Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Nejlepší kámen pro vaši povahu? Skeptici potřebují onyx, workoholici achát

/
  • (iStock)
    15. září 2017 ● 06:00

    Spousta lidí věří, že je drahé kameny ochrání před nemocemi a přinesou jim štěstí. Můžete si je vybírat nejen podle toho, který se vám líbí, ale také podle slunečního znamení nebo typu osobnosti. Jaký se hodí právě pro vás?

  • 1.

    Lidé, kteří neumějí říkat ne

    Autor: iStock

     

    Vy patříte k lidem, kteří jsou až moc hodní. Nenávidíte myšlenku, že byste měli někomu říct „ne“. Snažíte se, abyste nevypadali, že snad nechcete pomoci. A to i to tehdy, když vnitřně cítíte, že byste to neměli dělat. Pokud na vás tenhle popis sedí, můžete se obklopit následujícími kameny, které vám aspoň čas od času pomohou, abyste dokázali odmítnout nebo abyste sdělili nepříjemnou pravdu.


    Tyrkys: Dodává sílu, uklidňuje řečníky před projevem na veřejnosti, podporuje kreativitu, brání sebepoškozování. Přináší vnitřní klid, působí proti depresi, strachu a stavech vyčerpání.

    Amazonit: Je silně léčivý kámen pro komunikaci, který je užitečný hlavně tehdy, když musíte někomu sdělit nepříjemnou pravdu. Pomáhá vyrovnat emoce a dodává fyzickou výdrž.

     

     

  • 2.

    Společenští lidé, kteří neumějí být sami

    Autor: iStock

     

    Vy patříte k lidem, kteří si dobíjejí baterky mezi dalšími lidmi. Jedině ve společnosti podobně naladěných osob dokážete načerpat energii. Samota vám nesvědčí, pořád potřebujete něco dělat, neustále zkoušíte něco nového. Ovšem i vy potřebujete čas od času uzemnit a zklidnit se. Vám prospějí kameny, které vás naučí koncentraci a pomohou vám k úspěchu.


    Citrín: Blahodárně působící kámen, který vede k hojnosti. Učí přilákat k sobě bohatství, prosperitu a úspěch, poskytuje štěstí každému, kdo ho vlastní.

    Tygří oko: Je to kámen, který ukazuje, jak správně použít sílu, a přináší nositeli integritu osobnosti. Napomáhá při dosažení cílů, přiložený na pupeční čakru pomáhá lidi uzemnit a současně umožňuje projevit vůli. Zakotvuje změny, k nimž došlo ve fyzickém těle. Dokáže rozlišit mezi tím, co si přejete, a tím, co opravdu potřebujete.

     

  • 3.

    Skeptičtí lidé, kteří o všem pochybují

    Autor: iStock

     

     

    Pokud patříte k lidem, kteří mají negativistický postoj téměř ke všemu a pochybují téměř o všem, pak to nemáte v životě lehké. Skeptici zpočátku situace hodně analyzují, dokud nedospějí k uspokojivému přesvědčení, že je myšlenka přesvědčivá – nebo naopak nepřesvědčivá. Být skeptik není totéž, co cynik – ten vždy hledá na všem chyby, zatímco skeptik zpočátku pohybuje, ale nový názor chce prozkoumat, zajímá se o něj a chce ho mít podložený důkazy. Vám pomůžou tyto kameny:


    Onyx: Kámen, který vám dodá sílu. Zajišťuje oporu v obtížných nebo nepřehledných situacích, stejně jako v době mimořádného citového nebo tělesného stresu. Dokáže namířit energii jedním směrem a současně ji sladit s působením vyšších sil.

    Obsidián: Pomáhá ukázat a najít pravdu. Odráží lidské vlastnosti a odhaluje v nich slabosti a bloky. Umí i nabídnout způsob, jak se těchto vlastností zbavit. Podněcuje k růstu a poskytuje stabilní podporu.

     

     

  • 4.

    Excentričtí lidé, kteří milují výstřednosti

    ...
    ...
    Autor: iStock

     

    Obvykle jste člověk, který je extrovertní, má rád zvláštnosti a výstřednosti, a dokonce je vyhledává. Pravděpodobně jste dost sebevědomí a nebojíte se šokovat okolí. Vaše chování je zajímavé či zvláštní. Nemusí se ale jednat jen o chování, ale třeba i o oblečení. Ne vždy se to musí vašemu okolí líbit. Máte-li tendenci být přehnaně emotivní a vášniví ve všem, co děláte, mohly by vám pomoci následující kameny.


    Růženín: Uvolňuje potlačované emoce, negativní i pozitivní, posiluje pocity krásy. Pomáhá léčit zlomené srdce a zlehčuje emocionální traumata. Vyvolává v lidech něžnost, zklidňuje mysl a navrací harmonii mezi lidi s konfliktem.

     

    Ametyst: Je to kámen čistoty a zbožnosti. Mimořádně mocný kámen s ochrannou silou. Má blahodárný účinek na mysl, kterou dokáže zklidnit nebo povzbudit. Je výborný pomocník při práci, na kterou se musíte soustředit. Je vhodné jej nosit na krku.

     

     

  • 5.

    Workoholici, kteří potřebují zpomalit

    Autor: iStock

     

    Moc dobře víte, že pokud nezačnete trochu brzdit, skončí to špatně. Vaše nádrž už je skoro prázdná, jedete na zásoby. Tolerance ke všemu je nízká. Jediné, po čem toužíte, je lehnout si v obýváku na gauč a koukat se na filmy. Nedokážete se soustředit, vaše myšlenky lítají zprava doleva. Domníváte se, že pracovat šestnáct hodin denně je normální, a totéž vyžadujete od ostatních, tudíž vytváříte napětí a spory. Obvykle se věnujete mnoha věcem naráz a mnohdy nejste schopni práci dokončit. Měli byste s tím něco dělat, a rychle. Pomohou vám následující kameny.


    Křišťál: Kámen, který uvádí energii do absolutní harmonie. Povzbuzuje psychiku, samostatnost, pomáhá sebezdokonalení, ochraňuje před negativním a čistí auru. Vhodný pro meditaci. Jde o naprosto univerzální kámen, který působí na všechny neduhy.

    Achát: Pomáhá při velké psychické zátěži, dodává jistotu a sebedůvěru, zmírňuje komplexy méněcennosti a minimalizuje stres. Používá se při léčbě duševních chorob, podporuje funkci ledvin a močového ústrojí. Má obrovskou schopnost harmonizovat tělo, duši, mysl a emoce. Stabilizuje auru, čímž zlepšuje váš život.

     

     

     

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz