Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Beran spíš opustí vás, Štír vám neodpustí zradu: Jak vaše znamení zvládá rozchod?

/
  • Kdo potřebuje po rozchodu zůstat sáma kdo naopak najít klid v náruči dalšího partnera?
    Kdo potřebuje po rozchodu zůstat sáma kdo naopak najít klid v náruči dalšího partnera? (shutterstock.com)
    15. července 2015 ● 06:00

    Je to tak: někdo se z rozchodu otřepe za pár dní, a jiný se potřebuje v emocích doslova vykoupat. Někdo si umí vzít poučení do budoucna, a jiný se bude pořád upínat na bývalého partnera. Každé znamení má tendenci zvládat rozchod jinak: co říkají hvězdy o Pannách a jak to mají Střelci?

  • 1.

    Beran

    beran
    beran
    Autor: shutterstock.com
    Beranům se často může stát, že se ve vztazích začnou nudit. Jakmile dostanou pocit, že partnerství jim nevyhovuje ve všech ohledech, nemají problém z něj rychle vycouvat. Většinou to bývají oni, kdo vztah ukončí. Pokud je náhodou někdo rychlejší, většinou je to zaskočí a mohou mít tendenci k vyvádění nejrůznějších naschválů. Většinou to ale nemá dlouhého trvání, Beran se brzy oklepe a těší se na novou příležitost.

  • 2.

    Býk

    býk
    býk
    Autor: shutterstock.com
    Býkům trvá většinou dlouho, než se rozhodnou vztah skončit. Vždycky raději věří, že se situace nějak urovná. Pokud vztah dospěje k rozchodu, potřebuje Býk hodně času pro sebe. Jeho pocity jsou směsicí zklamání, frustrace a obav z nového začátku. Býci se většinou stáhnou do sebe, nehledají pomoc u ostatních a svými pocity je nezatěžují. I proto se ostatním může zdát, že Býci tyto situace zvládají s přehledem. Není to úplně pravda, většinu emocí dovedou umně ukrývat.

  • 3.

    Blíženci

    blíženci
    blíženci
    Autor: shutterstock.com
    Blíženci se rozcházejí zpravidla znenadání a všem se zdá, že rozbíjejí fungující vztah. Blíženci totiž nemají potřebu o problémech nebo svých pochybách hovořit před ostatními. Vždycky jsou si jich ale dobře vědomi a mívají v záloze plán B. Rozchod je tedy nezastihne nikdy tak úplně nepřipravené. Pokud je to ale ten druhý, kdo je iniciátorem, může od Blíženců čekat totální vymazání z jejich života. Blíženci budou zpravidla předstírat, že se se svým bývalým nikdy v životě nepotkali.
  • 4.

    Rak

    rak
    rak
    Autor: shutterstock.com

    Raci patří mezi velice starostlivé a milující lidi. Druhého zahrnují láskou a péčí a často dostanou pocit, že ji ten druhý nedostatečně opětuje. Což u Raků bývá skoro pravidlem a často i příčinou rozchodu. Pokud je opuštěným Rak, prožívá to většinou hodně emocionálně. Pláče, svěřuje se, situaci rozebírá až do úplného vyčerpání. Pak teprve se odráží ode dna. Někdy dostane potřebu se pomstít, ale citlivému člověku, jako je on, žádná pomsta to správné zadostiučinění nepřinese.

  • 5.

    Lev

    lev
    lev
    Autor: shutterstock.com
    Lvi opouštějí druhé ve chvíli, kdy zjistí, že je potřeba dělat kompromisy. Sebestředný Lev na to přistupuje velice těžko. Pokud si ovšem někdo dovolí opustit Lva, to teprve zažije věci: raněný deprivovaný Lev je ochoten zničit všechno, co těm dvěma bylo drahé. Jeho krvácející ego má také tendence hledat všechny chyby na tom druhém. Úspěšně o tom přesvědčí své okolí i sebe a za chvíli se může s navráceným sebevědomím vrátit do arény mezi ostatní.
  • 6.

    Panna

    panna
    panna
    Autor: shutterstock.com
    Praktická Panna si ve vztahu umí vždycky dobře spočítat všechna pro a proti a také poměr cena/výkon. Pokud zjišťuje, že jí vztah více bere, než dává, je ochotna ho ukončit. Pakliže někdo opustí Pannu, dostává ji do stejné pozice. Panna neustále analyzuje, kdo a kdy udělal jakou chybu a čeho se příště vyvarovat. Panny se nikdy nespokojí s jednoduchým vysvětlením typu: no tak to nebyl ten pravý, no. Teprve až si dokončí svůj seznam a vezmou si poučení do budoucna, nastane čas na nový vztah.
  • 7.

    Váhy

    váhy
    váhy
    Autor: shutterstock.com
    Váha je šťastná ve vztahu a málokdy dokáže být sama. I proto vždy udělá vše pro to, aby stávající vztahy nekončily. Když Váhu někdo opustí, velice špatně se vyrovnává s tím, že z jejího života mizí věci, na které si zvykla. Má tendenci expartnera šmírovat – na ulici i na sociálních sítích – a často čeká, že se k ní vrátí. Většinou se od minulého vztahu odpoutá až s novým partnerem.

  • 8.

    Štír

    štír
    štír
    Autor: shutterstock.com
    Štíři umějí milovat velice silně, a ještě silněji dokážou nenávidět. Mají silnou potřebu vidět na druhém snahu a ochotu pro vztah něco dělat. Pak dokážou partnerovi leccos odpustit. Co ale neodpustí nikdy, je zrada. Pokud Štíra podvedete nebo během vztahu s ním hledáte někoho jiného, připravte se na jeho pomstu: nevynechá jedinou příležitost, aby vám znepříjemnil život. Zpočátku to Štíra bude uklidňovat a uspokojovat, až za delší dobu pochopí, že to nikam nevede.

  • 9.

    Střelec

    střelec
    střelec
    Autor: shutterstock.com
    Střelec má tendenci k rychlému rozhodování a často skončí vztah s prvním mráčkem, který se na společné obloze objeví. Rozhodně nechce nic řešit a dává přednost spíše flirtům. Pokud investuje do vážnějšího vztahu a partner ho stihne opustit rychleji, hledá zraněný Střelec nejčastěji útěchu u někoho jiného. V náruči nového partnera se mu bolest a zklamání skrývá lépe.

  • 10.

    Kozoroh

    kozoroh
    kozoroh
    Autor: shutterstock.com
    Velice praktický Kozoroh se s rozchodem dokáže vyrovnat poměrně dobře, pokud dostane odpověď na otázku: "Proč?" Pokud se příčiny nedopátrá, bude bývalému mailovat, telefonovat, psát, bude na něj čekat v oblíbených restauracích a dožadovat se dialogu. Pokud ji dostane a smíří se s ní, bývá s ním zpravidla dobrá domluva. Jako znamení toužící po harmonii vždy dá přednost klidnému rozchodu před dramatickými hádkami, emocionálními výbuchy a spory o majetek.

  • 11.

    Vodnář

    vodnář
    vodnář
    Autor: shutterstock.com
    Vodnář většinou dává přednost vyřešení konfliktu s partnerem mluvením než nějakými hádkami či vyhrožováním odchodem. Pokud ale Vodnáře někdo opustí, pak sám potřebuje výraznou změnu, která by mu pomohla se přes rozchod přenést. Nový účes, nová práce, dovolená nebo na chvíli bydlet s kamarádkou. V extrémnějších případech je to tetování nebo svatba z trucu. Většinou to ale zabere a Vodnář rychle zapomene.

  • 12.

    Ryby

    ryby
    ryby
    Autor: shutterstock.com
    Citlivé Ryby umějí otevřít svá srdce. To jim může přinést ve vztahu užitek, ale taky tím dávají druhému do ruky možnost, jak je jednoduše ranit. Opuštěná Ryba si potřebuje prožít svou emoci, ale většinou se jí podaří brzy vyplout ode dna směrem vzhůru a nepřestat věřit v dobré konce. Jednou to přece musí přijít a žádnou řekou se nedá plout úplně rovně.

Autor: red

Nevíte si rady?
Zavolejte svému osobnímu poradci!

Další věštci

Čínské štěstíčko

Klikněte a rozlomte!

Další štěstíčko
Zavřít
Telefonní služby provozuje: E.M.A.Europe, P.O.Box 14, Praha 05, 11005, tech. zaj. Materna, pro starší 18 let, 1sms/45Kč vč. DPH 1min/70Kč vč. DPH, www.ema.bz, www.platmobilem.cz