Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Jak vychovávat děti podle horoskopu: Malé Rybičky hodně ochraňujte a u Býčků buďte trpěliví

/
  • Jak na výchovu dětí podle hvězd?
    Jak na výchovu dětí podle hvězd? (istock.com)
    29. ledna 2022 ● 06:00

    Máte malé dítě či vnouče, které se často vzteká, zlobí a neposlouchá vás? Chyba může být i ve vašem přístupu. Záleží totiž na tom, kde v době jeho narození stály hvězdy. Astrolog Milan Gelnar (59) radí, jak vychovávat děti podle znamení. Na Beránka musíte vlídně a Pannu byste zase neměli nutit jíst, co nechce. A Štíra? Toho je třeba chránit před drogami! Hvězdy zkrátka prozradí víc, než by se mohlo zdát.

  • 1.

    Malý Beran (21. 3. – 20. 4.)

    Beran
    JAK SE PROJEVUJE: Je impulzivní, temperamentní a netrpělivý. Pokud se mu něco nelíbí, tak to ví široké okolí. Vše prožívá naplno.

     

    JAK NA NĚJ: Je velmi aktivní, proto je třeba jej učit odpovědnosti a disciplíně. Ne silou, ale laskavostí a moudrostí. Pokud na něj budete tvrdí, bude reagovat stejně. To se u něj může projevit až krutostí. Nejúčinnějším prostředkem je chvála, případně lehké zapochybování o jeho schopnostech, avšak se současným ujištěním, že i přes to jej máte rádi. Beránka není snadné naučit odpovědnosti a řádu. Docílit se toho dá pouze logickou argumentací a čestnou hrou. Špatné je, nemá-li kam zaměřit svůj zájem a jak ventilovat přebytky energie. To je pak líný, povaluje se a zlobí. Dopřejte mu proto hodně pohybových aktivit a veďte jej ke sportu.

     

    TIP ASTROLOGA: Hrajte si s ním na vojáky, objevitele, vůdce a průkopníky. To jsou profese, ve kterých se v dospělém věku budou zrozenci ve znamení Berana cítit jako ryba ve vodě.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Úplňky v roce 2022 a na co si dát během nich obzvlášť pozor • Videohub

  • 2.

    Malý Býk (21. 4. – 21. 5.)

    Býk
    JAK SE PROJEVUJE: Je zcela pohroužen do své činnosti, v ní je klidný, stabilní a máloco jej vyvede z klidu. Nenávidí změny.

     

    JAK NA NĚJ: Nikdy s ním nejednejte příkře, jinak budete mít problémy. Uzavře se a už s ním nepohnete. Býčci bývají pomalejší a málomluvní. Než začnou jednat, vše si pečlivě promyslí a zváží. Je třeba se k nim chovat laskavě, rozumně a hlavně netlačit a nevyžadovat od nich okamžitou reakci.

     

    TIP ASTROLOGA: Hrajte si s ním na umělce, zahradníka, lékárníka a na profese vyžadující klid, rozvahu a rutinní činnost. V takových se v dospělosti váš syn nebo dcera nejlépe uplatní.

     

  • 3.

    Malý Blíženec (22. 5. – 21. 6.)

    Blíženci

    JAK SE PROJEVUJE: Stále je v neklidu a pohybu, bývá nedochvilný, s malým smyslem pro pořádek. Často věci nedokončí, má přelétavé sklony.

     

    JAK NA NĚJ: Neomezujte jeho pohyb, to byste mu způsobili velké trauma. Dopřejte mu hodně volnosti a pohybu, veďte jej ke sportům a tělesné aktivitě. Tím budete vyrovnávat jeho intenzivní duševní aktivity. Trpělivě jej učte pořádku. Blíženci si kvůli svému vnitřnímu neklidu nebudou schopni sami takový návyk vypěstovat. Dopřejte jim mnoho knih, čtení je zklidňuje, dobrá je i hra na nějaký hudební nástroj. Malí Blíženci jsou manuálně zruční, mají hbité a rychlé prsty. Je však třeba je učit dochvilnosti a dopřát jim chápavou lidskou blízkost.

     

    TIP ASTROLOGA: S potomky narozenými v Blížencích si hrajte na obchodníky, reklamní agenty, novináře, moderátory, cestovatele, herce. V budoucnosti by se jim to mohlo hodit.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Barva roku 2022 • Videohub

  • 4.

    Malý Rak (22. 6. – 22. 7.)

    Rak

    JAK SE PROJEVUJE: Je velmi emotivní, má proměnlivé nálady. Navíc je vnitřně velmi zranitelný a každou křivdu si pamatuje.

     

    JAK NA NĚJ: Musíte mít pro něj především hodně něhy a pochopení pro jeho potřebu bezpečí. Malému Rakovi kupujte pohádkové knížky, raději veselé a vždy s dobrým koncem. Prožívejte s ním jeho smutky i radosti. Učte jej se nebát, zejména svých vlastních představ, starat se o rostlinky a pěstovat květiny. Posilujte jeho sebevědomí. Dodržujte své sliby a nikdy na něj nebuďte hrubí. Když už musíte dítě potrestat, tak mu to později vynahraďte zvýšenými projevy něhy a lásky. Raka učte velkorysosti a nezávislosti na věcech.

     

    TIP ASTROLOGA: Jak zabavit malé Raky? Třeba hrou na učitelku v mateřské škole, lékárnici, ženu v domácnosti a podobné profese, neboť v těchto oblastech by se mohli Raci v dospělosti uplatnit.

     

  • 5.

    Malý Lev (23. 7. – 22. 8.)

    Lev

    JAK SE PROJEVUJE: Je velmi činorodý, aktivní, hravý a má spoustu energie. Tu je těžké zvládnout, neboť Lvíček sám sebe inspiruje a dokáže se nabudit. Potřebuje obdiv.

     

    JAK NA NĚJ: Zákazy, příkazy a ponižováním lví důstojnosti ničeho nedosáhnete. Nejdřív bude takové dítě vzdorovat, pak se urazí, stáhne se do sebe a uvnitř začne plánovat rafinovanou pomstu. Lev mívá záchvaty lenosti. Po velkých výdajích energie ji potřebuje znova nabrat. Vyjděte mu vstříc, ale nenechte se zotročit. Malí zrozenci ve Lvu na sebe rádi berou odpovědnost. Dávejte jim odpovědné úkoly a vždy patřičně okomentujte, jak důležité poslání mají.

     

    TIP ASTROLOGA: Trénujte u něj vůdcovství, odvahu, velkorysost, smysl pro spravedlnost a šlechetnost. Vysvětlujte mu, že i ostatní mají právo, aby na ně přišla řada, i když je Lev silnější. Ale protože je Lev také velkorysý a moudrý, respektuje práva ostatních.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Podcast Maminka: Antibiotika a děti • Videohub

  • 6.

    Malá Panna (23. 8. – 22. 9.)

    Panna

    JAK SE PROJEVUJE: Jsou velmi snaživé, pracovité a úzkostlivě dbají na své zdraví a čistotu. Mají vytříbenou vnímavost i intuici.

     

    JAK NA NI: Snažte se takové dítě dostatečně chválit a povzbuzovat. Vysvětlujte mu jasně a logicky, co od něj chcete. Pokud to pochopí, bude to pak i dodržovat. Pořiďte mu zvířátko nebo zprostředkujte možnost kontaktu s tvorečkem, se kterým by se mohlo mazlit. Malé Panny jsou ostýchavé a právě domácí mazlíček jim může pomoct zbavit se zábran ohledně fyzického kontaktu. Učte je, že věci je třeba vnímat v celku, stejně jako je třeba být tolerantní k ostatním.

     

    TIP ASTROLOGA: Respektujte chutě vašich potomků zrozených v Panně a nenuťte je do jídla, které nechtějí. Jinak totiž mohou trpět žaludečními problémy.

     

  • 7.

    Malá Váha (23. 9. – 23. 10.)

    Váhy
    JAK SE PROJEVUJE: Malé Váhy jsou obvykle velmi hezké, milé a jemné děti se sklonem k umění, hudbě a kráse. Nerady se rozhodují a nesnášejí, když tak musí učinit rychle!

     

    JAK NA NĚ: Rozhodně je tedy nenuťte do rychlých rozhodnutí. Nejlepší pro ně je trpělivé a příjemné vysvětlování, proč je lepší to nebo ono. Nedávejte jim, pokud jsou malé, moc na vybranou, raději vyberte za ně. Chcete-li Váhu k něčemu přimět, pak jí to rozumně vysvětlete a dopřejte jí čas, aby si vše v hlavě uspořádala. Mějte s ní trpělivost. Pro zrozence ve Vahách je tím nejdůležitějším kritériem pravda. Proto jim nikdy nelžete, lež je totiž vždy těžce raní. Když už nemůžete říct pravdu, raději mlčte.

     

    TIP ASTROLOGA: Nechte dceru nebo syna vybrat si nějaký hudební nástroj, malovat nebo alespoň hrát divadlo. Pomáhejte jim utvářet kolem sebe harmonii a rovnováhu, po které tak touží.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Teplota u dětí: Jak ji správně změřit a kdy je čas volat lékaře?  • Videohub

  • 8.

    Malý Štír (24. 10. – 22. 11)

    Štír
    JAK SE PROJEVUJE: Má mimořádně silnou vůli a nepodřídí se nikomu, koho neuzná jako silnějšího, chytřejšího a lepšího, než je on sám. Jen od takového člověka je pak ochoten a schopen se učit.

     

    JAK NA NĚJ: Vezměte v potaz mimořádnou citlivost a intuici malého Štíra. Nesnažte se mu nic zatajovat, stejně to prokoukne. Nesmíte se od něj nechat porazit a podlehnout mu. Dítě je nezbytné učit disciplíně, ohleduplnosti a rytířskosti. Vštěpujte mu ohleduplnost ke slabším a učte ho je jako rytíř chránit. Respektujte jeho citlivost a zahrnujte ho dostatkem vřelého citu, který nutně potřebuje. Nenechte se vyprovokovat jeho sarkastickými poznámkami a dopřejte mu mít svá malá tajemství. Učte ho zodpovědnosti za city, které vyvolá u druhého pohlaví. Dávejte mu pocit bezpečí a svým příkladem mu ukazujte, jak milovat a být milován.

     

    TIP ASTROLOGA: Malého Štíra chraňte před drogami a závislostí. Štír má velký sklon zkoumat temné hlubiny a drogy ho nejspíš budou velmi lákat.

     

  • 9.

    Malý Střelec (23. 11. – 21. 12.)

    Střelec
    JAK SE PROJEVUJE: Děti Střelci bývají veselé, přímé, čestné, upřímné a totéž očekávají od ostatních. Přetvářka a klam v jakékoli formě je odpuzují. Nebojí se a rády riskují.

     

    JAK NA NĚJ: Dejte Střelcům možnost pohybu a svobody, obojí potřebují k vybití své velké energie. Veďte je ke sportům, kde mohou uplatnit svou živelnost a dynamičnost. Buďte k nim zrovna tak upřímní a vstřícní, jako jsou oni k vám. Ale učte je posuzovat dopad jejich činů, přemýšlet nad tím, zda to, co dělají, není příliš neomalené a netaktní. Aby se nad tím, co řeknou, nejdřív zamysleli a posoudili, zda někomu spíše neublíží. Malým Střelcům poskytněte svou fyzickou blízkost a poraďte jim, jak směřovat k vysokým a především správným cílům.

     

    TIP ASTROLOGA: Střelec je družný, rád pobývá ve společnosti a vyžaduje neustálý kontakt, chce být uprostřed rodiny. Probudí-li se malé dítě v postýlce samo, určitě se vydá do postele za vámi. Neumožníte-li mu to, bude se tisknout k plyšovému medvídkovi.

    Video
    Video se připravuje ...
    Nejsi v tom sama: Olga Menzelová - Svoje děti nemlátím, ale občas musím zklidnit nervy sklenkou vína • Videohub

  • 10.

    Malý Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

    Kozoroh
    JAK SE PROJEVUJE: Většinou není tak živý, veselý a bezstarostný jako ostatní děti v jeho věku. Vše promýšlí, studuje a plánuje, má v sobě řád a disciplínu. Raději pobývá doma s dospělými.

     

    JAK NA NĚJ: Berte jej za sobě rovného. Učte jej radovat se a tomu, že život není jen práce a učení se. Protože Kozorozi bývají v dětském věku často nemocní, dbejte u nich na správnou životosprávu, berte je hodně do přírody a posilujte jejich imunitu. Vysvětlujte jim, jak moc záleží na úsměvu a srdečnosti. Je dobré snižovat jejich vnitřní stres vyvolaný ctižádostivostí a zodpovědností vytvářením pozitivních představ a pozitivního prostředí.

     

    TIP ASTROLOGA: U zrozenců ve znamení Kozoroha platí jedna zásadní rada: Svému potomkovi musíte důvěřovat a ukazovat mu život z té veselejší stránky!

     

  • 11.

    Malý Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

    Vodnář
    JAK SE PROJEVUJE: Je rozumbrada, vše jej zajímá, všude chce být, vše chce pochopit, a to špatné chce změnit. Bývá nervózní a neklidný a mívá často velkou fantazii.

     

    JAK NA NĚJ: Malého Vodnáře je vhodné neustále zaměstnávat novými podněty, dávat mu možnost objevování sebe i světa. V době, kdy ještě nebude umět ani pořádně číst, budou jeho nejoblíbenější knihou encyklopedie. Dopřejte mu ideály, spoustu přátel, her a především svobodu. Vodnáře není radno nutit do nějaké činnosti. Tím byste totiž mohli dítě rozzuřit, frustrovat a nakonec mu třeba přivodit i trauma. Protože jeho první reakce na vaše podněty bude ne, dopřejte mu vždy dost času, aby si váš návrh promyslel a sžil se s ním.

     

    TIP ASTROLOGA: Veďte jej ke sportům, choďte s ním do přírody, hrajte s ním dobrodružné hry. Jinak zůstane malý Vodnář ležet doma v knihách, bude sledovat televizi a hrát si s počítačem.

     

    Video
    Video se připravuje ...
    Spánek miminek: Spaní v rodičovské posteli • Videohub

  • 12.

    Malá Ryba (21. 2. – 20. 3.)

    Ryby
    JAK SE PROJEVUJE: Malé Rybičky mohou rodičům připadat jako notoričtí snílci, kteří si neustále něco vymýšlejí. Není tomu tak. Jejich intenzita prožitku způsobuje, že to, co cítí, berou jako realitu. Často působí chaoticky.

     

    JAK NA NĚ: Rybu učte rozlišovat mezi dobrým a špatným, ukazujte jí nebezpečí závislosti a chraňte ji před ním. Vytvářejte harmonické prostředí a pomáhejte jí porozumět – pro ni nesrozumitelnému – světu. Dítě narozené ve znamení Ryb je nezbytné naučit logice a propojování pocitů s realitou, nacházení souvislostí. Projevujte svému potomkovi lásku, sdílejte s ním svět jeho fantazie. To, co po Rybičce chcete, prožívejte a vyzařujte celým srdcem. Vycítí to a ihned vám vyjde vstříc. Pomozte dceři nebo synovi zvládat jejich vnitřní chaos a s láskou a porozuměním po sobě své věci uklízet.

     

    TIP ASTROLOGA: Mějte porozumění pro sny svých dětí a nikdy kvůli nim nepoužívejte násilí nebo agresi.

     

Autor: Monika Brabcová aha! Pro ženy

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz