Způsobů, jak vás může někdo proklít, je celá řada. Běžné jsou kletby ostrými a špatnými slovy, ale také prostřednictvím předmětů. Někdy mohou být prokleté celé rody, ale také nemovitosti nesoucí zátěž negativní energie a událostí, které se v nich odehrály. Ale pozor, uřknout se můžete i sama, pokud se neustále zabýváte zlými myšlenkami nebo neopatrně experimentujete s černou magií. Tohle jsou nejčastější signály toho, že jste nejspíš terčem kletby.

Bludné zdravotní potíže

Vůbec nejčastějším projevem toho, že na vás někdo uvalil kletbu, bývají nevysvětlitelné zdravotní problémy. Příznaky jako chronické bolesti, nevolnosti a další obtíže, na které lékaři jen marně hledají vysvětlení, protože vyšetření nic neodhalila, jsou pro kletbu typické. Poznat je lze také jako zvláštní druh „bludné“ bolesti, který jste dosud nikdy nezažila. Zpravidla putuje i mění intenzitu.Jestli je to váš případ, nepanikařte. Nejprve je důležité s pomocí odborníků vyloučit, zda nejde o problémy psychosomatického původu projevující se v důsledku negativních prožitků. Jestliže vám psycholog potvrdí, že jste v pořádku a vaše potíže odpovídají následujícím známkám kletby, je na čase pojmout podezření, že někdo napadl vaše energetické pole negativní silou.

Noční můry

Často se prokletí projevuje během spánku. Negativní energie vyvolává před spaním silné úzkosti, které vedou k nočním můrám a zlým sugestivním snům. Stává se, že se budíte hrůzou a sny si kvůli jejich věrohodnosti pamatujete i po probuzení? Jestli se to děje často, může jít o signály, že na vás někdo seslal negativní energii. Toho, kdo za tím stojí, je prý dokonce možné někdy ve snu spatřit. Bohužel ale není výjimkou, že právě na původce kletby figurujícího ve snu lidé druhý den zapomínají.

Nadměrná smůla

Kdo by to neznal. Špatný den má čas od času každý. Dějí se vám ovšem skutečně bizarní události? Říkáte si někdy, že tolik smůly najednou je na jednoho obyčejného člověka moc? Pak se potýkáte se zatíženou karmou v důsledku kletby. I když může jít jen o náhodnou shodu nežádoucích okolností, jestliže kazíte vše, co vám přijde pod ruku, už dlouhou dobu, zbystřete! V takovou chvíli se zaměřte především na to, jestli se vás týkají i ostatní ukazatele kletby.

Osobní věci se ztrácejí a rozbíjejí, květiny vadnou

Potvrdit domněnku, že je daný člověk a jeho domov prokletý, mohou některé zvláštní jevy odehrávající se v domácnosti. V důsledku působení příliš silných vln špatné energie se z ní ztrácejí nebo se rozbíjejí soukromé předměty s vazbou na svého majitele. Bezdůvodně v ní vadnou květiny navzdory pravidelnému zalévání, praskají a blednou fotografie i obrazy nebo mizejí osobní věci určené k ochraně jejich nositele, jako jsou talismany a amulety.

 

 

Záhadné cizí předměty

Někdy se naopak z ničeho nic může v domě objevit cizí záhadný předmět nejasného původu. V takovém případě se zamyslete nad tím, zda náhodou ve své blízkosti nemáte někoho, kdo to s vámi nemyslí vůbec upřímně. Je možné, že tam danou věc nechal právě on, protože mu umožňuje narušit váš osobní ochranný prostor. Nemusí jít ale pouze o živého nepřítele, ale i o kletbu vašich zesnulých příbuzných. V takových okamžicích se u prokletých lidí objevuje velice často pocit, že s nimi v místnosti a na každém kroku je neustále někdo další. Někdy jde přímo o ducha, ale v určitých případech i o strážného anděla, který se tak snaží s vámi navázat kontakt, aby vás varoval. Naslouchejte své intuici.

Jak se zbavit prokletí?

• Při odhalování kletby je důležitá zejména rychlost. Čím déle na kletbu přijdete, tím už bývá rozsáhlejší, a proto je náročnější a delší i její léčba. Ta se v nejhorších případech protáhne až na několik let.

• V první řadě je však dobré nepanikařit a ověřit si s pomocí profesionálních mágů, jestli jsou vaše obavy oprávněné. Zkuste si co nejpřesněji vybavit, kdy vaše nesnáze začaly. Možná vás to dovede až k osobě nebo entitě, která za nimi stojí.

• Ezoterik si je schopen všimnout podstatných detailů a přítomnosti zlých bytostí, které laik může opomenout. Důležité je nepanikařit a kletbu řešit včas. Na rozdíl od déle trvající kletby je možné ji zezačátku s pomocí několika osvědčených duchovních rituálů a odhodlání snáze porazit.