Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jaký strom je ten váš? 10 stromů, které vás mohou uzdravit!

/
  • (iStock)
    22. října 2019 ● 06:00

    Stromy jsou zdrojem léčivé energie. Každý má svou barvu, velikost i konstituci. Který strom pomůže uzdravit zlomené srdce, který dodá energii a který nejlépe mluví k vaší duši?

     

    Najděte si váš oblíbený strom a dozvíte se, s čím vším vám může pomoci.

  • 1.

    Borovice

    Autor: iStock

     

    Posiluje duševní rovnováhu, přináší štěstí a nazývá se „Matkou moudrosti“. Blahodárně působí při kašli, rýmě a dýchacích potížích. Pokud se vám líbí borovice, jste zodpovědná osoba, která má smysl pro spravedlnost. Nesnášíte přetvářku a intriky. Máte přirozenou autoritu a lidé vám důvěřují.

     

  • 2.

    Bříza

    Autor: Shutterstock.com

     

    Zažehnává chmury, povzbuzuje dobrou náladu, dodává optimismus – proto se hodí pro melancholiky. Je stromem světla a štěstí. Milovníci bříz jsou zábavní a okouzlující. Nezkazí žádnou legraci a přátelé je vyhledávají pro jejich pozitivní energii, která z nich vyvěrá.

     

  • 3.

    Dub

    Autor: iStock

     

    Je symbolem síly, dlouhověkosti, ochrany. Pomáhá nám, abychom byli sami sebou, abychom se dokázali postavit na vlastní nohy a přestali se bát. Je stromem zdraví a síly, podporuje přímo myšlení. Lidé, kteří mají rádi dub, jsou pevní ve svých názorech. Když je někdo zklame, jen těžko mu dají novou šanci. Věří v poctivou práci a své názory nemění.

     

     

  • 4.

    Javor

    Autor: iStock

     

    Tiší emoce, zklidňuje, léčí nespavost, je stromem hledání víry a duchovní pravdy. Líbí se vám javor? Pak jste hodně přemýšlivý typ, nemáte rádi nedořešené věci a při diskusích postupujete systematicky. Umíte skvěle analyzovat všechna pro a proti, za což si vás všichni cení.

     

  • 5.

    Vrba

    Autor: Shutterstock.com

     

    Působí příznivě na zažívací ústrojí, zejména tlusté střevo. Vrba je bezbřehá láska, tolerantní, osvobozující, moudrá i inspirující, pomáhá odpouštět, ochraňuje před zlými vlivy a dává naději a víru. Milovníci vrby mají velmi citlivou povahu, hodně přemýšlí a dokážou se vcítit do lidí kolem sebe. Velmi často se rozhodují intuicí, nikoli rozumem.

     

  • 6.

    Lípa

    Autor: Petr Francán

     

    Stimuluje srdeční činnost, posiluje horní cesty dýchací, žaludek a střeva. Podporuje pohyblivost a pružnost těla, má omlazující účinky. Je stromem lásky, symbolizuje něžnost a jemnost, zvyšuje citlivost na vyšší duchovní úrovni. Milujete lípu? Jste laskavý člověk, který rád vychází s druhými. Máte hodně přátel, kteří se na vás často obracejí. Věříte v dobro, i když ostatní už dávno věřit přestali. Pro vás je ideální takové zaměstnání, kde nasloucháte lidem a pečujete o ně.

  • 7.

    Třešeň

    Autor: iStock

     

    Má nejsilnější energii v době květu, působí příznivě na pohlavní orgány a proti únavě, má omlazující účinky na obličej. Lidé mající v oblibě třešeň jsou šťastní a vyrovnaní. Jsou obvykle spokojeni s tím, co mají, ale mívají i realistické cíle do budoucna. Mají pro ostatní pochopení, ale nelžou. Ví totiž, že co člověka nezabije, to ho posílí.

     

  • 8.

    Líska

    Autor: iStock

     

    Chrání před negativními energiemi, je stromem mystiků a mágů, znalci s ní umí nalézat poklady i prameny vody. Milovníci lísky jsou kreativní a zajímaví, velmi jedineční. Rádi poznávají nové lidi, místa a věci. Milují dobrodružství, mají hodně zájmů, ale vždy si najdou něco nového, co by ještě prozkoumali...

     

  • 9.

    Jedle

    Autor: iStock

     

    Uklidňuje, stimuluje obranyschopnost, zlepšuje oběh krve a má afrodiziakální účinky. Lidé, kterým se líbí jedle, se snaží pořád zlepšovat a zdokonalovat. Nemají malé cíle, na sebe mají velké nároky a stejně nároční jsou i na druhé. Možná s nimi není lehké vyjít, ale na druhou stranu mají pro ostatní pochopení.

     

     

  • 10.

    Kaštan

    Autor: iStock

     

    Kaštan dodává klid, pohodu a vyrovnanost, povzbuzuje schopnost ovlivňovat další lidi a příznivě působí na vlasy. Lidé kaštanu jsou věční a nenapravitelní bojovníci, mají silně zakořeněný smysl pro spravedlnost a jsou schopni za věc nekompromisně bojovat. Nejsou ale impulzivní nebo snadno ovlivnitelní, mají přesné racionální uvažování a každý jejich krok je dobře promyšlený.

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Zoe

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz