Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jak rychle zhubnout do plavek? Panny musí běhat, Býci zmenšit porce

/
  • (iStock)
    20. června 2018 ● 06:00

    Někdo spoléhá při hubnutí na sport, jiný na přísný jídelníček či nejrůznější diety. Co je vhodné právě pro vás? Zkuste se inspirovat slunečním znamením, v němž jste se narodili. Možná přijdete na něco nového, o čem jste nevěděli a co by mohlo konečně zabrat!

  • 1.

    Beran

    Autor: iStock

     

    Berani jsou připraveni jít do všeho po hlavě. Pro vás bude nejefektivnější kombinace jízdy na kole spolu s dietou DASH. Během téhle diety první dva týdny výrazně snižujete příjem sacharidů a omezení se týká i ovoce a obilovin. Naopak jíte více bílkovin. Za dva týdny budete lehčí minimálně o dvě kila. Pokud vás nebaví kolo, zkuste něco jiného, hlavně musíte najít to, co vám vyhovuje.

     

     

  • 2.

    Býk

    Autor: iStock

     

    Býci by se měli při hubnutí zaměřit na pomalé tempo, které je pro ně pozitivní. Ideální jsou taková cvičení, která jim umožní, aby opravdu cítili spojení se svým tělem. Začněte cvičit jógu nebo pilates, ale pozor, abyste se nepřihlásili na lekci pokročilých. To by vás zklamalo a nevydrželi byste u toho. Nastavte si malé cíle, a pokud jde o jídelníček, vám bude stačit, když zmenšíte porce.

     

  • 3.

    Blíženci

    Autor: iStock

     

    Je čas najít si rychle parťáka, který s vámi bude chodit cvičit. Blížencům se totiž nejlépe hubne v kolektivu. Naplánujte si cvičení 1-2x týdně, abyste se vzájemně mohli podpořit a hlavně abyste vydrželi. Doporučujeme, abyste nedělali jen jednu aktivitu, protože nesnášíte nudu a stereotyp. Motto pro váš jídelníček? Vynechte minimálně na dva týdny alkohol, tučná a těžká jídla. K večeři si už nedávejte přílohy!

     

     

  • 4.

    Rak

     

    Autor: iStock

     

    Raci nesnášejí tělocvičny a fitness centra, protože nemají rádi, když je v místnosti moc lidí. Ideálním sportem, kterým zhubnete, je plavání. Pokud jde i jídelníček, zkuste Weight Watchers dietu, kdy nepočítáte žádné kalorie, ale body. Každá potravina má svoje bodové ohodnocení a na základě vašeho pohlaví, věku a BMI vám bude přidělen určitý počet bodů na den. Například ženy by za den neměly sníst více než 18-26 bodů. (Potraviny s malým počtem bodů – libové maso, zelenina, ovoce, rýže natural.)

     

  • 5.

    Lev

    Autor: iStock

     

    Lvi milují tanec, takže pro vás budou ideální lekce tance, třeba latinsko-americké rumby. Líbit se vám bude i zumba, která je tanci velmi podobná. Cokoli, kde můžete projevit svoji horkou povahu, je pro vás vhodné. Pokud jde o jídelníček, je pro vás ideální dieta, při níž můžete experimentovat s novými pokrmy a chutěmi. Fungovat na vás bude středomořská strava. Jako ohnivé znamení byste měli omezit snídani, ale nevynechávat. Nejvíc jídla snězte do 14 hodin, pak už jezte méně nebo minimálně. Rychleji zhubnete, když nebudete kombinovat sacharidy s bílkovinami.

     

     

  • 6.

    Panna

    Autor: iStock

     

    Panny milují rutinu, takže můžete klidně každý den běhat nebo jezdit na kole. Určitě nezapomeňte na posilování. Jakmile se do něčeho vrhnete, obvykle u toho zůstanete. V případě jídelníčku zvažte snížení kalorické hodnoty potravin, které konzumujete. Sledujte to, co jíte, zaměřte se hlavně na stravu bohatou na vlákninu. Jezte ovoce, zeleninu, celozrnný chléb. Pozor na to, abyste nevynechávali jednotlivá jídla během dne, nezhubli byste se. Jíst musíte rovnoměrně.

     

  • 7.

    Váhy

    Autor: iStock

     

    Váhy jsou společenské, tudíž se jim bude dobře hubnout s někým dalším. Nemáte-li někoho takového, kdo by s vámi chodil cvičit nebo kamkoli za sportem, zkuste zumbu nebo barre (cvičení, které kombinuje prvky pilates, baletu a vytrvalostního tréninku). Samotné cvičení ale nestačí, pokud chcete zhubnout, musíte se dobře najíst mezi 8 a 10 hodinou ranní, po západu Slunce už moc nejezte. Omezte sladkosti, vyhýbejte se zákusům a mléku!

     

     

  • 8.

    Štír

    Autor: iStock

     

    Štíři milují osobní soutěže, takže to je důvod, proč budete milovat běžecký pás nebo trenažér Schody, simulující chůzi do schodů. A pokud máte raději přírodu, vyběhněte ven nebo sedněte na kolo. Počítání kalorií je pro vás dobrou volnou, protože vy u toho vydržíte – na rozdíl od jiných znamení. Toužíte-li co nejrychleji zhubnout, buďte umírnění v jídle i pití. Jezte dostatek masa, omezte dráždivá a pálivá jídla. Prospějí vám kysané mléčné výrobky, hlavně kefír či jogurty.

  • 9.

    Střelec

    Autor: iStock

     

    Střelci milují dobrodružství a výlety, takže ideální sport je pro ně týmový, například volejbal nebo fotbal. Mají rádi přírodu, takže cykloturistika, pěší turistika nebo horolezectví je další volbou. Nejvhodnější potraviny, které vám pomůžou rychle shodit, jsou kyselé potraviny – citron, rybíz a další citrusy. Vhodná je pro vás dieta podle krevních skupin a odlehčovací dny.

     

  • 10.

    Kozoroh

     

    Autor: iStock

     

    Kozorozi, jestli chcete zhubnout, vyrazte do fitka, protože vám prospěje zvedání závaží a činek. Poraďte se s osobním trenérem nebo zajděte na kruhový trénink a pak začněte. Dejte si závazek, že na sobě začnete pracovat a brzo uvidíte výsledky. Vám se výzvy daří! V případě stravování se zaměřte na kalorický příjem a konzumaci zeleniny a ovoce modré či fialové barvy (švestky, blumy, hrozny, ostružiny, borůvky, lilek). Jíst byste měli rovnoměrně po celý den, nikoli nárazově.

     

     

  • 11.

    Vodnář

    Autor: iStock

     

    Vodnáři jsou originální a nevyzpytatelní. Pokud chtějí zhubnout, měli by se snažit být vyrovnaní. Ze sportovních aktivit je pro ně vhodný tenis nebo běh. Pokud jde o diety, rádi experimentujete s novými věcmi. Nicméně nejlépe zhubnete s DASH dietou nebo paleo dietou. Zejména Vodnářky by měly snídat nejpozději v 10 hodin dopoledne, večer už jen minimálně.

     

  • 12.

    Ryby

    Autor: iStock

     

    Ryby velmi citlivě reagují na neklid a stres, což se negativně odrazí i na jejich váze. Hodí se pro ně cvičení ve vodě, například aquaerobik nebo plavání. Dost často ale potřebujete motivaci v podobě někoho, kdo vám bude říkat, co byste měly dělat. Chcete-li zhubnout, odstraňte témě veškerý cukr a zpracované potraviny, jezte hlavně v první polovině dne, méně odpoledne a večer. Jednu za měsíc byste si měly dopřát půst. Vhodné je čerstvé ovoce, sladké plody, ryby a mořské řasy.

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz