Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Stres podle zvěrokruhu! Raci nesnášejí kritiku, Býci hádky

/
  • Stres? Zbavte se ho!
    Stres? Zbavte se ho! (iStock.com)
    15. prosince 2017 ● 06:00

    Pokud máte pocit, že vás zmáhá stres a zmocňuje se vás úzkost, zkuste s tím něco udělat. Někdy stačí rozpoznat spouštěče a hned vám bude líp. Pomoc hledejte ve zvěrokruhu, každé sluneční znamení totiž stresuje něco jiného!

  • 1.

    Beran

    Autor: iStock

     

     

    Berani jsou dynamičtí a někdy to přeženou, takže jsou pak vyčerpaní a zranitelní. Když se necítíte ve své kůži nebo máte dojem, že nestihnete dokončit nějaký úkol, začnete se stresovat. Jste zvyklí hrát si na Supermany a zapomínáte na odpočinek. Buďte nekompromisní a naplánujte si aspoň jeden den v týdnu, kdy nebudete dělat vůbec nic. Nebojte se, život poběží chvíli i bez vás.

     

  • 2.

    Býk

    Autor: iStock

     

    Býci jdou do všeho po hlavě. Taky chtějí všechno udělat co nejlépe, takže do splnění čehokoli investují všechen čas, který mají k dispozici – a dokonce i víc. Když pak přijde nějaký obtížnější úkol, začnou se stresovat, že to nestihnou v termínu nebo že by to mohli zkazit. Býkům též vadí, když se jim nedaří urovnat spor nebo když někomu nevědomky ublíží. Spoléhejte na svoje instinkty, které jsou neomylné, a věřte, že ty pravé hodnoty nakonec vyplavou na povrch.

     

  • 3.

    Blíženci

    Autor: iStock

     

    Blíženci sice rádi komunikují s kdekým, ale nesnášejí blázny. Pokud před nimi udělá auto myšku, okamžitě jim vyletí tep prudce až do nebe. Stresují je ale i drobnější věci, jako jsou nevhodně vyřčená slova, hrubky v mailové korespondenci a podobně. Blíženci jsou prostě hrozně chytlaví, a když se potkají s někým moc pomalým, polije je úzkost a nejraději by svou bezmocnost vykřičeli do světa. Potřebujete pravidelné uklidňující aktivity, které zklidní vaši mysl, jako je jóga nebo keramika.

  • 4.

    Rak

    Autor: iStock

     

    Jako rodinné typy potřebujete bezpečí i v tom, co budete mít ten den k obědu. Velmi negativně reagujete na kritiku, vzteklé výbuchy a také ignoraci, to vás opravdu hodně stresuje. Ovšem dost často nedáváte svoje pocity najevo a střádáte je uvnitř, což vyvolává ještě větší úzkost. Ideální lék na stres? Dýchání! Naučte se nadechnout do břicha, tam najdete bezpečí a klid.

     

  • 5.

    Lev

    Autor: iStock

     

    Vás stresuje každá situace, kterou nemáte pod kontrolou a nevíte, jak ji vyřešit. Může to být porucha počítače, rozbitý telefon nebo ztracený balíček, který jste objednali partnerovi pod stromeček. To vás srazí doslova na kolena. Dokonce i čerstvá zamilovanost vás může naplnit bouřlivými hormony a zranitelností, které z vás udělají nejisté dítě. Pusťte vše ven, přijměte, co je – budete mnohem šťastnější.

     

     

  • 6.

    Panna

    Autor: iStock

     

    Vy až moc přemýšlíte o všech detailech, což vás může stresovat. Už jen myšlenka na pokus o něco nového a neznámého vám sváže ruce, ale jakmile to uděláte, jste v pohodě. Vám pomůže vytváření seznamů. Stresujete se taky tím, když trpíte bolestí z nešťastné lásky, ale nechcete to dát najevo. Snažte se raději využít svoje silné vizualizační schopnosti, představte si pozitivní výsledek a věřte, že bude vše v pořádku.

     

  • 7.

    Váhy

    Autor: iStock

     

    Vás stresuje, když nevíte, zda si můžete dovolit být nemocný, nebo máte chodit do práce i s horečkou. Hodiny strávíte porovnáváním výhod a nevýhod, až nakonec nemoc přechodíte. To ale není dobře, postupně se budete zbavovat energie. Udržujte se v klidu, a pokud onemocníte, bez dlouhých řečí a obvinění si lehněte do postele. Určitě budete úspěšnější, když lidé kolem vás budou vědět, kde stojíte. Někdy je úspěch i to, když řeknete velmi důrazné NE.

     

  • 8.

    Štír

    Autor: iStock

     

    Štíři jsou velmi citliví, i když to umí skvěle skrývat. Jejich síla je v tichu, takže hlasité zvuky, křik a hluk v nich obecně mohou vyvolat stres. Budou se taky cítit v napětí, když jim bude chybět dostatek soukromí. Dalším stresorem jsou pro ně termíny. Raději si vyčleňte hodně času, abyste dokončili to, co jste začali. Ujistěte se, že lidé znají vaše potřeby a hranice, abyste mohli vyjednávat o tom, co bude fungovat pro všechny.

  • 9.

    Střelec

    Autor: iStock

     

    Střelci jsou rádi v pohybu, milují cestování a neustálou akci. Jakmile se dostanou třeba do dopravní zácpy, je zle. Nesnášejí taky významné formální události či obchodní schůzky, kde se musí chovat správně a podle pravidel. Když nemůžou být uvolnění, stresuje je to. Jakákoli situace, kdy jste někam tlačeni, ve vás vyvolá stres. Potřebujete dost času na to, abyste nakrmili svého neklidného ducha, abyste se necítili omezeně.

     

  • 10.

    Kozoroh

    Autor: iStock

     

    Kozorozi jsou na sebe hodně nároční, a jakmile nesplní to, co se od nich očekává, začnou pociťovat tlak a stres. Můžete svůj život prožít kladením otázek „co kdyby“ nebo „pokud jen“, na něž se nedá odpovědět. Velmi často taky toužíte po tom, co nemůžete mít – i to ve vás vyvolá úzkost. Žijte v přítomném okamžiku, jedině v přítomnosti najdete radost a klid. Nezapomeňte si také najít čas na relax, ten potřebujete jako sůl.

  • 11.

    Vodnář

    Autor: iStock

     

    I když je mottem Vodnáře „žít a nechat žít“, můžete být frustrovaní, když neospravedlníte to, co chcete vykonat. Stejně tak vás může stresovat, když se jiní lidé pokouší ohnout vaši vůli. Nikdy nemáte dost, takže nejlepší lék na váš stres je zpomalení, jedině tak se uvolníte.

     

     

  • 12.

    Ryby

    Autor: iStock

     

    Ryby mají rády svoje soukromí, takže mluvit na veřejnosti je pro ně velmi stresující. Vaší silnou stránkou je jemnost, hluk nemusíte. Jakmile máte pocit, že se někdo pokouší dostat do vaší blízkosti, můžete být nervózní, nebo dokonce onemocnět. Přijměte postoj: „Vždyť se nic neděje, ono to nějak dopadne,“ a ujistěte se, že máte spoustu času na to, abyste zpracovaly svoje emoce.

    Přemýšlíte, jak se zbavit stresu? Podívejte se na naše VIDEO:

    Video
    Video se připravuje ...
    Pár tipů, jak se zbavit stresu • Markéta Tošnarová / iStock.com

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz