Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Je bezpečné sednout k Býkovi či Rakovi do auta? Řidičské schopnosti podle znamení!

/
  • Kdo na silnicích musí za každou cenu závodit? A které znamení si užívá jízdu s otevřeným okýnkem?
    Kdo na silnicích musí za každou cenu závodit? A které znamení si užívá jízdu s otevřeným okýnkem? (Shutterstock.com)
    1. července 2015 ● 06:00

    Vlastnosti, které jsou typické pro každé znamení zvěrokruhu, se výrazně projevují i za volantem. Které znamení dbá přísně na dodržování dopravních předpisů? Které naopak v klidu poruší pár předpisů, obzvlášť když spěchá? A s kým je bezpečné sednout na sedadlo spolujezdce? Čtěte v následujícím článku.

  • 1.

    Beran

    beran
    beran
    Autor: shutterstock.com
    Berani jsou energičtí a rozhodní. Oranžové světlo na křižovatce pro ně zásadně znamená "ještě na to trochu šlápni" a do křižovatky vjedou bez rozmýšlení. Nikdy je neuvidíte klidně čekat v zácpě. Pokud by snad něco podobného mělo hrozit, Beran okamžitě sjede ke straně a hlava nehlava se dostane někam na objízdnou trasu. Nekouká do mapy, je průkopníkem nových cest a někdy má sklon se příliš předvádět.
  • 2.

    Býk

    býk
    býk
    Autor: shutterstock.com
    Býci jsou za volantem klidní, pokud je ovšem někdo nerozčílí – ať je to agresivní řidič nebo spolujezdec se zásobou mnoha nevyžádaných rad. Býkovi hustý provoz nevadí, je schopen jet autem přes půl města do své oblíbené restaurace na oběd, se staženým okénkem a rádiem na plné pecky. Běda ovšem, jestli je parkoviště přeplněné a on nemá kde zastavit! Nebo mu někdo vjede do cesty z vedlejší silnice. Pak je lepší se mu vyhnout.
  • 3.

    Blíženci

    blíženci
    blíženci
    Autor: shutterstock.com
    Lidé narození ve znamení Blíženců patří mezi energické a výkonné. Dokážou řídit dlouhou dobu, ještě u toho poslouchat rádio a vést rozhovor se spolujezdcem. Jejich schopnost dělat více věcí najednou je ovšem za volantem občas nežádoucí – občas se jim totiž stane, že řízení najednou nemá patřičnou a převážnou část jejich pozornosti. Pro ně je zákaz používání mobilních telefonů jak dělaný. Neocenitelní jsou ovšem jako spolujezdci na dlouhé tratě. Dokážou udržet řidičovu pozornost, a ještě ho přitom bavit.
  • 4.

    Rak

    rak
    rak
    Autor: shutterstock.com
    S Rakem je za volantem bezpečno. Většinou si plánují cesty s časovou rezervou. Pokud i tak jedou pozdě, umějí si moc dobře spočítat, že rychlá a riskantní jízda jim v součtu nenažene tolik času, a pokračují dál v klidné jízdě podle pravidel. Co je ale dokáže ranit, je kritika ostatních. Pokud na ně na křižovatce někdo zatroubí nebo snad ukáže urážlivý posunek, budou nad tím Raci ještě dlouho hloubat a o to méně se budou věnovat aktuální situaci na vozovce.
  • 5.

    Lev

    lev
    lev
    Autor: shutterstock.com
    Pokud jedete s přáteli na dovolenou do zahraničí více auty, v tom prvním bude za volantem vždycky Lev. To on vybere nejvhodnější trasu, zpomalí, když vidí, že ostatní nestíhají, on vybere místo k parkování nebo pumpu s nejlepší pekárnou. Umí rychle reagovat na nezvyklé situace a na hrozící nebezpečí. Řídí rád a dobře, jen občas je svými schopnostmi tak unesen, že zapomene na okolní svět. Většinou stačí ale zatroubení od jiného účastníka provozu a Lev je zase všema čtyřma nohama na zemi.
  • 6.

    Panna

    panna
    panna
    Autor: shutterstock.com
    Panna vyniká svou schopností soustředit se a vnímat hodně věcí najednou. Žádné potenciální nebezpečí nepodcení. Nikdy by nesvezla dítě bez sedačky, nikdy by nesedla za volant lehce ovíněná. Kvůli své opatrnosti a schopnosti vidět všude nebezpečí ovšem někdy zazmatkuje. Většinou ale situaci vyhodnotí dobře, a tak vyvázne bez úhony.
  • 7.

    Váhy

    váhy
    váhy
    Autor: shutterstock.com
    Váhy moc dobře vědí, že kromě aut se na ulicích a silnicích pohybují také cyklisté, chodci, zvířata a další účastníci provozu, kteří mají stejná práva jako všichni ostatní. A mnozí z nich si zaslouží daleko větší ohleduplnost. Někdy je laskavost Vah trnem v oku ostatním řidičům, hlavně těm, kteří jedou za nimi. Váha ne a ne předjet cyklistu, protože by jela blízko něj a jemu by to bylo nepříjemné... Ne každý totiž sdílí toto jejich heslo: Pospíchej pomalu.
  • 8.

    Štír

    štír
    štír
    Autor: shutterstock.com
    Jestli má někdo za volantem šestý smysl odhalit nebezpečné situace, pak je to Štír. Chtěl by zrychlit, něco mu řekne, aby to nedělal, a za pár sekund vyletí z křoví srnka. Štíři netuší, jak to vědí, prostě to vědí. Umějí se ovládat, pokud s nimi ale někdo nechce závodit. To jde pak všechno stranou a Štíři přijímají výzvu.
  • 9.

    Střelec

    střelec
    střelec
    Autor: shutterstock.com
    Auto je místo, kde se Střelec cítí jako doma. Miluje jízdu, miluje přesuny z místa na místo. Nemusí plánovat, cesta je pro něj cíl a ono to nějak dopadne. Že měl v plánu dojet dnes až za rodiči? Ono se nic nestane, když navštíví kamaráda a dorazí zítra. Střelcům nevadí změna. Dost často jsou to právě oni, kteří zastaví, když vidí někoho v nouzi. Nemají problém odvézt ho na nejbližší pumpu nebo do města, případně nabídnout i jinou pomoc. Jejich plány to rozhodně nezhatí.
  • 10.

    Kozoroh

    kozoroh
    kozoroh
    Autor: shutterstock.com
    Kozoroh je spolehlivý a praktický. Vždycky se vrátí na parkoviště a doplatí částku, pokud na místě stojí déle. Nespoléhá se na to, že si toho policie nevšimne. Nezapomíná na technické prohlídky, vždycky si zkontroluje platnost řidičského průkazu i exspirační dobu lékárničky. Rád si jezdí svou cestou, co ho dokáže rozhodit, to jsou objížďky a uzavírky.
  • 11.

    Vodnář

    vodnář
    vodnář
    Autor: shutterstock.com
    Inteligentní a energický Vodnář je vždycky o krok napřed. Nejezdí tam, kde je hustý provoz – vždycky zná nějakou zkratku, malinkatou uličku nebo vychytávku, díky které se zácpě vyhne. A to i za cenu toho, že drobně poruší předpisy – uhne přes plnou čáru nebo vlevo na křižovatce, kde nemá. Vodnář moc dobře ví, že tam moc aut ani policistů nebývá.
  • 12.

    Ryby

    ryby
    ryby
    Autor: shutterstock.com
    Pokud svěříte volant Rybám, užijete si plynulou a klidnou jízdu. Žádný styl brzda-plyn. Ryby patří k ohleduplným a tolerantním řidičům. Rychlost nikdy není jejich prioritou, to se ovšem týká také rozhodování, a to může Rybám občas zavařit. Nutno říct, že ony ale rozhodně nepatří k těm lidem, kteří by začali zmatkovat a panikařit, a z komplikované situace se jim většinou podaří doslova elegantně vyplout.

Autor: is

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz