Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Jaký strom vás uzdraví? Smrk zbaví napětí, olše přinese klid na duši

/
  • (iStock)
    27. července 2018 ● 06:00

    Každý strom může být zdrojem energie a tvořivosti. Zkuste věřit, že v nich najdete léčivou sílu, kterou jim dávají elfové a duchové. Každý strom má své specifické vlastnosti, které vám mohou pomoci vyrovnat se s jakýmkoli problémem. Ať už jsou to nemoci, vztahy nebo práce.

  • 1.

    Borovice

    Autor: iStock

     

    Borovice byla posvátným stromem boha Mitry a byla zasvěcená také Poseidonovi. Duch tohoto stromu je léčivý a harmonizující. Působí zejména na emoce, učí nás vyjadřovat kreativní energii bez pocitů viny. Chrání před všemi formami negativity.

     

  • 2.

    Bříza

    Autor: iStock

     

    Bříza je magický a starodávný strom, které se někdy říká „paní lesů“. Je to také strom světla a štěstí. Když ho budete objímat a naladíte se na něj, budete trpělivější a schopní pomáhat ostatním. Bříza posiluje cit a smysl pro rodinu. Zahání taky smutek a bolest.

  • 3.

    Cedr

    Autor: iStock

     

    Tento strom umí léčit a chránit, přináší rovnováhu emocí a klid. Podněcuje inspirativní sny. Je zdrojem síly – i král Šalamoun si nechal svůj dům postavit z cedru. Cedr prý shromažďuje vesmírnou energii a v případě jejího nedostatku na zemi ji vrací zpět.

     

  • 4.

    Dub

    Autor: iStock

     

    Dub byl posvátným stromem Keltů a Druidů. Je to silný a vytrvalý strom. Pouhý pobyt v jeho přítomnosti posiluje auru. Dub, na němž roste bílé jmelí, je magičtější. Budete-li spát pod dubem, budete mít prý prorocké sny. Energie stromu dodává sílu, zdraví a vitalitu. Máte-li nějaké problémy, které nemůžete vyřešit, jděte k dubu – on vám poradí.

  • 5.

    Jabloň

    Autor: iStock

     

    S jabloní se spojuje spousta magických vlastností. Duch tohoto stromu zná tajemství věčného mládí a krásy. Hledáte-li lásku, jděte obejmout právě jabloň, která symbolizuje ženskou sexuální přitažlivost. Jabloň pomáhá také navracet životní odvahu, dobrou náladu a je symbolem plodnosti. Nemůžete-li přijít do jiného stavu, buďte neustále v blízkosti jabloně.

     

  • 6.

    Jeřáb

    Autor: iStock

     

    Tento starodávný strom vás může naučit, jak číst osudová znamení. Je to ochránce a vizionář, který vás pomáhá chránit před negativními silami zvenčí. Uzemňuje a chrání před nebezpečím.

  • 7.

    Jilm

    Autor: Shutterstock

     

    Jilm je strom intuice, učí vás naslouchat vnitřnímu volání. Duch tohoto stromu je senzitivní, zná tajemství soucitu a empatie. Pobyt v jeho blízkosti pomáhá přestat zvažovat a začít konečně jednat. Jeho energie nás vede k sobě samým. Pomáhá taky lidem, kteří se neustále šťourají v minulosti a mají problém s přítomností.

     

  • 8.

    Olše

    Autor: Shutterstock.comterstock.com

     

    Olše má schopnost ochraňovat, energie tohoto stromu přináší cit a soucit, útěchu, podporu a pomoc při léčení starých bolestí a poranění duše. Má ochrannou moc před hádkami a spory. Říkalo se jí "strom mrtvých", protože zprostředkovávala kontakt se záhrobím. Je skvělým pomocníkem před srdečními onemocněními a také záněty.

     

  • 9.

    Smrk

    Autor: iStock

     

    Energie smrku v lidech probouzí léčitelské schopnosti. Pokud roste na vašem pozemku, je často jeho hlavním ochráncem. Duch smrku miluje lidskou společnost a činnost. Má v sobě velmi čistou a vyhraněnou energii. Smrky prý umí navazovat kontakt mezi světy. Může vás zbavit vnitřního neklidu, nervozity a napětí. Jste-li často podráždění, jděte ke smrkům. Kromě toho čistí dýchací cesty a posiluje plíce.

     

  • 10.

    Vrba

    Autor: iStock

     

    Vrba je mystický strom a bývá spojována s řeckým Orfeem nebo keltskou bohyní Brigid. Když se dokážete ztišit a naslouchat, uslyšíte, jak k vám vrba začne promlouvat. Nejsnáze ji uslyšíte v noci. Lidé, kteří se v její blízkosti nalézají, bývají jasnozřiví a mají léčitelské schopnosti. Pokud v sobě dusíte zášť a zlobu, pomůže vám vrba. Může ale u někoho vyvolat melancholickou náladu. Návštěva tohoto stromu pomůže i těm, kdo mají revma nebo menstruační bolesti. Prospěje i zahořklým lidem.

     

     

     

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz