Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

12 znaků, podle kterých poznáte energetického upíra

/
  • Živí se vaší bolestí a smutkem
    Živí se vaší bolestí a smutkem (profimedia)
    9. listopadu 2017 ● 09:26

    Občaas to zažije každý z nás a není to hezké zkušenost. V našem okolí se vyskytne toxická bytost, která nám komplikuje život, ničí vztahy a bere radost. Jak ji poznat? 

  • 1.

    Napodobuje vás

    ...
    ...
    Autor: profimedia
    Lidé, kteří vám závidí, se jednoduše budou chtít stát vámi. Na jedné straně vám budou neustále říkat, že mají svůj vlastní život, ale na druhé straně budete vidět, že vás napodobují. Začali jste malovat? Začnou i oni. Koupili jste si nové auto? Koupí si i oni. Zasnoubili jste se? Udělají vše proto, aby se zasnoubili i oni. Jejich život je prostě nepovedenou replikou toho vašeho.

  • 2.

    Lichotí vám


    Vyžařuje jeden z varovných signálů? Na nic nečekejte a balte kufry!
    Vyžařuje jeden z varovných signálů? Na nic nečekejte a balte kufry!
    Autor: shutterstock.com
    Jsou to mistři falešných lichotek. Pokud je ještě nemáte přečtených, umí je podat tak důvěryhodně, až jim uvěříte. Jakmile se jim však otočíte zády, trousí na vás poznámky, které byste opravdu nechtěli slyšet. Pokud se vám tedy někdo snaží až nepřirozeně lichotit, mějte se na pozoru.

  • 3.

    Shazuje vás

    ...
    ...
    Autor: profimedia
    Žádný váš úspěch jim nepřijde "dost dobrý". Vyhráli jste nějakou soutěž? Och, vždyť to je určitě ta, do které se hlásí samí amatéři. Změnili jste práci za práci svých snů? Oni by to za takovou mzdu nikdy neudělali ... Každý váš úspěch se vynasnažíme znevážit a vás tím ponížit, nakolik jejich nesmírně zlobí, že jste je v něčem opět předběhli. Jediné řešení je: s ničím se jim nechlubil.

  • 4.

    Připomíná to, co se vám nepovedlo

    žena, závist
    žena, závist
    Autor: Shutterstock
    Možná i vědí, že úspěch se bez selhání dosáhnout nedá, přesto vám vaše chyby velmi rádi připomenou. A nejraději budou, když tuto připomínku budou moci doplnit jejich oblíbenou větou: "Vidíš, já jsem ti to přece říkal / a ..."

     

  • 5.

    Živí se vaším neštěstím

    Za fámy na internetu padly v Číně tresty.
    Za fámy na internetu padly v Číně tresty.
    Autor: profimedia.cz - ilustrace

    Možná jste už natrefili i na "přátel", kteří při vás stáli, jen dokud se vám dařilo a přiživovali se na vašich úspěších. Závistiví lidé jsou však přesným opakem. Vaši přítomnost nesnesou, když se vám bude dařit, ale když padnete na dno (abyste od něj odrazily), budete cítit, že z vaší bolesti vysloveně žijí a je pro ně důležitá, jako voda či vzduch.

  • 6.

    Soupeří s vámi, i když o to nestojíte

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock.com

    Ať budou dělat cokoliv, nikdy nebudou hledět na žádný jiný cíl než na to, aby byly lepší, než vy. A udělají opravdu všechno možné i nemožné proto, aby toho dosáhli. Nejvíce jich však rozzlobí to, pokud vás jejich úspěch upřímně potěší. Nenechte se jimi však vyprovokovat, bezduché soupeření je pod vaši úroveň.

     

  • 7.

    Pomlouvá vás

    ...
    ...
    Autor: profimedia

    Mnohdy se dozvíte, že za vašimi zády o vás říkali takové věci, které jste o sobě nevěděli ani vy sami. Vaše úspěchy se snaží shodit "alespoň" tím, že před jinými se vás snaží pomluvit a ponížit. Samozřejmě, před vámi se stále budou tvářit jako vaši nejlepší přátelé.

  • 8.

    Je rád, když děláte chyby

    Máte pocit, že nejste právě oblíbená? Otestujte se, zda náhodou nelezete lidem na nervy.
    Máte pocit, že nejste právě oblíbená? Otestujte se, zda náhodou nelezete lidem na nervy.
    Autor: Shutterstock

    Nikdo nedokáže vaši práci kontrolovat tak pečlivě a tak důsledně, jak jen oni. Jeden z nejšťastnějších dnů v jejich životě nastane tehdy, když budou moci poukázat na nějakou chybu, kterou jste udělali.

  • 9.

    Vidí ve vás hrozbu

    Závist
    Závist
    Autor: Shutterstock.com

    A to absolutně bez důvodu. Pokud jde o vašich přátel či o vaši rodinu samozřejmě vás to mrzí, protože byste s těmito lidmi chtěli mít dobrý vztah. Přestože jste jim nikdy nijak neublížili, oni vás vysloveně nesnášejí. Vidí ve vás totiž jakousi konkurenci a hrozbu.

  • 10.

    Snaží se vás izolovat od ostatních

    ...
    ...
    Autor: profimedia

    Pokud se jejich nenávist opravdu vyostří, neváhají a udělají vše proto, aby vás rozhádali s nejlepšími přáteli, s rodiči či s manželem / manželkou. Jejich největší životní úspěch bude, pokud se jim to podaří.

  • 11.

    Neukazuje svou pravou tvář

    Pomlovat mě před naší společnou kamarádkou, není chytré
    Pomlovat mě před naší společnou kamarádkou, není chytré
    Autor: Shutterstock

    Jejich falešnost nezná hranic. Pokud se nedozvíte, že ty drby a vaše zničené vztahy mají na svědomí oni od někoho jiného, oni se vám k tomu sami nikdy nepřiznají.

  • 12.

    Schválně váš špatně radí

    ...
    ...
    Autor: profimedia

    Pokud jste je ještě neodhalily a důvěřujete jim, možná jste je někdy poprosili o nějakou radu. Tím jste jim však do rukou vložili eso. Závistiví lidé využijí každou příležitost k tomu, aby vám mohli poradit špatně. Samozřejmě nezapomenou použít větu: "Já bych to udělal / a stejně," přičemž vědí, že oni sami by to tak nikdy, ale opravdu nikdy, neudělali.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz