily.

    Tip pro rodiče: Osmičky milují symboly statusu, značkové oblečení a nové a nové hračky a věci. Nejlepší je pro ně to, co je nové a drahé. Pokuste se najít zlatou střední cestu, aby vaše dítě nepodléhalo až moc materiálnímu světu.

     

  • 10.

    Číslo 9

    Autor: Profimedia

     

    Devítky jsou přátelské a velkorysé, takže bývají velmi oblíbené a vítané. Jsou aktivní a mají hodně přátel, které nejraději zvou k sobě domů. Všechno rády sdílejí s ostatním a vůbec se nerozpakují darovat ostatním dětem svoje hračky, protože milují, když mohou druhé potěšit. Jsou nezištní, a tak trochu idealističtí. Klidně domů přivedou bezdomovce nebo opuštěné zvíře, budou chodit nakupovat nemocnému a starému sousedovi a podobně. Jsou soucitní a tolerantní, podporují slabší spolužáky. Ve škole jsou zdvořilé a ohleduplné, takže jsou u učitelů velmi oblíbené. Pokud se vyskytne nějaký spor, chtějí ho rychle urovnat, nesnášejí totiž nevyřešené problémy.

    Tip pro rodiče: Devítky jsou někdy přehnaně emotivní a impulzivní, pokud jde o reakce na nespravedlnost. Prudké výbuchy vám můžou zkomplikovat výchovu, stejně tak jejich náladovost a nedůtklivost. Podporujte je v klidném a promyšleném jednání.

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz