Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Znamení podle horoskopu Inků: Jste pracovití, kreativní, nebo arogantní?

/
  • (iStock)
    4. července 2018 ● 06:00

    Očekáváte rodinu nebo někdo ve vašem okolí? A přemýšlíte o tom, zda to bude kluk, nebo holka? A jaké to bude? Inkové určovali pohlaví dítěte pomocí numerologie ještě před jeho narozením a stejně tak určovali podle data narození to, jakou povahu člověk bude mít. Co se od nich můžeme naučit?

  • 1.

    Určení pohlaví dítěte před narozením

    Autor: iStock

     

    Výchozím bodem pro výpočet bylo základní číslo 49. K tomuto číslu se přičetl měsíc početí a stáří ženy. Věk ženy se pak vždy zaokrouhlil na nejbližší číslo, pokud od posledních narozenin uplynulo více než šest měsíců. Od výsledku se pak odečetla 1, pak 2, 3 a tak dále, až zůstalo poslední kladné číslo. Pokud bylo číslo sudé, prorokoval Inka, že se narodí dívka. Když bylo liché, pak chlapec.

    Příklad:

    Narození ženy: 29. 5. 1967

    Měsíc početí: duben 2003

    Základní číslo + měsíc početí (březen): 49 + 4 = 53

    Stáří ženy (zaokrouhleno): 53 – 36 = 17

    Nyní postupujeme takto: 17 – 1 = 16 – 2 = 14 – 3 = 11 – 4 = 7 – 5 = 2

    Výsledné číslo je 2, tedy sudé. Podle výpočtu by tato žena měla porodit dívku.

     

     

  • 2.

    Povaha člověka podle fází roku

    Autor: iStock

     

    Inkové věřili, že každé roční období má svou charakteristiku a v každém z nich se narodí lidé s jiným druhem vlastností. Rok dělili na 4 fáze a připisovali jim magické vlastnosti. Sluneční rok i Inků začínal dnem podzimní rovnodennosti, což je 23. září.

  • 3.

    Narůstající Slunce: 23. 9. – 21. 12.

    Autor: iStock

     

    Člověk narozený v tomto období je podle starých Inků energický, má smysl pro krásu a umění. Má také smysl pro humor. Nerad se hádá a vstupuje do konfliktů. Někdy je až přehnaně citlivý a nesmělý, což může vést ke stresu a následně k depresím.

     

  • 4.

    Velké Slunce: 22. 12. – 21. 3.

    Autor: iStock

     

    Lidé narození v tomto období jsou pracovití a rádi o všem přemýšlejí. Charakteristická je pro ně výbojnost, životní aktivita, vytrvalost a ambicióznost. Na pohled mohou působit nepřístupně a odtažitě. Skrývají v sobě ale citlivost a nezištnost, což se projeví až při osobním kontaktu.

  • 5.

    Střední Slunce: 22. 3. – 21. 6.

    Autor: iStock

     

    Narodili jste se v tomto období? Pak jste inteligentní a máte skvělou paměť. Jste ambiciózní, vytrvalí a máte přirozený šarm. Někdy jste ale arogantní a působíte namyšleně. Lidé narození v tomto období mívají horší zdraví, což může vést k předčasné smrti. Svůj život ale žijí naplno a intenzivně.

     

  • 6.

    Malé Slunce: 22. 6. – 22. 9.

    Autor: iStock

     

    Lidé narození v této fázi roku jsou většinou mírní, dobromyslní a obětaví. Nesnášejí násilí, přetvářku a nečestnost, jejich vnitřní život je velmi bohatý. Mávají ale slabou vůli a nedostatek vytrvalosti k práci, takže na vrchol se dostávají velmi složitě.

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz