Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Hubnutí podle čtyř živlů: Beranům pomůže plánování, Vodnářům psaní deníku

/
  • ...
    ... (Shutterstock)
    24. září 2016 ● 06:00

    Potřebujete se zbavit nadbytečných kilogramů, abyste se vešla do svých oblíbených šatů? Vaši snahu usnadní následující hubnoucí triky podle čtyř živlů zvěrokruhu.

  • 1.

    Oheň (Beran, Lev, Střelec)

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Ohnivá znamení jsou spontánní, temperamentní a optimistická. Pravděpodobně jste také rozhodní, sebestřední a výbušní. Pokud chcete zhubnout, máte rádi výzvy a obvykle do toho jdete s bezohlednou rozhodností. Největší výzvou pro vás je odolat jídlu a dobrotám na různých firemních akcích nebo i u vašeho pracovního stolu. Firemní akce nebo večírky doslova milujete, a protože se tak moc soustředíte na to, abyste udělali dobrý dojem, snadno se stane, že zapomenete na svoje dietní přesvědčení. Abyste neselhali, je dobré tyhle akce plánovat dopředu, omezit konzumaci kaloricky vydatných jídel přímo na akci a hlavně zapomenout na máslo a dresinky.

  • 2.

    Země (Býk,Panna, Kozoroh)

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Zemská znamení jsou praktická, konzervativní a spolehlivá. Jsou to realisté, kteří potřebují materiální jistoty. Milujete sušenky a míváte tendenci se přejídat, protože nechcete říkat „ne“. Snažte se při výběru zdravější stravy, aby vás neovládaly emoce. Dost často se totiž pohroužíte do svých pocitů, že zapomenete na fakta. Jinými slovy: I když se třeba právě radujete z nové práce nebo povýšení a toužíte to oslavit čokoládovým dortem nebo zmrzlinovým pohárem, vzpomeňte si na svůj cíl zhubnout. Jedině tak toho dosáhnete.

  • 3.

    Vzduch (Blíženci, Váhy, Vodnář)

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Pokud jste narození v tomto živlu, jste aktivní, zvídaví a komunikativní. Míváte mnoho zájmů, ale velmi často problém je dokončit. Zvláště Blíženci jsou v tom machři! Vzdušná znamení jsou známá pro svou schopnost vzdělávat se, a to i v oblasti diety. Někdy jste na sebe moc tvrdí, protože se snažíte dosáhnout dokonalosti. To může vést ve finále k frustraci a taky selhání. Mnohokrát si raději řeknete: Ach jo, radši to vzdám, dám si kousek koláče, stejně to nedokážu. Tajemství vašeho hubnoucího úspěchu spočívá v tom, že si řeknete: Méně je více. Přestaňte si dávat tolik pravidel a příkazů, dopřejte si drobné úspěchy: Jeden den uberete zmrzlinu, druhý den sníte jen čtvrtku melounu a třetí den si dáte kostičku hořké čokolády místo půlky mléčné.

  • 4.

    Voda (Rak, Štír, Ryby)

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Vodní znamení jsou emocionální a intuitivní. Vztahy jsou pro ně důležité a na všechno se dívají velmi subjektivně. Máte sklon dělat dobrá rozhodnutí i v případě zdravé stravy. Samozřejmě kromě případů, kdy necháte svoje tělo, aby ho ovládly pocity. Chcete-li změnit svoji hmotnost, zkuste si psát deník, do kterého budete zapisovat nejen to, co sníte, ale hlavně to, jak se cítíte. Nemůžete-li odolat sušenkám a sladkostem, protože jste ve stresu, napište si, jak jinak můžete stres vyřešit. Vše, co si totiž napíšete, vám pomůže zhubnout!

  • 5.

    Co jíst a nejíst podle živlů

    ...
    ...
    Autor: Shutterstock

    Ohnivým znamením při hubnutí pomohou všechny červené potraviny, například třešně, paprika, řepa, červený rybíz, vhodná je zelenina, grilované maso, výrobky z kozího mléka, kurkuma. Zemským znamením prospějí všechny žluté potraviny – brambory, dýně, kukuřice, mrkev. Zeleninu a ovoce raději tepelně upravujte. Vhodná jsou vejce, hovězí maso a domácí polévky a vývary. Vodní živel by měl jíst ryby, mořské plody, luštěniny, zeleninové saláty, teplé čaje, pomerančovou a jablečnou šťávu. Vzdušná znamení potřebují rozmanitou stravu, nezříkejte se drůbežího masa, ryb, vajec, ořechů a sýru. Ve stravě by vám neměl chybět zelený hrášek, červená řepa, celer, meruňky, broskve a švestky, dobře vám udělá kyselé, sladké i slané, hořké byste měli vynechat.

     

     

     

Autor: aši

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz