Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Tajemství vaší intuice. Jak ji v sobě objevit a naslouchat jí?

/
  • (iStock)
    24. března 2018 ● 06:00

    Kolikrát v životě jste už cítili, že jste měli něco udělat právě v tom či onom okamžiku, ale neudělali jste to? A možná jste toho pak litovali. Naslouchat své intuici a dát na ni, to je umění, kterému bychom se měli znova naučit. Díky intuici totiž lépe zvládneme životní situace. Jak na to?

  • 1.

    Hledejte v sobě přesvědčení, že to umíte

    Autor: iStock

     

    My všichni v sobě nosíme tuhle schopnost. Intuice není ničím, co by bylo jen pro vyvolené. Ovšem jen vyvolení dokážou svou intuici objevit a brát ji jako svého rádce. Náš život je tvořen okolnostmi, vztahy a vším, co prožíváme. Ovšem intuice a víra v sebe sama je to nejlepší, čeho se můžeme skutečně pevně držet. Jakmile si přiznáme, že tuhle schopnost v sobě máme od narození, umožní nám to posunout se dál a začneme i sami sobě důvěřovat.

     

  • 2.

    Přestaňte obviňovat minulost, ať byla jakákoli

    Autor: iStock

     

    Spousta lidí říká, že jejich dětství nebylo dokonalé. Jiní mají na minulost krásné vzpomínky. Naučte se milovat a přijímat své rodiče za to, kdo jsou a buďte vděční za to, co všechno pro vás udělali. Přestaňte je obviňovat a žijte si svůj vlastní život. Udělejte všechno pro to, abyste se zbavili vašich dětských ran nebo zranění, k nimž došlo v minulosti. Když to neuděláte, bude se to s vámi táhnout po zbytek života a vy jen těžko otevřete svoje nitro a schopnost důvěřovat intuici.

  • 3.

    Poslouchejte svoje „střevo“

    Autor: iStock

     

    Většina z vás jistě dobře ví, co si pod tím představit. Znamená to, že máte sledovat svůj vnitřní hlas v srdci a ve střevech. Tam najdete odpověď na všechny vaše otázky. Zní to sice jednoduše, ale pokud v životě neustále pochybujete, neposunete se vpřed a vaše střevo začne zakrňovat. Máte něco udělat a signály těla vám říkají něco jiného než váš mozek? Poslechněte střevo, protože to má vždycky pravdu. Jakmile se rozhodnete jinak, ztratíte více času a ve finále se budete trápit tím, proč jste to hloupé rozhodnutí udělali.

     

  • 4.

    Meditujte na všech možných místech

    Autor: iStock

     

    Zdá se to možná jako bláznovství, ale meditací se dostanete blíže ke své intuici. A nemusíte meditovat v klášteře, klidně i venku na lavičce, doma na polštáři nebo v čekárně u lékař či v parku při venčení psa. Jsou to místa, kde se cítíte v bezpečí a v pohodě a dokážete se tak naladit na to, co je uvnitř vás. Pravidelná meditace udržuje vaši intuici zdravou a aktivní.

     

  • 5.

    Odpusťte si a přestaňte se kritizovat

    Autor: iStock

     

    Všichni máme nějakou vlastní metodu, jak sami sebe poškozovat – ať už je to izolování, strach, úzkost či slepá oddanost. Nejhorší věc, kterou ale děláme sami sobě, je to, že zůstáváme v našich přesvědčeních, že nejsme něčeho hodni. Musíme se přestat obviňovat a musíme odpustit sami sobě. Místo toho naplňme prostor láskou a všímavostí.

     

  • 6.

    Všímejte si svých snů

    Autor: iStock

     

    Vaše podvědomí je často hlasem vašeho nejvěrnějšího a nejvyššího „já“, tedy i vaší intuice. A může k vám hovořit ve sny pomocí symbolů. Ve snu můžete dokonce požádat o odpovědi na konkrétní otázky a mít na nočním stolu papír a tužku, abyste si odpovědi mohli zaznamenat. Tím, že se naladíte na své sny, naučíte se interpretovat i své osobní emoce a stanete se mnohem intuitivnějším.

     

     

     

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz