Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Jste optimista, nebo pesimista? Raci se vzdávají předem, Lvi věří v dobrý konec

/
  • (iStock)
    11. července 2018 ● 06:00

    Jak se díváte na život? Pozitivně a spíše vidíte všechno optimisticky? Nebo patříte k těm, kteří všechno vidí černě? Nebo jste něco mezi a patříte k životním realistům? Horoskop vám napoví, k jakému typu náležíte. Možná budete překvapeni.

  • 1.

    Beran

    Autor: iStock

     

    Berani jsou optimisté. A není to jen proto, že jsou prvním znamením zvěrokruhu. Rádi vidíte věci v dobrém světle, umíte milovat a odpouštět a věříte, že každý člověk je v jádru dobrák. Jste plní energie a optimismus je spíše takovou třešničkou na dortu. Je to ale taky důvod, proč máte spoustu přátel. Jste vždy připraveni postavit se životu čelem a vypořádat se i s tím negativním.

     

  • 2.

    Býk

    Autor: iStock

     

    Býci jsou životní realisté. Přestože jsou taky vřelí a milující, vždy se opírají o reálné věci, které si můžou osahat a ověřit. Vždy používají svůj mozek a málokdy poslouchají svoje srdce a svoji intuici. Ať už se jedná o cokoli, nejprve prozkoumají situaci, teprve pak jednají. Býci se taky nikdy nevzdají a pokaždé vědí, jak převzít kontrolu nad negativními myšlenkami.

  • 3.

    Blíženci

    Autor: iStock

     

    Blíženci jsou pesimisté. Jste plní temné energie a ke všemu přistupujete od začátku velmi negativně. Víte, že byste na tom měli zapracovat, protože tušíte, že pesimismus není ideální. Jakmile ve vašem životě nejde všechno tak, jak jste si představovali, okamžitě upadnete do pesimistické nálady, která vás - ale i vaše blízké - dokáže zničit.

     

  • 4.

    Rak

    Autor: iStock

     

    Dalším pesimistou na seznamu je Rak. Zvláště ženy jsou pesimistky, které životem kráčí velmi komplikovaně. Pokud jde o profesi, jste kreativní a pesimismus dokážete potlačit, v případě osobního života ovšem nevěříte sami sobě ani ostatním. Chováte se, jako by lépe už bylo a vzdáváte se předem, protože nevěříte v kladný vývoj.

  • 5.

    Lev

    Autor: iStock

     

    Lvi jsou optimisté, kreativní a srdeční, kteří mají spoustu přátel. Pokud jste se narodili v tomto znamení, je pro vás snadné hovořit se spoustou lidí a rádi s nimi budujete pozitivní vztahy. Umíte lidem ukázat víru a sami věříte v pozitivní směr. Vždy dokážete najít pozitivní energii, ať jste v jakékoli situaci. Někdy máte tendenci být netolerantní, zvláště když je někdo ve vaší blízkosti negativně nastaven.

     

  • 6.

    Panna

    Autor: iStock

     

    Panny všechno analyzují a organizují. Nejraději by byly, kdyby i ostatní byli takoví. Jakmile nemohou ovládat a mít pod kontrolou, nemůžou žít naplno. Když se dostanou do situace, kterou nemohou nijak ovlivnit, jejich pesimismus dosáhne vrcholu. Jste až moc posedlí dokonalostí, proto je váš život tak komplikovaný. Chcete-li se více těšit ze života, musíte se naučit vnímat svět i s jeho nedokonalostmi.

  • 7.

    Váhy

    Autor: iStock

     

    Váhy jsou optimistky, zejména ženy. V lásce vidí vždy všechno nadějně a růžově. Jste od přírody romantici a víte, jak romantiku využít ve váš prospěch. Neberete ji ale ani jako samozřejmost. Rádi vidíte ve všem pozitivní stránku ještě předtím, než uděláte nějaký závěr nebo se k něčemu rozhodnete. Víte moc dobře, že existují i špatné věci, ale nepodléháte tomu. Váš optimismus je bezkonkurenční.

  • 8.

    Štír

    Autor: iStock

     

    Štíři jsou realisté a velmi silní. Jste soustředění a odhodlaní a dobře si uvědomujete svoje schopnosti. Přesně víte, v čem jste lepší a v čem horší, takže cíleně podporujete to, v čem vynikáte. Pokud víte, že z konkrétní situace nevybrousíte, nehrajete si zbytečně na hrdinu a prostě to přiznáte. Jste rádi, když můžete situaci vyhodnotit ještě předtím, než se pro něco rozhodnete. Prostě svět vidíte v reálných barvách.

     

  • 9.

    Střelec

    Autor: iStock

     

    Střelci jsou inteligentní a soucitní, a bylo by velmi snadné hodit je do pytle mezi realisty. Když se na ně ale podíváte z nadhledu, zjistíte, že jejich pozitivní vibrace hovoří spíše o optimistickém pohledu na svět. Jsou chytří a moc dobře vědí, kdy je správné riskovat a kdy ne. Ano, i optimisté někdy riskují. Jediným problémem je, že někdy až moc věří v dobrý výsledek. Proto jsou zranitelní a když se něco nepovede, jsou zničení. Ovšem i to je pro Střelce výzva, aby se znova začali na věc dívat pozitivně.

  • 10.

    Kozoroh

    Autor: iStock

     

    Kozorozi jsou pesimisté. Jsou vysoce disciplinovaní a vědí, jak důležité je pracovat. Vždy makají víc než ostatní, protože chtějí dostat přesně to, co chtějí. Z hlediska kariéry jsou Kozorozi velmi úspěšní, horší je to v lásce. Tam mají se svým pesimismem poněkud větší problémy. Mají tendenci k neklidu a černému myšlení. Vždy spíše hledají důvody, proč to nepůjde a neustále váhají a obávají se. Když se s někým rozejdou, negativní pocity prožívají mnohem intenzivněji.

     

  • 11.

    Vodnář

    Autor: iStock

     

    Vodnáři jsou realisté, pro které není nic černé ani bílé. Vždycky dokážou zhodnotit úsilí, které museli vynaložit na to, čeho chtěli dosáhnout. Pro Vodnáře je realismus taky o tom, že přesně vědí, kolik mohou dát a kolik přijmout. Vědí, kdy se zastavit a kdy říct ne, aby je nikdo nevyužil. Uvědomují si, že jejich čas, energie a možnosti jsou omezené. Proto se nesnaží změnit všechno najednou a případně změny dělají postupně. Pro Vodnáře existuje vždy velká svoboda volby.

  • 12.

    Ryby

    Autor: iStock

     

    Ryby jsou překvapivě také realistky, i když by se mohlo zdát, že jejich rybí povaha je bude směrovat spíše do pesimismu. Ryby jsou ale nápadité a kreativní, což z nich dělá celkem snadno realisty. Jsou přirozeně soucitné a starají se o všechny kolem sebe. Dělají vše pro to, aby se ujistily, že zejména ti, které milují, to nebudou mít v životě těžké. Věří ve své schopnosti a cestu, pro kterou se rozhodly.

     

     

     

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Zoe

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz