Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Temná stránka vaší povahy? Blíženci pomlouvají, Kozorozi vidí všechno černě

/
  • (iStock)
    16. července 2018 ● 06:00

    Všichni lidé mají pozitivní i negativní stránky, a některé z těch záporných bývají i dost nebezpečné. Velmi často je proto držíme pěkně pod pokličkou a raději je před ostatními skrýváme. Ovšem čas od času vyplavou na povrch, a to obvykle tehdy, kdy to nejméně čekáme.

  • 1.

    Beran

    Autor: iStock

     

    Berani rádi riskují, a právě to je jeden z nejzávažnějších negativních rysů jejich osobnosti. Riskem mohou totiž ublížit nejen sobě, ale i druhým. Zřídkakdy uvažujete o tom, jak vaše jednání může ovlivnit blízké osoby. Nikdy se nevzdáváte a říkáte pěkně nahlas a od plic, co se vám v ten moment honí hlavou. A to je někdy velmi necitlivé. Ne že byste měli v úmyslu být zlí, ale prostě někdy jste. Budete ubližovat slovy a ubližujete i svým konáním. Prostě berani.

     

  • 2.

    Býk

    Autor: iStock

     

    Když se Býci rozzlobí a žárlí, pak by všichni kolem měli raději zmizet z jejich dosahu. Nezastaví se jako býk před ničím, a když si něco usmyslí, jdou tvrdě dopředu. Nakonec ale můžou skončit tím, že si pořádně nabijí nos. Ani o centimetr neuhnou na své cestě, pokud si myslí že mají pravdu. Díky tomu můžou v životě ztratit hodně lidí. K čemu vám bude vědět, že jste měli pravdu, když s vámi nezůstane nikdo, kdo by vás pochválil?

  • 3.

    Blíženci

    Autor: iStock

     

    Blíženci mají tendenci pomlouvat a mluvit o lidech za jejich zády. To je jejich temná stránka osobnosti, za kterou se v nitru velmi stydí. Někdy by se vám to mohlo vymstít, pokud se rozpovídáte o někom s nesprávným člověkem. Možná říkáte, co všichni vědí a co je pravda, ale to neznamená, že tím nemůžete ublížit. Raději se zaměřte na sebe a zameťte si před svým prahem.

     

  • 4.

    Rak

    Autor: iStock

     

    Nejhorším a nejnebezpečnějším osobnostním rysem Raků je neschopnost trvale přijímat správná rozhodnutí. Velmi často totiž necháte své emoce, aby rozhodovaly za vás, a můžete pak udělat opravdu špatné rozhodnutí, které jde proti vám. Může to pak pořádně bolet, takže si dopředu raději věci rozmyslete a buďte si vědomi důsledků svých činů, které by mohly ohrozit váš život i život ostatních.

  • 5.

    Lev

    Autor: iStock

     

    Lvi, vaše pýcha je velmi nebezpečná. Jakmile někdo ublíží vašemu egu, začnete se chovat arogantně a vstoupíte bez problémů do války. Pohmožděné lví ego je skutečně velmi zlá věc. Musíte držet svou hrdost pod kontrolou, jinak vám hrozí těžké poškození a životní komplikace.

     

  • 6.

    Panna

    Autor: iStock

     

    Panny jsou perfekcionistky, které mají neustále připravený seznam všech možných bolestí, aby je mohly znova a znova prožít. To je temná stránka vaší osobnosti, na které byste měly zapracovat. Nikdo není ochoten neustále rozebírat vaše bolístky, navíc vám to ubližuje víc, než si myslíte. Přestaňte se hádat se všemi o tom, co jste udělali špatně nebo co oni udělali špatně. Žijte a dýchejte volně.

  • 7.

    Váhy

    Autor: iStock

     

    Možná to nebude znít tak nebezpečně, ovšem nejnebezpečnější stránka osobnosti Vah je lenost. Jste dokonce tak líné, že se vám nechce vstupovat ani do žádného konfliktu, když se vám zdá, že jste spokojené. Ovšem pak můžete zůstat stát na místě, a to ovlivní i vaši náladu, která se rázem zhorší. Jakmile jste nešťastné, máte tendenci dělat hloupé věci, které nikomu nepomůžou. Musíte si nastavit cíle, jinak se z vás stane špatný příklad pro všechny.

     

  • 8.

    Štír

    Autor: iStock

     

    Nejtemnější stránka Štírů je jejich sklon k hněvu a zlosti. Když vás někdo zradí, dokážete pořádně kousnout, aby pocítil, že není radno si s vámi zahrávat. A dokážete být tvrdí i sami na sebe, když máte pocit, že si to zasloužíte. Ne vždy je ale nutné všechno řešit pomstou. Lidé dělají chyby a někdy je potřeba umět i odpustit – jim i sobě.

     

  • 9.

    Střelec

    Autor: iStock

     

    Střelci mají jednu nebezpečnou stránku, a tou je přílišná otevřenost k lidem. Bohužel ne každý je na tomto světě hodný a milý, a ne každý si zaslouží, abyste jim otevřel svoje srdce. Nemusíte se stát hned cynikem, ale stačí, když nebudete věřit všem, kteří vám vstoupí do cesty. Trochu se nejdřív zamyslete, zapojte mozek a pak se řiďte podle toho.

     

  • 10.

    Kozoroh

    Autor: iStock

     

    Kozorozi vidí všechno černě, to je jejich nejnebezpečnější stránka osobnosti. Jejich negativita dokáže pohltit naprosto všechno dobré, co se kolem nich objeví. Když vidíte všechno v temných barvách, ovlivňuje vás to nejen psychicky, ale také fyzicky. Ve své temnotě negativních myšlenek se začnete ztrácet a cítit se pod psa. Neznamená to však, že byste byli negativní a zlí lidé, jen jste moc velcí pesimisté.

  • 11.

    Vodnář

    Autor: iStock

     

    Pro někoho, kdo se nerad pitvá v emocích a pocitech, může být Vodnář extrémně přecitlivělý. Když máte pocit, že stojíte sami proti sobě, můžete být ještě zranitelnější. Pak se můžete stát i sarkastickým, pokud se vás někdo pokusí oslovit. Tahle stránka osobnosti způsobuje, že se snadno odcizíte ostatním, a to je fakt poslední věc, kterou by Vodnáři měli chtít – být sami na světě.

     

  • 12.

    Ryby

    Autor: iStock

     

    Ryby, váš nebezpečný osobnostní rys je to, že se někdy ztrácíte v myšlenkách, takže přestanete vnímat realitu. A nedá se nic dělat, někdy musíte vědět, co se kolem vás děje, a musíte ochránit sami sebe. Chodit pozdě v noci po parku pro vás není ideální aktivita, díky vaší fantazii byste mohli ublížit sami sobě.

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz