Co jste viděli ve snu: nahota   smrt   zkouška    zuby nebo zubař   miminko, batole, dítě nebo porod   dům   létání nebo pád z výšky   voda   matka, mluvit ve snu s mrtvou maminkou   nádraží, autobus nebo vlak

Nahota

Zdá se vám často, že jste ve snu nahý nebo špatně oblečený? Pokud vidíte sami sebe bez oblečení, může to znamenat, abyste to nepřeháněli se spořením, protože do hrobu si stejně nic nevezmete. Vidět spoustu nahých = ničemu nebudete věřit, vidět nahé příbuzné = přijde nouze, objevit se nahý v zaměstnání = ponížení v práci.

Smrt

Sny o smrti blízkých osob bývají dost časté. U těchto snů míváme obvykle dvojí pocity: stane se, že smrt blízké osoby ve vás nevzbudí žádný smutek a po procitnutí se stydíte za to, že jste byli bezcitní. Jindy pociťujete velký smutek a probudíte se třeba s pláčem a velkým žalem. Vidět sám sebe mrtvého = vždy jen o varování před smrtelným nebezpečím nebo konec jednoho životního období. Zdá-li se vám o smrti osoby, která už zemřela, znamená to, že na ni pořád myslíte a chybí vám. Pokud se vám zdá o někom, kdo již není mezi živými a v minulosti vám ublížil, měli byste mu odpustit, aby jeho duše našla mír.

 

Zkouška

Zdá se vám, že jste u zkoušky ve škole propadl? Tyhle úzkostné sny bývají také velmi časté. Pokud se vám zdá, že jste zkoušený a dávno už nejste ve škole, pak jste zřejmě někým poučován nebo vám někdo neustále vytýká špatné vědomosti. Zdá-li se vám, že vás někdo zkouší a vy neznáte odpověď, bojíte se, že se ztrapníte před někým, na kom vám záleží.

TIP NA VIDEO: Jak si vyložit své sny?

Zuby nebo zubař

Vidíte-li ve snu svoje vlastní zdravé zuby, pak se prokousáváte k cíli. Pokud vidíte zkažené zuby, věští to, že zažijete velké starosti. Vidíte-li ve snu zub, který vypadl, pak vás kdosi opustí nebo dokonce zemře. Pokud se vidíte u zubaře, jak vám trhá zub, očekávejte nemoc. Skřípání zubů znamená, že vás bude něco strašně bolet, čistit si je párátkem značí neutěšenou rodinnou situaci a drkotat zuby znamená neúspěchy.

 

Dítě či batole

Zdá-li se vám o plačícím dítěti, čekají vás starosti. Malé dítě věští menší starosti, velké dítě velké trápení. Pokud si ve snu hrajete s batoletem, čeká vás nějaká výhra nebo rozmnožení vašeho majetku. Chováte-li ve snu v náručí kojence, čeká vás štěstí. Zdá-li se vám o nemocném či mrtvém dítěti, měli byste se nad sebou zamyslet, jestli nejste ke svým blízkým či přátelům moc přísní. Pokud ve snu porodíte dítě, osvítí vás nová myšlenka, která se ve vás zrodila.

Dům

Sníte často o nějakém hezkém domě, v němž žijete? Pak vás čeká spokojená budoucnost. Jestli dům nebo byt opravujete, dosáhnete jistých výhod, ale jen nakrátko. Pokud ve snu dům stavíte, dostanete se do těžkostí. Ještě horší je, jestli je ve snu dům špinavý nebo zbořený – zchudnete. Zdá-li se vám, jak v nějakém domě neustále bloudíte a nemůžete z některé místnosti uniknout, neměli byste se pouštět do nových plánů. Objevili jste ve snu v domě skrýš? Dozvíte se nečekané tajemství. Lezete na střechu domu? Zvítězíte v nějakém majetkovém sporu.

 

Létání

Sny o létání mohou znamenat, že máte potíže s bdělým životem nebo se snažíte nad někoho vyvyšovat. Vidíte se, jak letíte v balónu? Pak se brzo vaše přání vyplní. Stoupáte vzhůru v letadle, nebo se dokonce volně vznášíte? Věští to růst ve všech směrech, nadhled a osvobození se od pout. Střemhlavý pád vyjadřuje strach z budoucnosti. Zdá se vám, že pilotujete nějaké letadlo? Těžko se shodnete s druhými.

Voda

Vidět ve snu vodu symbolizuje život a na vlastnostech vody záleží, jaký život bude. Je voda průzračná? Čeká vás štěstí. Pokud je čistá, značí to rozmnožení majetku. Je-li kalná, očekávejte neštěstí. Vidíte-li potok nebo malý rybník, může to signalizovat, že vám někdo další pomůže při dosažení vašich snů. Pokud se ve vodě brodíte, uniknete podezření. Když v ní chodíte, překonáte překážky. Vidíte moře nebo slanou vodu? Zřejmě prolijete hodně slz. Vroucí voda značí, že se brzo s někým pohádáte. Noříte-li se do vody, někdo vás chce oklamat. Topíte se? Pozor, podle snáře můžete dostat výpověď v zaměstnání.

 

Matka

Pokud se vám zdá o matce, ať už živé nebo mrtvé, je to dobré znamení. Pokud je ve snu usměvavá a klidná, povede se vám dobře. Byla-li ve snu protivná nebo v rakvi, před něčím zlým vás varuje. Zdá se vám o matce představené z kláštera? Jste-li svobodná, do roka se vdáte.

Nádraží, autobus nebo vlak

Vidíte-li ve snech nádraží, čeká vás životní změna. Pokud je v něm hodně lidí, bude se vám dařit. Je-li prázdné, sen vám naznačuje, abyste si co nejdříve vyřídili svoje záležitosti. Pokud vám ujede vlak nebo autobus před nosem, propásnete zřejmě nějakou příležitost. Vidíte-li ve snu více autobusů a nevíte, do kterého máte nasednout, vaše myšlenky jsou rozhárané a zřejmě tápete mezi dvěma osobami a nevíte, pro kterou se rozhodnout. Pozor, může se stát, že ztratíte obě a zůstanete sami. Zdá se vám o osobním vlaku? Očekávejte nějakou důležitou zprávu.