Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Raci neusnou na cestách, Štíři rádi ponocují. Jak znamení ovlivňuje spánek a sny?

/
  • Znamení zvěrokruhu ovlivňuje vaše sny i kvalitu spánku
    Znamení zvěrokruhu ovlivňuje vaše sny i kvalitu spánku (shutterstock.com)
    13. února 2016 ● 06:00

    Jak to, že někteří lidé usnou i na nových místech okamžitě a celou noci spí jako miminko, zatímco jiní se převalují celou noc? Protože také spánek ovlivňuje to, v jakém znamení jsme se narodili. Kdo má sklony k nespavosti? Kterému znamení prospěje chladnější ložnice a kdo je nejšťastnější po boku partnera?

  • 1.

    Beran

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Berani obecně vynikají svou energií a většinou jim stačí méně hodin spánku. Mívají často živé sny. Většinou spí doslova jako poleno, jakmile ale mají nedořešené věci, často se jim právě ony dostanou do snů a dobrý spánek je pryč. Beranům obecně bude svědčit chladnější ložnice a zvuky přirody klidně puštěné na noc z přehrávače.
  • 2.

    Býk

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Býk miluje pohodlí a klid. Tomu je dobré přizpůsobit i jeho ložnici. Tlumené světlo, klidná místnost, měkké polštáře a hlavně žádné nepříjemné podněty. Býkům určitě nesvědčí příliš vzruchů před usnutím, stačí sklenička alkoholu nebo debata s partnerem a jejich spánek je rázem nekvalitní. Býci spí dlouho, musí usnout včas, aby se probudili ráno svěží. Dopolední dospávání jim příliš sil nedodá.
  • 3.

    Blíženci

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Blíženci milují svou postel a jsou v ní ochotni řešit spoustu věcí – od vyřizovaní e-mailů a telefonátů až po důležité rodinné hovory. Jsou schopni probudit druhého uprostřed noci a sdělit mu něco, co ho právě napadlo. Dost často jim pak trvá, než se jim mysl zklidní a Blíženci usnou. Pokud chtějí zkvalitnit svůj spánek, měli by odstranit z ložnice všechny prostředky, díky kterým mohou komunikovat s okolním světem. Kouzelné slovní spojení "dobrou noc, miláčku" by měli vnímat jako znamení, že od této chvíle se na druhé mluví až ráno.

  • 4.

    Rak

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Raci jsou znamení, které velice často myslí na druhé. A pokud s myšlenkou na ostatní usínají, většinou se dobře nevyspí. Nemají také rádi spaní na cestách nebo na nových místech, doma s rodinou je jim vždy lépe. Je to znamení velmi náchylné k nespavosti. Jedinou možností jak zlepšit jejich spánek je myslet před spaním na jiné věci než na ostatní lidi. Pomoci může meditace a šálek čaje z meduňky.

  • 5.

    Lev

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Lvi jsou nejšťastnější po boku milované osoby. Potřebují cítit její blízkost a potřebují jí také nabídnout svou náruč a ochranu. Usínají nejraději v objetí, i když to není moc pohodlné. Později ovšem dají přednost svému pohodlí a pohodlně se rozvalí. Pro kvalitu jejich spánku je nejlepší strávit v noci co nejvíce času na zádech.

  • 6.

    Panna

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Věčné analyzátorky Panny neusnou, dokud nemají ve všem jasno. Dost často si před spaním ještě přemílají, co měly komu říct a co jim řeknou hned zítra. Dost často se pak problémy dostanou i do jejich snů a Panny se probouzejí s kruhy pod očima. Ačkoliv to pro ně není jednoduché, musí se naučit všechny nedořešené problémy nechat za dveřmi ložnice. Panny by se měly v podvečer vyvarovat pití káv, černého a zeleného čaje a koly. To vše působí příliš povzbudivě.

  • 7.

    Váhy

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com

    Váhy dokáží velmi dobře střídat probdělé noci beze spánku s obdobím, kdy téměř nevylezou z postele a všechno dospí. Zato jsou velmi fixovány na svou ložnici. Dlouho jim trvá, než si ji zařídí do ideálního stavu – budou dlouho hýbat s nočními stolky nebo zkoušet závěsy. Jakmile ale dosáhnou harmonie, budou na tom trvat.

  • 8.

    Štír

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Pokud je někdo zrozen pro noční život, jsou to Štíři. Mohou v klidu pracovat nebo hýřit celou noc a můžete se vsadit, že to na nich ráno nikdo nepozná. Do určitého věku, ovšem. Starším Štírům bude už spánek někde chybět, a tak se musí doslova donutit naučit se chodit do postele včas. Jediný čas, kdy Štíři potřebují naopak hodně spánku, je v době, kdy prožívají nějaké těžké životní období a zklamání.
  • 9.

    Střelec

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Střelci milují cestování, a pokud si ho nemohou dopřát, cestují alespoň ve svých barevných a dobrodružných snech. Ty bývají občas neklidné, nicméně často dokáží dát odpověď na otázky, kterými se člověk aktuálně zabývá. Protože jsou Střelci energičtí, většinou se během dne stihnou vyčerpat tak, že se spánkem nemají problémy.
  • 10.

    Kozoroh

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Kozoroh je mistr v plánování a racionálně využívá každou chvíli. Většinou se řídí tím, co by měl, než tím, co aktuálně cítí. A tak může někdy ležet v posteli a převalovat se dvě hodiny, protože šel spát jako obvykle, ale nebyl tolik unavený. Občas by mohl vykročit mimo své pečlivě nalinkované cesty a vyhodit si z kopýtka.

  • 11.

    Vodnář

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Zklidnit Vodnářovu mysl je téměř nemožné. Vždycky se v nich bude něco mlít, ať jsou to myšlenky na lidi kolem sebe nebo na objev nového léku. Vodnáři patří k těm znamením, které potřebuje nejvíce hodin spánku. A to znamená co nejméně vzruchů před spaním. Zapomeňte na telefon nebo tablet a knihu také raději čtěte na pohovce v obýváku. Ložnici si vyhraďte pouze na spaní. Vaší mysli by mohla pomoci před usnutím relaxační hudba.
  • 12.

    Ryby

    ...
    ...
    Autor: shutterstock.com
    Ryby dokáží spát kdykoliv a kdekoliv a jejich spánek doprovázejí mimořádně živé sny. Sny jsou pro ně podstatným způsobem, jak porozumět samy sobě, najít odpovědi na to, co je trápí a rozlousknout složité problémy. Proto se jim vyplatí mít v ložnici papír a tužku a sny si zapisovat. Často sní i za bílého dne. Ryby jsou znamení, které je kvůli svým živým snům také nejčastěji ovlivněno nočními můrami.

Autor: is

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz