Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Jaro začíná dnes ve 22:58! A díky těmto rituálům omládnete

/
  • Jaro je tu! Minimálně podle kalendáře
    Jaro je tu! Minimálně podle kalendáře (iStock.com)
    20. března 2019 ● 06:00

    Dnes minutu hodinu před půlnocí začíná astronomické jaro. Slunce vstoupí do znamení Berana a den a noc budou trvat přesně dvanáct hodin. Jarní rovnodennost je čas nových nadějí, začátků a proměn a v astrologii má velký význam! Slunce totiž prochází takzvaným „jarním bodem“, který je začátkem zvěrokruhu. Jaké rituály můžete provádět?

  • 1.

    Svátek čarodějnic a astrologů

    Autor: iStock

    V obřadním kalendáři našich předků patřila jarní rovnodennost ke čtyřem nejvýznamnějším svátkům celého roku. V pohanských časech v době jarní rovnodennosti probíhaly různé slavnosti – slavil se návrat života na Zemi. Vajíčka se pokrývala magickými symboly a probíhaly ceremoniály ohně. Pak se vajíčka věšela doma nad postel a do stájí jako talismany plodnosti. Některé kultury dodnes uznávají jarní rovnodennost za počátek nového roku. 20. březen je jedním z nejdůležitějších dní keltského kalendáře. Svátek jarní rovnodennosti se počítá mezi vedlejší sabaty – Ostara.

  • 2.

    Zasaďte semínko

    Autor: iStock

    Bude vám stačit obyčejné semínko trávy nebo jarního osení. Budete k tomu potřebovat květináč a zeminu. Nejprve do semínka nebo osení pošeptáte své přání a pak ho teprve zasadíte.

  • 3.

    Vynášení „smrti“ a zbavení se starostí

    Autor: iStock

    Naši předci vynášeli Moranu, kterou oblékli do starých šatů, jež symbolizovaly vše staré, špatné a vše, čeho se lidé chtěli zbavit. Zapálili ji, hodili do vody a nechali odplavat. Dnes si můžete vyrobit figurku, která bude symbolizovat starosti, kterých se chcete zbavit. Figurku pak spalte nebo hoďte do vodního proudu.

  • 4.

    Vyjádřete úctu duchům

    Autor: iStock

    Spojte se s přírodou a vyjádřete úctu krajině kolem vašeho bytu či domu. Přírodním duchům darujte například polodrahokam nebo vonný dým. Můžete také vyrobit krmítko, které zavěsíte za okno nebo pověsíte na strom před domem.

  • 5.

    Rituál s vajíčky

    Autor: iStock

    Připravte si vajíčko a obarvěte ho přírodními barvami. Pak na něj napište svoje přání nebo ho do vajíčka zašeptejte. Podržte ho v dlaních, abyste do něj předali svou energii, uvařte ho a snězte.

  • 6.

    Pořiďte si na sebe něco nového

    Autor: iStock

     

    Světlý bod jarní rovnodennosti pro každou ženskou. Rčení „aby vás nepokakal beránek“ totiž doslova znamená, že v tento den by si ženy měly pořídit něco nového na sebe a poprvé si to na sebe obléct právě první jarní den. Ještě to stihnete!

  • 7.

    Očistné rituály – svíčky i popíjení vína

    Autor: iStock

    Dnes se probouzí k životu oheň, odvaha a vášeň. Proto byste měli rituálně zapálit ohně (nebo aspoň svíčky) a tančit kolem nich v kruhu. Je to skvělá příležitost být s přáteli, radovat se a popíjet červené víno (symbol života a krve) a pojídat čerstvý chléb. Nejprve byste měli připravit prostor a očistit ho pomocí bylinek, například šalvěje či kadidla. Zapálením bílé svíčky spalujete to, co už nepotřebujete. Můžete si napsat seznam a spálit ho.

     

  • 8.

    Očista zvuky

    Autor: iStock

     

    Očistit váš byt nebo dům od starého můžete nejen ohněm, ale taky zvuky. Můžete použít vlastní hlas, ale třeba i tibetské mísy, bubny nebo jiné hudební nástroje. Díky zvukovým vibracím se vám podaří vyčistit každý prostor, který to vyžaduje. Můžete zpívat magické písně nebo jen tak pobrukovat.

     

  • 9.

    Rituál proti únavě

    Autor: iStock

     

    Připravte si čaj proti jarní únavě. Budete k tomu potřebovat 1 list šalvěje, 1 list rozmarýnu, 1 list pelyňku, 2 listy řebříčku, 2 listy třezalky, 3 listy kopřivy. Vařte 3 minuty, pak nechte dvacet minut vyluhovat a pijte 3x denně před jídlem. Proti únavě můžete také nakapat do aromalampy následující směs: 3 kapky santalového dřeva, 3 kapky citronu, 1 kapku růže.

  • 10.

    Rituál pro zkrášlení a omlazení

    Autor: iStock

     

    Právě dnes je nejvhodnější čas na nějakou zkrášlující masku. Vhodná je maska z ovesných otrub, avokáda nebo podbělu. Výživnou masku si můžete připravit taky ze šťávy z okurky smíchané s troškou smetany. Na vlasy si pak dejte šťávu z citronu – budou lesklé a pružné. Vše, co v tento den uděláte pro svoji krásu, bude několikanásobně efektivnější.

     

     

     

     

     

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz