Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Jak na nás působí barvy? Fialová dodává psychickou sílu, zelená uspává

/
  • Barvy mají moc ovlivnit naši psychiku.
    Barvy mají moc ovlivnit naši psychiku. (archiv)
    5. prosince 2015 ● 06:00

    Každá z barev na nás nějak účinkuje. Díky jejich působení můžeme překonat deprese, traumata, a dokonce i nemoci. Barvy a světlo pomohou k vyvážení energie v lidském těle a jejímu doplnění po stránce psychické, emocionální, spirituální i mentální. Věděla jste, co je to „rýmičková deka“? Proč je bílá barva z hlediska hojení zlomeniny hloupost? Čtěte a uvidíte!

  • 1.

    Černá je dobrá na spaní

    Ukázky z filmu Černá Labuť
    Ukázky z filmu Černá Labuť
    Autor: Bontonfilm.cz
    Potřebujete, aby vaše děti spaly klidným a posilujícím spánkem? Vytvořte pro ně „kapsy“ z černých, popřípadě tmavě modrých dek. Kapsou je myšleno, že dítě uložíte do deky tak, aby ji mělo pod sebou a zároveň jí bylo i přikryté. Černá účinkuje také na hojení zlomenin. Bohužel s touto informací klasická medicína při výrobě sádry vůbec nepočítá.
  • 2.

    Modrá uklidňuje

    ...
    ...
    Autor: Profimedia.cz
    Modrá barva je uklidňující, funguje na rozbouřené emoce. Takže po hádce s partnerem je lepší obléknout se do modrých šatů než upadnout do mizerné nálady. Zabere při nespavosti, tlumí chuť k jídlu, tiší bolest. Pomáhá při boji s nadváhou i celulitidou.
  • 3.

    Fialová dodává duševní sílu

    Oblečte se do orchideových barev.
    Oblečte se do orchideových barev.
    Autor: Shutterstock
    Fialová pomáhá zastavit bakteriální typy průjmu a střevní chřipky. Dodává duševní sílu, pomáhá při neurologických problémech a při nemocech lymfatického systému.
  • 4.

    Zelená – když jdete pít

    Sexy
    Sexy
    Autor: shutterstock
    Zelená dokáže urychlit hojení různých povrchových zranění od odřenin až po spáleniny. Také má blahodárné účinky na nemocná játra a pomáhá odbourávat alkohol. Než se vydáte na večírek, připravte si doma pro jistotu zelené pyžamo nebo povlečení a prostěradlo. V kombinaci s červenou má zase antistresové účinky. Je ideální pro klid a duševní pohodu, snižuje krevní tlak, pomáhá dobrému usínání.
  • 5.

    Červená na kašel

    Sexy
    Sexy
    Autor: shutterstock
    Dodává energii, zrychluje metabolismus, povzbuzuje, dodává sebevědomí. Příznivě působí při kašli, revmatických potížích a onemocněních kůže.
  • 6.

    Žlutá pro lepší náladu

    Sexy
    Sexy
    Autor: shutterstock
    Podporuje myšlení, pomáhá při zažívání, dodá vám energii, pozitivně vás naladí, zažene sklony k mrzutosti. A pomáhá při rýmě! Při jejích prvních příznacích, tedy ještě než se rozjede v celé své síle, zabalte dítě do žluté deky tak, aby mu vykukoval jen obličej. Žlutá barva rýmu jako zázrakem zastaví. Stejná barva platí i na hyperaktivní děti. Ať už na jedné, nebo dvou stěnách jeho pokoje či na oblečení. Tato barva uzemňuje, dítě bude pozorněji vnímat. Může ale zároveň způsobit určitou tíhu, takže dítě, které není hyperaktivní, se vám může zdát až trochu líné.
  • 7.

    Oranžová dodá energii

    Šaty, Mohito, 499 Kč.
    Šaty, Mohito, 499 Kč.
    Autor: archiv firem
    Působí pozitivně na lidské vztahy, je antidepresivní, produkuje radost, pomáhá i při řešení gynekologických problémů, je vhodná při potížích s ledvinami a zácpou.
  • 8.

    Bílou proti stresu

    Volné šaty jsou ve vedrach ideální oblečení
    Volné šaty jsou ve vedrach ideální oblečení
    Autor: SHUTTERSTOCK.COM

    Bílá barva zmírňuje stres a snižuje krevní tlak.

Autor: Erika Pilátová

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz