Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Zdraví podle horoskopu: Panny jsou citlivé na počasí, Ryby mají sklon k závislostem

/
  • Jaké nemoci vám hrozí?
    Jaké nemoci vám hrozí? (profimedia.cz;abl)
    5. února 2018 ● 10:00

    Hlavně zdravíčko, přejeme si často, a není divu. Zdraví určuje kvalitu života. K jakým zdravotním problémům inklinuje vaše znamení?

  • 1.

    Beran

    horoskop
    horoskop
    Autor: iStock
    Pokud jste narození v tomto znamení, máte odolný organismus a nemoci se vám vyhýbají. S přibývajícím věkem vás však trápí bolesti hlavy a vysoký krevní tlak.

    Pokud má Beran horečku, tak jen krátkou, ale o to výše stoupá rtuť teploměru. Sobě i ostatním vyrábíte stresové situace, takže se vystavujete duševnímu napětí a hrozí vám mozková mrtvice nebo infarkt.

    Trápí vás také kožní a infekční onemocnění. Nejste velkým zastáncem zdravé výživy, ale zkuste alespoň jídla více dochucovat petrželkou, řeřichou či pampeliškový medem.

     

  • 2.

    Býk

    horoskop
    horoskop
    Autor: iStock
    Býci mají odolný organismus, ale sklony k tloustnutí, které souvisí se žaludkem. Měli byste si dávat pozor, abyste si nepřivodili vředy.

    Často vás trápí i záněty nosohltanu, proto se vyhýbejte průvanu a chladu. Pokud jste nemocní a infekce se rozšíří dále do těla, nejčastěji napadne ledviny.

    Ve stravě omezte uzeniny, colové nápoje a tavené sýry. Začněte pít čaj z třezalky, který má antidepresivní účinky.

     

  • 3.

    Blíženci

    horoskop
    horoskop
    Autor: iStock
    Zdraví tohoto znamení je stejně nestálé a náladové jako jeho povaha. Právě tím, že máte dvě tváře, si sami přivoláváte mnoho stresových situací, které se odrazí i na vašem celkovém stavu.

    Nedělá vám dobře vlhko, chlad ani průvan. Nejste taková odolní, jak si o sobě myslíte. Máte tendenci nemoci přecházet. Blíženci jsou náchylní na bronchitidu, záněty trávicího traktu i revmatismus. Vhodným sportem je pro vás plavání, stravu zas doplňte o jogurty, křen a kopřivový čaj.

     

  • 4.

    Rak

    horoskop
    horoskop
    Autor: iStock
    Čím je rak starší, tím je na tom zdravotně lépe. Souvisí to s vaší citlivou povahou, která vás v mládí dostávala do nepříjemných situací.

    Vaše plachost se odráží na poruchách trávení, nebo spíše vylučování, ale také na bolestech hlavy.

    Ženy mají často problémy s prsy, proto by neměly zanedbávat vyšetření. Tělu také dodávejte fluor, aby se vám nevytvářelo tolik zubních kazů.

     

  • 5.

    Lev

    horoskop
    horoskop
    Autor: iStock
    Král zvířat je známý svou energií, která souvisí i se zdravím. Z nemocí se díky ní rychle dostanete a téměř žádné vás netrápí chronicky.

    Právě naopak, onemocníte často nečekaně, i horečky dostanete ze dne na den. Pozor si dávejte na srdeční onemocnění a bolesti páteře. Problém vám dělají i těžká jídla, které zatěžují žlučník a slinivku.

    Nejlepším lékem je pro vás spánek, během kterého opět načerpáte energii. Potřebujete vitamíny, ale dost to podceňujete a nechce je brát v tabletách. Řešením je dopřát si vyváženou a bohatou stravu.

     

  • 6.

    Panna

    horoskop
    horoskop
    Autor: iStock
    Panny jsou citlivé na povětrnostní změny, které vám způsobují pokles nálady i bolesti hlavy.

    Všechny stresy prožíváte přes trávicí trakt. Střeva vám pracují velmi nevyrovnaně. Celkově je vaše tělesná schránka slabá, je pro vás vhodné posilovat, abyste nepůsobili tak křehce. Jezte častěji a méně, nezapomínejte na vitamin B.

     

  • 7.

    Váhy

    horoskop
    horoskop
    Autor: iStock
    Téměř vždy dokážete blížící se chorobu na sobě odpozorovat. Pro Váhy je totiž typické, že vás pár dní před propuknutím virózy bolí hlava. A ta vás věru nebolí často.

    Problémy máte spíše s kožními chorobami, které vám často způsobuje dlouhodobé užívání léků.

    Typické jsou pro vás záněty močového měchýře a bolest v oblasti vaječníků. Napravit to může lipový a heřmánkový čaj. Míváte narušenou rovnováhu kyselin a zásad, proto zkuste jedlou sodu.

     

  • 8.

    Štír

    horoskop
    horoskop
    Autor: iStock
    Štíři jsou více než kdokoli jiný náchylní na pohlavní choroby! Navíc pro vaši povahu jsou typické milostné avantýry, takže si o problémy doslova koledujete.

    Kromě těchto problémů pozor i na měchýř a konečník. Dále u vás nejsou výjimečné nosné polypy a celkově dýchací problémy. Největším problémem je však vaše duševní zdraví. Pokud vás v dětství rodiče nevedli citlivě, mohli jste si vytvořit trauma na celý život.

    Protože ačkoli jste navenek silní, uvnitř to tak docela není. Do jídelníčku zařaďte bazalku a jablečník. Ve vyšším věku můžete mít sklony k tloustnutí, proto jezte zdravou stravu.

     

  • 9.

    Střelec

    horoskop
    horoskop
    Autor: iStock
    Toto znamení se spojuje s dolní částí těla, tedy s hýžděmi, bedry, stehny či kříži. Pokud máte někdy úraz, většinou je to právě v těchto částech těla.

    Nemoci rádi léčíte léky, vezmete si jakýkoliv, jen aby se vám ulevilo. Potom však můžete mít oslabenou játra, o čem ani nevíte, protože ta nebolí.

    Přes játra se však filtruje krev, a pokud to podceníte, můžete mít ve vyšším věku problémy se srdcem a cévami.

    Měli byste pít hodně různých minerálek, vyhýbat se kořeněným jídlům a pít bylinné čaje, které podporují trávení.

  • 10.

    Kozoroh

    horoskop
    horoskop
    Autor: iStock
    Pokud jste se narodili v tomto znamení zvěrokruhu, nehrozí vám žádné náhlé nemoci. Naopak onemocnění u vás vznikají pomalu a léčíte jejich dlouhodobě.

    Typickým příkladem toho je revma, která kozorožce postihuje poměrně často. Máte také citlivé uši, proto dávejte pozor, abyste ve stáří zcela neohluchli. Často míváte problém s nohama, snadno se vám lámou kosti nebo vás trápí kolena. Okolí vás často považuje za hypochondry, protože se neustále na něco stěžujete. Přestaňte být neurotičtí a ztratí se i vaše potíže s trávením.

    Obecně se Kozorozi dožívají vysokého věku, aby to tak bylo i u vás dodávejte organismu ovocné a zeleninové šťávy a doplňte stravu o vápník a fosfor.

     

  • 11.

    Vodnář

    horoskop
    horoskop
    Autor: iStock
    Vodnáři žijí v rychlém tempu a do všeho se pouštějí s nadšením.

    Můžete být proto náchylní na žaludeční problémy, dušnost a hrozí vám i omdlévání. Ženy narozené v tomto znamení mají často problémy s křečovými žilami.

    Máte špatný krevní oběh, proto vás trápí studené ruce a nohy. Pozor si dávejte i na oči, které jsou citlivé na infekce a záněty. Do jídelníčku zařaďte více ovoce a zeleniny, zejména v syrovém stavu a začněte cvičit, i když vám fyzické aktivity nejsou příliš po chuti.

     

  • 12.

    Ryby

    horoskop
    horoskop
    Autor: iStock
    Citlivé Rybky mají často sklony k pesimismu, které řeší s pohárkem v ruce.

    V tomto znamení je narozených nejvíce alkoholiků! Abstinence vám prospěje. Přestane vás trápit vnitřní třes a zlepší se vám trávení. Kromě toho máte špatné držení těla a náběh na ploché nohy.

    Potřebujete dostatek železa, zvláště po menstruaci. Chybí vám i jód, který si můžete doplnit rybami a minerálkami.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz