Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Budete zdraví v novém roce Vepře? Mistr feng-šuej prozradil podrobnosti!

/
  • Video se připravuje ...
    BPŽ/Adam Balažovič 
    13. února 2019 ● 06:00

    Tradiční čínské umění feng-šuej vám může v mnohém pomoct, a to i v oblasti zdraví. Bez ohledu na to, zda se cítíte fit, nebo máte již delší dobu nějaké zdravotní komplikace, feng-šuej vám může efektivně pomoci zvýšit hladinu energie a uzdravit vás. Co vás čeká v roce 2019, vám prozradí mistr feng-šuej Jiří Černák. A my vám navíc poradíme, co můžete pro zlepšení zdravotní kondice udělat sami.

    Pevné zdraví je základem štěstí. A zdraví řešíme každý den a neustále. Na co bychom se tedy měli v tomto roce zemského Vepře zaměřit a co můžete pro naše zdraví udělat sami doma? 

     

  • 1.

    Hodně odpočinku, méně stresu

    Autor: Shutterstock

     

    Pokud jde o energie roku 2019, jsou stejné, jako energie noci nebo měsíce listopadu. Jsou to energie, které potřebujeme k regeneraci, uklidnění a načerpání nových sil. Co bychom tedy v tom letošním roce Vepře měli dělat pro naše zdraví? „Měli bychom hodně odpočívat, co nejvíc se zaměřit na regeneraci fyzických i psychických sil, minimalizovat stres, vyhýbat se všemu, co nám přináší nejistotu. Důležité je také zaměřit se na to, jak správně jíst, protože Vepřík si rád dopřává a pochutnává na čemkoli. Takže, dávejte si na to pozor, vybírejte si to, co vám dělá dobře a poslouchejte svoje tělo,“ radí Jiří Černák. A co dalšího můžete pro zlepšení zdraví udělat?

     

     

  • 2.

    Myslete na to, co dýcháte

    Autor: iStock

     

    Lidé velmi často ignorují fakt, že kvalitní vzduch je zdravotní prioritou. Nejjednodušší způsob, jak se postarat o kvalitu ovzduší uvnitř vašeho bytu nebo domu (nebo kanceláře), je obklopit se rostlinami, které fungují jako přírodní čističky vzduchu. Jsou to například aloe vera (pokud je ve vzduchu hodně škodlivin, na listech se objeví tmavší skvrny), africká fialka (má chlupaté listy, na nichž se zachytává prach), břečťany či zelenec (zelenec je ideální do nového bytu, protože zbavuje vzduch formaldehydu, který obsahuje nábytek) nebo palma Areca (té se říká továrna na kyslík).

     

  • 3.

    Přirozené světlo a barvy

    Autor: Shutterstock

     

    Kvalita přirozeného světa spolu s barvami jsou další důležité podmínky pro vaše tělesné i psychické zdraví. Není to tedy jen dostatek denního světla, ale taky přítomnost živých a hezkých barev, které vám dodávají energii. Investujte tedy do světel, svítidla by neměla mít ostré hrany či rohy. Aspoň jednou za tři roky nově vymalujte, pokud máte pochybnosti s výběrem barvy, zvolte bílou, ta přináší pozitivní jangovou čchi.

    Místnosti, které jsou určené k posílení zdraví a harmonie (tedy do ložnice, obývacích pokojů či dětských pokojů), vymalujte zelenou či modrou, to jsou barvy symbolizující zdraví a svěžest. Zelená je barvou vitality a přináší klid a mír mysli, tyrkysová modrá uklidňuje a dodává elán, nebeská modrá harmonizuje organismus a citronově zelená dodává optimismus.

     

  • 4.

    Zbavte se nepořádku

    Autor: iStock

     

    Dalším velmi důležitým krokem ke zdraví je odstranění nepořádku v bytě. Nepořádek od vás odvádí pozitivní energii, takže je zapotřebí skutečná a důkladná debordelizace. Očista prostoru dokáže zlepšit proud zastavených energií, které se tam nahromadily, a jsou příčinou toho, že stagnujete a nemůžete se pohnout dál. Vyhoďte nefungující spotřebiče, rozbité nádobí, sušené rostliny (ty symbolizují smrt), staré oblečení, zvadlé nebo mrtvé rostliny (pokud je máte v ložnici, můžete trpět nespavostí a nedostatkem energie), prošlou kosmetiku nebo léky (ty obsahují toxickou energii, díky níž se můžete těžko koncentrovat). Do bytu naopak zakomponujte vodní prvky (fontánky nebo prvky zobrazující vodu), zelené rostliny či zvonkohry, které podpoří tok pozitivní energie.

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz