Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Oblačno 8°C

Jídla a nápoje lásky: Jak si přičarovat vztah na celý život

/
  • (profimedia)
    19. února 2018 ● 14:09

    Netopýří krev, prášek z rohu nosorožce, vývar z kozlích varlat či mozek kocoura. Takto vypadají exotické ingredience, které se do nápojů lásky používaly v dávných dobách. Po milostném žáru touží lidstvo stále. Naštěstí netopýry už kvůli tomu neloví, ba ani mandragoru nekope. Afrodisiaka ale opravdu existují. Jaká jídla budí vášeň a z čeho vyrobit nápoj lásky dnes?

  • 1.

    Zelenina

    Autor: scom

    Už Řekové a Římané znali afrodiziakální schopnosti chřestu. Mezi jeho největší konzumenty patří Francouzi, možná právě proto jsou považováni za věhlasné milovníky. Celer pak obsahuje vysoké množství hořčíku, jenž zvyšuje potenci a je nejsilnějším afrodiziakem pro muže. Podobnými účinky se vyznačuje také petržel.

  • 2.

    Ovoce a semínka

    Autor: shutterstock.com

    Hroznové víno, broskve, maliny, ananas, fíky, datle a hlavně jahody. Ty jsou často nazývány královským ovocem či „plody Venušinými“. Mandle, pistácie i dýňová semínka jsou pak dostupným zdrojem zinku, který dodává sexuální energii. V rakouském Štýrsku, kraji proslaveném pěstováním dýní, nosí venkované po kapsách dýňová jadérka a louskají je během dne. Říká se jim „štýrská viagra“.

  • 3.

    Ryby a mořské plody

    Autor: Shutterstock.com

    Mušle, korýši, langusty a krevety jsou zaslouženě považovány za afrodiziakální pochoutku, ale čerstvá ryba také není špatná. Japonci přísahají na suši, hitem jsou mladí úhoři, které za afrodisiakum považovali už Římané.

  • 4.

    Koření, med a čokoláda

    Autor: Shutterstock.com

    Koření působí dráždivě a povzbuzuje naše smysly k aktivitě. Povzbudivě působí pepř, šafrán, vanilka, skořice a muškátový oříšek. Milostné vzrušení podpoří kořen ženšenu a zázvor. Také med patří k nejstarším afrodisiakům vůbec. Medovina byla také nápojem novomanželů, odtud také pochází anglický název líbánek „honeymoon“. Čokoláda pak uvolňuje do těla endorfin – hormon štěstí a pohody, také obsahuje aminokyselinu fenyletamin, který funguje jako přirozené antidepresivum a povzbuzuje i libido.

  • 5.

    Elixír lásky

    Autor: shutterstock.com

    Budete potřebovat: 1 l vodky nebo bílého rumu, koriandr, celu skořici, tymián, vanilkový lusk a muškátový květ.

     

    Postup:

    Všechny ingredience smíchejte s alkoholem a nechte 14 dní louhovat. Pak zceďte, smíchejte s cukrovým sirupem a podávejte vždy, když budete chtít probudit touhu.

     

  • 6.

    Kouzlo přitažlivosti

    Autor: shutterstock.com

    Budete potřebovat: 1 lžíci semínek kopru

     

    Postup je jednoduchý.  Semínka stiskněte v dlani a představujte si svůj cíl, pak je vsypte do teplé lázně a nechte působit přibližně půl hodiny. Po lázni se už nesprchujte, pouze osušte. Tato lázeň má velmi silně podporovat erotickou přitažlivost.

  • 7.

    Kouzelný parfém

    Autor: Shutterstock.com

    Budete potřebovat: 1 díl citronového oleje, 1 díl pačuli a 6 dílů lihu, několik lístků routy.

     

    Postup:

    Vše smíchejte a nechte týden louhovat. Když budete chtít parfém použít, vykoupejte se v teplé vodě a potřete si jím dělo. Mělo by to zvýšit vaši přitažlivost pro muže.

Autor: neo

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz