Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Vánoce podle zvěrokruhu: Býkům hrozí hádky, Lvy raději neprovokujte!

/
  • (iStock)
    8. prosince 2017 ● 06:00

    Jak se na svátky připravit, aby byly co nejpohodovější a nezhroutili jste se? Na koho je potřeba být milejší a kdo má předvánoční shon pevně v rukách? A jak přežít Vánoce, aniž by utrpěl váš vztah s partnerem? Každé znamení je prožívá jinak, tak si ty letošní zkuste naplánovat podle hvězd!

     

  • 1.

    Beran

     

    Autor: shutterstock.com

     

    Berani jsou celý rok tak trochu „bum bum“, rádi vydávají hluk a chtějí být ve všem první. Proto se mohou cítit o svátcích poněkud unaveně, i když toho pravděpodobně stihnou mnohem víc než ostatní znamení. Zejména ženy Beranice si nenechají ujít příležitost a napečou klidně deset druhů cukroví. Pozor na přehnanou konzumaci jídla, abyste se pak nedivili, kolik jste přibrali. Proto nezapomeňte na pohyb.

     

    Pokud jde o vánoční výzdobu, Berani by se měli obklopit červenou a oranžovou barvou, stromeček určitě ozdobte zlatými kuličkami a rustikálními motivy. Určitě neuděláte chybu, když ho nastříkáte umělým sněhem a posypete červenými třpytkami.

     

  • 2.

    Býk

     

    Autor: shutterstock.com

     

    Býci se o Vánocích rádi předvádějí zejména v kuchyni, protože bývají skvělí kuchaři. Kromě toho ale taky rádi jedí, takže budou spokojení jedině v případě, když se budou stoly prohýbat. Budou-li navíc s rodinou, dětmi a přáteli, bude jejich spokojenost o to větší. Pozor jen na možnost drobných neshod mezi členy domácnosti, hrozí vám hádky, zejména pokud si všimnete, že není všechno perfektně uklizené. Vykašlete se na to, Vánoce nejsou o úklidu.

     

    Býk je zemské znamení ovládané Venuší, takže potřebuje stromeček, který je ozdobený množstvím domácích uměleckých předmětů, stužkami, pečeným cukrovím, sušenými pomeranči nebo dřevěnými ozdobami. Z barev pak volte světlejší odstíny zelené a světle červené.

     

  • 3.

    Blíženci

    Autor: shutterstock.com

     

    U Blíženců nikdy nevíte, jakou budou mít zrovna náladu. Jsou dva v jednom, takže s tím se musí počítat. Mohou být totálně vystresovaní ze všeho a nejvíc z toho, že nestihli koupit všechny dárky, ale můžou být nad věcí. Pokud uvidíte, že jsou psychicky labilnější, hlavně do nich nešťourejte a netlačte na pilu, aby se vám svěřili. Jinak jsou ale Blíženci komunikativní a zábavní společníci i o svátcích. Rozhodně nevydrží celý den koukat na pohádky, to jim nebude stačit. Potřebují taky vzrušení, takže klidně vyrazí ven za kamarády nebo zajdou na procházku.

     

    Stromeček Blíženci vybírají klidně pokaždé jiný. Jsou milovníci umění a dávají přednost neobvyklým ozdobám a dekoracím, třeba peří. Z barev by měli volit žlutou, modrou nebo bílou.

     

     

  • 4.

    Rak

     

     

    Autor: shutterstock.com

     

    Raci jsou rodinné typy a bez rodiny si Vánoce neumí představit. Aby byly svátky co nejkrásnější, jsou ochotni obětovat pro to i svoje zdraví. Pozor, ať není vaše imunita oslabená a nesklátí vás chřipka. To byste pak leželi v posteli a se slzami v očích sledovali ostatní, jak se u stolu ládují kaprem a salátem. Raci nesnášejí hádky a konflikty, a to i ty nejpitomější, třeba o tom, že je letos v salátu méně majonézy. Nesnažte se je vyprovokovat, zkazili byste jim svátky. A pokud jim ukápne slza, nesmějte se jim, Vánoce prožívají prostě emotivněji.

     

    Raci jako vodní znamení preferují stromeček s modrými nebo zelenými motivy a také se skleněnými ozdobami. Zejména jim dělají dobře staromódní skleněné ozdoby, které vyhovují jejich sentimentální povaze. Stejně tak hodně vánočních řetězů Raky potěší – vypadají jako proudy vody.

  • 5.

    Lev

    Autor: shutterstock.com

     

    Lvi jako pánové tvorstva milují zářivé Vánoce, které jsou perfektně připravené, a když nikomu nic nechybí. Tím, že se Lvi snaží, aby vše klaplo naprosto dokonale, mohou se cítit vyčerpaně a podrážděně. Pozor na to, jakmile vycítíte náznak nespokojenosti, nedrážděte je, mohli by seknout drápkem, a to by nebylo příjemné. Naopak je večer u stromečku pochvalte, jak to skvěle zařídili a připravili, spravíte jim náladu.

     

    Vánoční stromeček se pro Lvy hodí čokoládově hnědý, smetanový nebo zlatý. Jako ozdoby pak zvolte velké a třpytivé zlaté hvězdičky nebo kuličky a samozřejmě spoustu malých blikajících světýlek. Čím větší strom a ozdoby, tím lépe. Pokud je o druh stromku, pak se ke Lvům hodí borovice.

     

     

  • 6.

    Panna

     

     

    Autor: shutterstock.com

     

    Panny jsou perfekcionistky, které si Vánoce naplánují den po dni. Zejména ženy Panny, muži v tomto znamení se moc do příprav nezapojují, pouze si perfektně naplánují, kdy mají nakoupit dárky. Nenechávají nic náhodě, takže i v dospělosti si píší Ježíškovi, aby dostali opravdu to, co si přejí. Posílají rodinným příslušníkům maily s odkazy, tabulky a obrázky pro představu, aby nedošlo k omylu. Potrpí si na detaily, takže sváteční tabule musí být dokonalá. Raději si udělají excelovou tabulku, do níž zapíšou všechny úkoly, které je čekají. Díky tomu se mohou cítit poněkud vysíleně.

     

    Panny preferují stromeček umělý – aby se ušetřilo a hlavně aby v obýváku nebylo nikde spadané jehličí. Mají rády vysoké a elegantní stromy se spoustou světel ve tvaru hvězdiček. Pokud jde o barvy, mají rády modrou nebo bílou, ale líbí se jim i červená.

  • 7.

    Váhy

    Autor: shutterstock.com

     

    Váhy milují harmonii, takže jejich snahou je, aby byly svátky co nejpohodovější. Milují především přípravy a hlavně vánoční výzdobu. Váhy by ani nenapadlo koupit hotový adventní věnec, ten si musí vyrobit samy. Totéž platí o všem ostatním, co jinak ostatní znamení bez problémů kupují. Váhy mají rády tradice, takže na Štědrý den určitě nějakou tu starou vyzkouší. Neváhají koupit sadu olova na odlévání či připravit svíčky do skořápek od ořechů, aby je pak večer pouštěly ve vaně.

     

    Váhy jako tradicionalistky mají vztah k minulosti, takže stromeček je tak trochu „retro“ ozdobený koulemi z přelomu století, které našly na půdě po babičce, andělíčky nebo jablky. Přednost dávají smrku a modré barvě. Pokud jde o svíčky, rozhodně použijí ty opravdové, co skutečně hoří.

     

     

  • 8.

    Štír

     

     

    Autor: shutterstock.com

     

    Štíři jsou tak trochu podivíni, pokud jde o Vánoce. V sexu jsou náruživí a rádi experimentují, vánoční svátky jsou pro ně ale obdobím, kdy by nejraději seděli na pohovce a celé je prospali. Ideální svátky jsou takové, kdy nemusí nic dělat a všechno za ně udělá někdo jiný. Jejich energie může o Vánocích rapidně klesnout, takže jsou zranitelnější i v oblasti zdraví. Vyzbrojte se pro jistotu kapičkami na rýmu nebo paralenem na horečku. Štíři budou nejšťastnější, když stráví Vánoce jen v úzkém kruhu rodiny nebo blízkých přátel, kterým nebude vadit, že jsou tak trochu morousové.

     

    Milují velké a elegantní stromky, které jsou vkusně a tradičně ozdobeny. Z barev dávají přednost tmavě červené nebo vínové. Nepotřebují moc pozlátek, oblíbení jsou andělé ve všech podobách.

     

  • 9.

    Střelec

    Autor: shutterstock.com

     

    Střelci jsou akční a neradi jen tak posedávají. Musí pořád něco dělat, takže pokud chcete Vánoce strávit jinak než jen sledováním televize, zazvoňte na Střelce, který s vámi rozhodně někam půjde. Ať už za sportem nebo oslavou. Máte-li doma Střelce, pak stoprocentně naplánujte nějakou akci, která je uspokojí nebo překvapí, třeba vánoční bruslení uprostřed města nebo cokoli, při čem se budou muset hýbat.

     

    Pokud jde o stromeček, ten mívají Střelci rádi vyšperkovaný především dřevěnými ozdobami v podobě hraček, panenek nebo hudebních nástrojů. Dřevo je pro ně dobrou volbou a taky skleněné koule. Dobře se na jejich stromku budou vyjímat i ozdoby ve tvaru lyží, sáněk a bruslí.

     

     

  • 10.

    Kozoroh

    Autor: shutterstock.com

     

    Kozorozi jsou cílevědomí a Vánoce pro ně znamenají úkol, který musí splnit do posledního puntíku. Chtějí být šampioni a určitě budou rádi, když je za jejich snahy pochválíte. Milují velké shromáždění lidí, kde budou všichni, které mají rádi, včetně domácích mazlíčků. Pozor na to, když se jim něco nepovede, hlavně je nekritizujte, zkazili byste jim sváteční pohodu.

     

    Stromeček mají Kozorozi rádi tradiční, svěží a krásný. Milují spoustu elektrických světýlek, která připomínají zapálené svíčky. Jako milovníci zvířat ocení i ozdoby ve tvaru velbloudů, psů, koček, medvědů a dalších mýtických zvířecích postav.

     

  • 11.

    Vodnář

     

     

    Autor: shutterstock.com

     

    Vodnáři milují Vánoce, které jsou originální, takže nelitují peněz, aby investovali do všeho, co vánoční svátky ozvláštní. I dárky mají rádi originální, takže jim uděláte radost něčím, co nekoupíte na každém rohu. Ocení to mnohem víc, než když byste jim dali zájezd k moři či drahé šperky. Úsilí, které věnují přípravě, je může dovést až k velké únavě, proto si musí o svátcích hlavě odpočinout, ideálně jen s rodinou. Návštěvy nemusí a preferují intimní Vánoce.

     

    Vodnáři jako snílci, kteří lítají v oblacích, potřebují stromeček, který bude evokovat nekonečný vesmír. Ideálními barvami jsou jasně růžová nebo tyrkysová. Ozdoby by měly být v nebeském stylu ve tvaru měsíce, slunce nebo hvězd. Čím víc blikajících hvězdiček, tím lépe.

     

  • 12.

    Ryby

    Autor: shutterstock.com

     

    Ryby milují mystické a magické Vánoce, a pokud jde o atmosféru, mají jedinečnou schopnost vycítit každý náznak neshod, který hned v zárodku eliminují. Jsou jako radar, který funguje naprosto spolehlivě. Nepotřebují žádná velká gesta, ani deset chodů při štědrovečerní večeři, postačí jim, když kolem nich budou ti, které milují. Jsou velmi empatické, takže pokud mají nějakého přítele, který je sám, bez problému ho pozvou k sobě domů, aby nebyl o Vánocích sám.

     

    Ryby mají rády stromeček s betlémskou hvězdou na vrcholu a svítivé koule v modré a zelené barvě. Jako vodní znamení si na stromek pověsí klidně i ozdoby ve tvaru mušlí nebo skleněných rybiček či mořských panen. Určitě taky ocení dlouhé a třpytivé modré řetězy.

     

    Jak si vytvořit magické Vánoce podle feng-šuej vám poradí ve videu Jiří Černák:

    Video
    Video se připravuje ...
    Jak si v duchu feng-šuej připravit magické Vánoce, radí Jiří Černák • Adam Balažovič

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz