Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Čím štvete své přátele? Berani netrpělivostí, Býci extrémní tvrdohlavostí

/
  • Přátelé vás mají rádi, ale možná máte i vlastnost, která je rozčiluje
    Přátelé vás mají rádi, ale možná máte i vlastnost, která je rozčiluje (iStock)
    8. dubna 2019 ● 10:00

    Bez přátelství se žít nedá a je fajn mít přítele, který vám pomůže, když je třeba, který vás vyslechne a nehodnotí vaše stinné stránky. Přesto mu můžete s některými vlastnostmi pěkně lézt na nervy. Co vaši přátelé na vás tajně nenávidí a nikdy vám to neřeknou? Tohle!

  • 1.

    Beran

    Autor: iStock

     

    Berani jsou jako tryskomyši, které nedokážou vydržet a musí mít všechno hned. A právě to vaši přátelé nemůžou vydržet a velmi často se musí držet, aby vám to nevmetli do tváře. Myslete na to, že ne každý má tolik energie jako vy, ve skutečnosti někteří potřebují nějaký ten čas na zotavení. Nechovejte se, jako by vám do konce života zbýval týden, zpomalte a buďte více v klidu. Vaše netrpělivost může být pro vaše přátele značně vyčerpávající.

     

  • 2.

    Býk

    Autor: iStock

     

    Vy, Býci, rozsvítíte každou místnost, do které vstoupíte. Ovšem dokážete být nejen okouzlující, ale taky extrémně tvrdohlaví. Vyjít s vámi a vaší palicí bývá někdy velmi těžké, zvláště pro vaše přátele. I když vám to nikdy neřeknou do očí, tajně to na vás nesnášejí. Zkuste se naučit jedno slovíčko navíc – kompromis. Bez něj to budete mít složité a může se taky stát, že jednou i těm nejbližším rupnou nervy a pošlou vás někam.

  • 3.

    Blíženci

    Autor: iStock

     

    Blíženci, vy jste super zábavní parťáci, ovšem jen když se vám chce. Vašim přátelům na vás vadí jedno jediné: vaše nespolehlivost. Vy jedete podle vašeho harmonogramu a zdá se, že nikdy nekoresponduje s harmonogramem vašich přátel. Často chodíte pozdě, pokud se tedy vůbec obtěžujete objevit, a někdy nemáte ani špetku soudnosti, abyste se omluvili.

     

  • 4.

    Rak

    Autor: iStock

     

    Na vás vaši přátelé nenávidí pesimismus, zvláště když prožíváte nějaké zklamání, třeba v lásce. Jistě, naštvanost je na místě, když vám někdo zlomí srdce, ale to neznamená, že všechno ostatní je negativní a špatné. Musíte se dívat na život pozitivněji, i když vám někdo ublíží. Jedině tak se vyléčíte rychleji.

  • 5.

    Lev

    Autor: iStock

     

    Lvi, vaši přátelé nesnášejí, když se začnete chovat jako rozmazlené dítě a neustále vyžadujete, aby vám všichni říkali, jak jste skvělí. Tím si proti sobě všechny jen poštvete. Možná vám to neřeknou přímo, ale věřte tomu, že si to myslí. Uvědomte si, že centrem pozornosti nemusíte být jen vy, ale i další lidé. Ano, je to možná nespravedlivé, ale takový je život.

     

  • 6.

    Panna

    Autor: iStock

     

    Vy, Panny, jste puntičkářky, které bazírují na detailech. To je bohužel to, co vaši přátelé nenávidí. Když je neustále děsíte tím, že lpíte na těch nejmenších detailech, prostě to leze krkem. Nemůžete očekávat, že všechno bude perfektní a neposkvrněné, že všichni kolem budou dokonalí. Když budete mít návštěvu a pořád budete utírat skvrnky na vašich skleničkách, to fakt není ani trochu zábavné.

  • 7.

    Váhy

    Autor: iStock

     

    Vaši přátelé nesnášejí, když jste až přehnaně váhaví. No ano, máte na to trochu nárok, vždyť jste Váhy, ale co je moc, toho je příliš. Jedna věc je, že máte momentální pochybnosti o sobě a vašem vztahu, ale nemusíte utíkat do extrému. To je asi nejhorší vlastností tohoto znamení. Neustále se strachujete, jestli jste udělaly všechno správně, pořád spekulujete, jestli vás neopustí váš kluk nebo holka, pochybujete naprosto o všem. Oceňujte dary života, které vám byly dány, važte si každého okamžiku a vytáhněte roletu, kterou máte před očima.

  • 8.

    Štír

    Autor: iStock

     

    Štíři, vašim přátelům na vás vadí hlavně to, jak dokážete perfektně se všemi manipulovat – a to i s nimi. Proč chcete, aby druzí neustále dělali něco pro vás, proč neuděláte taky něco vy pro ně? Přátelství je přece záležitost mezi dvěma stranami, podobně jako to je v lásce. Lidé nemají rádi, když s nimi někdo manipuluje. Tak to nedělejte.

     

  • 9.

    Střelec

    Autor: iStock

     

    Vaši přátelé nenávidí, jak rychle dokážete někoho odsoudit. Někdy skutečně moc nepřemýšlíte a hned mluvíte. Snažte se držet hesla "dvakrát měř, jednou řež" a teprve pak vyslovte to, co jste chtěli. Pamatujte, že slova mají velkou sílu. Můžete s nimi pořádně zranit. Není to lehké, ale pokud nechcete ztratit blízké, pak se o to pokuste.

  • 10.

    Kozoroh

    Autor: iStock

     

    Vy, Kozorozi, býváte dost uzavření a vaši přátelé se jen těžko dostávají k vašemu nitru. Vědí, že máte problém s důvěrou, ale v určitém okamžiku byste měli začít přece jen věřit. Vždyť to jsou vaši kamarádi! Přátelé, kteří by pro vás dýchali! Je to náročný proces, ale chcete-li si přátelství udržet, musíte se otevřít i vy.

  • 11.

    Vodnář

    Autor: iStock

     

    Vaši přátelé nesnášejí, když se vyhýbáte řešení problémů. Ano, vaše emoce jsou jako na houpačce, ale nejste děti, takže je nutné, abyste problémy řešili, jinak začnou narůstat do obřích rozměrů. Zapracujte na tom a bez ohledu na výsledek se pokuste problémy neignorovat.

     

  • 12.

    Ryby

    Autor: iStock

     

    Ryby, vašim přátelům vadí, když se necháte ovlivnit jinými. Vám vyhovuje, když někdo jiný převezme kontrolu nad vaším životem a bude o něm rozhodovat. Někdy je to fajn, ovšem nemusíte jít slepě za každým názorem, který vám je předložen. Vaše přehnaná důvěřivost je vážně k politování, takže to zkuste změnit.

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz