Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Co o vás říkají vrásky na čele? Odhalí vaši povahu, rodinné vztahy i nemoci!

/
  • (iStock)
    9. října 2017 ● 06:00

    Každá vráska na obličeji něco znamená. Ty výraznější dokážou hodně prozradit o tom, jací jste, co vás trápí nebo kam ve svém životě směřujete. Zvláště pak vrásky na čele o vás můžou prozradit víc, než si myslíte. Podívejte se do zrcadla a zkuste je rozšifrovat.

  • 1.

    Podle vrásek poznáte darebáka

    Autor: iStock

     

    Metoposkopie je metoda, která určuje charakter z rysů čela a je založená na kombinaci astrologie a pozorování stovek obličejů. Vymyslel ji astrolog a lékař Gerolamo Cardano v šestnáctém století a už tehdy prohlašoval, že dokáže poznat, jestli se žena dopustila cizoložství – právě podle vrásek na čele. Taky sebevědomě tvrdil, že vrásky dokážou odhalit i to, zda je někdo darebák nebo naopak ušlechtilý člověk. K pojmenování sedmi vodorovných rýh na čele použil sedm planet – vrásku nejblíže nazval Měsíc, dalších šest Merkur, Venuše, Slunce, Mars, Jupiter a Saturn. V reálném životě ale mnoho lidí všech sedm vrásek nemá, většina má jen dvě, tři nebo čtyři. Odborníci si tedy obvykle vystačí s vodorovnými a svislými vráskami.

     

     

  • 2.

    Vodorovné a svislé vrásky na čele

     

    Autor: iStock

    Dlouhé a nepřerušované vodorovné vrásky na čele znamenají upřímnost, poctivost a bezelstnost. Platí to vždy nezávisle na tom, ke kterým planetám se vrásky vztahují. Krátké svislé vrásky symbolizují nečekané změny.

     

  • 3.

    Jedna vodorovná vráska na čele

    Autor: iStock

     

    Tuhle vrásku mívají většinou lidé s úzkým čelem. Obvykle naznačuje, že měl dotyčný těžké dětství. Lidé s jednou vodorovnou vráskou usilovně pracují a často díky své vytrvalosti a odhodlání dosáhnou úspěchu. Mají sklon starat se sami o sebe a zpravidla je potřeby a přání druhých téměř nezajímají.

     

  • 4.

    Dvě vodorovné vrásky

    3696528:gallery:true:true

     

    Tyto vrásky symbolizují vztahy dané osoby s ostatními a její postavení a pověst. Když je horní vráska kratší a méně výrazná než dolní, nositel není schopen spolehnout se v obtížných situacích na podporu rodiny a přátel. Pokud jsou vrásky stejně dlouhé a hluboké, člověk bude mít dobrý vztah s ostatními a bude se mu dařit v jakékoli oblasti, kde uplatí svůj um. Je to také symbol popularity.

  • 5.

    Tři vodorovné vrásky

    Autor: iStock

     

    Tyto vrásky mívají lidé, kteří si dělají starosti. Čím hlubší jsou, tím více starostí člověk má. Tito lidé ale mají dobrou paměť a obvykle svoje problémy úspěšně vyřeší. Lidem s třemi vráskami se většinou v životě dobře vede. Jedno staré čínské přísloví dokonce říká, že kdo má tři vrásky, stane se králem.

     

  • 6.

    Žádné vodorovné vrásky

    3696527:gallery:true:true

     

    Pokud někdo nemá na čele vůbec žádné vrásky, většinou je to proto, že je hodně mladý, a pokud ne, pak působí na ostatní jako nevyzrálá osobnost.

     

  • 7.

    Jedna kolmá vráska mezi obočím

    Autor: iStock

     

    Lidé s jednou kolmou vráskou mezi obočím se vyznačují tvrdohlavostí a houževnatostí. Úspěchu dosáhnou usilovnou prací, vytrvalostí a hlavně díky tomu, že se nikdy nevzdají. Osoby tohoto typu nejsou moc romantické, rodinný život berou jako nutnou povinnost.

     

     

  • 8.

    Dvě kolmé vrásky mezi obočím

    Autor: iStock

     

    Tyhle vrásky značí osoby laskavé, chápavé a velmi empatické. Vyjdou prakticky s každým, užívají si manželský a rodinný život a dělají vše pro to, aby se i k jejich blízkým všichni chovali dobře a vážili si jich.

     

  • 9.

    Tři nebo čtyři kolmé vrásky mezi obočím

    Autor: iStock

     

    Tihle lidé přemýšlejí logicky, jsou hloubaví, pracovití a vytrvalí. Nejdřív si všechno dobře promyslí a pak se teprve rozhodnou. Jednají pouze v případě, že jsou přesvědčení o tom, že konají správně. Jsou loajální, zodpovědní a rádi si dělají starost o všechny členy rodiny.

     

     

  • 10.

    Šikmé vrásky mezi obočím

    Autor: iStock

     

    Lidé se šikmými nebo vodorovnými vráskami mezi obočím mají sklon reagovat přehnaně, stačí málo a vybuchnou jako papiňák. Neumějí se ovládat, což svědčí o nezralosti. Mnohé z nich trápí nevyrovnanost a smutek. Když jednají nepřiměřeně, všechno se ještě zhoršuje.

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Lea

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz